Tuesday, July 26

Follow Me Please,Hik Hik

Hai,aku rasa ini hari mahu kasi sengat sikit boleh?Sikit saja maa,wa mau sengat lu sebab lu langsi sangat maa.Kasi ini mata gua liplapliplap sakit woo..

Sebab ape aku sakit mata?Sakit mata bila aku lihat antara blogger di sini begitu tekankan soal follow memfollow.Dah la tekankan bab follower,bagi pulak tekanan kat blogger lain supaya memfollow dia.U follow me I follow U.HikHik.Rasa tangan ni ringan je apsal ha?

Tak salah nak follow orang lain,tapi sebelum follow tu lu ada singgah baca dulu tak isi dia?Atau sekadar menggunakan kaedah 3 dalam 1 iaitu singgah-follow-blah.Ada manusia macam ni.Kita berblog ni untuk ape sebenarnya?Kongsi cerita kan?Bukan kutip follower ma.Mau follower,biar dia sendiri fikir mahu ikut atau tidak.Jangan paksa paksa.I benci tau.Lempang kang.

Orang yang guna kaedah 3 dalam 1 ni selalunya takkan datang dah blog yang dia follow.Sebab dah follow terlalu banyak,tak ingat satu pun.Lain la kalau kau catit satu persatu blog kat dalam diary kau.Itu masalah kau.

Sebab tu,semakin ramai yang buat blog,semakin banyak taik kat dalam alam maya ni.Semakin busuk.Hati pun lama-lama boleh busuk pun.Sebab bergaduh sana bergaduh sini.Biasa terjadi kan?

Tengok follower aku,berapa?600 pun tak sampai kan?Aku tak mengharap sangat kau follow ke tak,janji kalau kau suka,kau nak kena hit banyak-banyak kau follow la.Kalau tak suka takpa.Aku tak boleh buat apa.

Follower aku tak ramai sebab aku tak cari.Sebab ape aku tak cari?Sebab aku bajet orang suka aku.Ceh.Hak tui.

Bukan itu macam maa,gua sebenarnya takde masa nak promote blog.Masa yang ada sekadar update entry dan blah.Kaedah 2 in 1.Blogwalking tu aku rasa tunggu aku ada laptop sendiri baru boleh buat sikit-sikit.Tapi aku promote bukan sebab nak cari follower,biar follower datang follow kita.

Baru la kau tahu setakat mana kualiti blog kau tu kan?

Jangan harapkan kuantiti entry je banyak,kualiti tarak,tarak guna la.

Chalo.

9 comments:

Fadzlina Zaman said...

biasa perempuan la macam ni. haha

Bitter said...

perghhh..emo emo..HAHA!

NadiRah said...

follow me..
and you rejoice~
haha!!!!

Dzarief Zuhdi said...

agree.. stengah tuh mmg annoying.. suwo org follow then blah.. pastu datang jengok pun dak.. damn..

ijatkomeng said...

Mau follower,biar dia sendiri fikir mahu ikut atau tidak.Jangan paksa paksa.I benci tau.Lempang kang.

hahah

Beeha B. said...

i follow...u follow me..kah3x...

mi$sUn@3iRa said...

hahaha... btol2... slalo ja ada kat chatbox.. "done follow u.. do hit me back k" .... hahaha... perlu ka hit u back? x hit kang mrh plak.. kah3...

kdg2 sy follow blog org pon, tb2 cpt ja dia follow sy blk... sbb dia mmg amalkan u follow me, i follow u.. n vice versa...

blog sy plak blog personal life ja.. segan bla ada yg follow.. kah3.. xbest pon life sy

Namee Roslan said...

em aku pernah je buat experiment follow mollow ni. tak berkesan pun bila aku buat mcm tu. lg brkesan kalau comment kt entry them dgn ikhlas..then follow them. diorg sendri akan follow kita balik. :)

NSBA said...

kalau boleh follow lah blog yang bawak manfaat sikit.hehe

-bukan blog ceta merapu-