Wednesday, August 24

Nak Berterima Kasih Pada Shawl ke Tak?

Aku sebenarnya confuse,sama ada perlu ke aku berterima kasih pada shawl?Kenapa aku confuse?Sebab banyak kemungkinan.Kemungkinan ape?Sama-sama kita baca entry di bawah.


Terima kasihlah pada shawl,disebabkan shawl,awek-awek free hair semuanya sudah pakai shawl.
Jangan berterima kasih jika shawl mengakibatkan awek-awek bershawl sekadar tutup rambut,tapi tidak dibadan.

Ikut trend katanya,so tertutuplah jugak mahkota wanita di atas kepala tersebut.Ye tutup tu tutup la jugak rambut.Tapi kan ape kes kalau tutup rambut,tapi leher ternganga tayang kat kaum adam ni?

Seriusly aku nak cakap,leher adalah anggota badan yang dapat merangsang nafsu seorang lelaki.Tak percaya?

Ada lelaki cakap,"wah leher panjang,nak gigit la."

Dialog tu menunjukkan lelaki tersebut sedang stim melihat wanita bershawl di kepala saja.Kan sekarang ni ada banyak fesyen shawl.Yang aku paling minat sekali shawl jenis tutup kepala,leher serta dada si pemakainya.Aku minat tengok,bukan minat pakai ok.

Gila ape aku pakai shawl?

Sebab tu,aku jadi confuse,nak berterima kasih atau tidak kepada shawl?
Wanita sekarang ni ikut trend,kalau trend shawl labuh up,semua tiru.Pastu trend turban nampak leher up,semua tiru.So aku confuse.

Adakah wanita memakai shawl semata-mata fesyen?Atau sekadar perhiasan?Atau sekadar ikut kawan?Atau wanita memakai shawl kerana ingin menutup aurat?

Mana satu ni?Banyak sangat kemungkinannya.

Disebabkan rambut sama hitam,hati lain-lain,so itu semua atas diri masing-masing.Nak pakai shawl atas dasar ape sekalipun,dosa pahala sendiri tanggung kan?Walaupun kau bershawl lilit lilit bagai tapi ape guna kalau nampak bentuk badan?

Ape guna pakai shawl tapi pakai skirt?Ade ke?
Ape guna pakai shawl tapi pakaian ketat-ketat,bodoh.Teringat lagu minah tudung.

Mengghairahkan tau?

Ape?Jangan tengok?Lu kasi gua buta dulu la baru gua tak tengok.Kan?

Jadi sendiri mau ingat la,pakai tudung kerana Allah ye kawan-kawan.Jangan pakai tudung sebab nak melawa je,jangan lupa tutup sekali bahagian depan tu tau.

Chalo.

15 comments:

iera said...

setuju....sehingga ade yg menganggap wanita bertudung sekarang kerana fesyen dan bukan untuk menutup aurat...

Dzarief Zuhdi said...

terbaik arr sk.. aku naik rimas tengk org yg pakai shawl tunggang terbalik nie.. atas lilit berjuta kali, bawah pakai satu lapis ja.. dah la ketat.. wtfish kek

Rafidah Farhana said...

Aku jugak yg setia dgn bawal. Kadang2 rasa macam ketinggalan zaman pun ade. Tapi takpelah. Janji selesa.

CIK PARO! said...

tu la pasal..
kalo tgk sekarg sume cam mengarut je..
berfesyen je lebih..

Wanz Mejuez said...

Sebab banyak fesyen sekarang ni banyak sangat yang pelik2... hmmm

wan zuliyana is apel said...

easier said than done actually benda ni. haha cube klu ko jd pompan. .haa tdung/shawl cmne ko pakai kan?

hehe :b pompuan banyak nafsu doh.
nafsu nak bajet cun tu mmg paling tinggi la. .
tp takpe lah kan, pelan2 kayuh. .koman2 ade la usaha nak tutup aurat eventho niat asal nk berfesyen. tu antara dia ngn DIA lah. ecewah

plus, you guys ni pun, rilex ler sikit. .bernafsu aje.ghairah aje. pevert ape? haha :b
cer nasihat leklok, pompan makan nasihat laki. .klu korg ckp korg ghairah tgk pompan camtu, lagi dye suke kot? kot la..ahahahahaha

ala pompan pakai bajet cun pun atas sebab pengaruh lelaki gak. kehkeh Tu haa, lelaki pun. .asek pakai short je, npk lutut. .ape cer? aurat ape. .haa ingt ktrg tak ghairah ke tgk kaki berbulu korg??? hakhakhak

lame tak komen blog ko.pnjng lak.hahahaha Selamat Sahur der!

Sembang Kemas said...

apel sebenarnya aku tak nak mentionkan benda "ade la usaha nak tutup aurat" tu.Sebab aku dah tahu mesti ada orang akan komen macam ni.

dan mungkin kalau aku cerita pasal lewat masuk kerja atau lewat masuk kelas,mesti akan ada orang cakap "better late than never"

haha dah biasa dah benda ni semua.

perempuan said...

Terima kasih kepada Hana Tajima lah aku rasa.

Ecah Ecot said...

wahh..nasib baik x terasa..pape pon, sume ni betol...kalo rase kite slh, jgn tegakkan benang yg basah sbb ape yg kite buat (x tutup dada n ketat2 tu) sememangnye salah....thanks to SK krane mengingatkan..

tang ayat lu kasi gua buta dulu la baru gua tak tgok mmg besh!hahaa

Ecah Ecot said...

wahh..nasib baik x terasa..pape pon, sume ni betol...kalo rase kite slh, jgn tegakkan benang yg basah sbb ape yg kite buat (x tutup dada n ketat2 tu) sememangnye salah....thanks to SK krane mengingatkan..

tang ayat lu kasi gua buta dulu la baru gua tak tgok mmg besh!hahaa

el-janna said...

betui tu~~~.. nampak tu ce tego~~

IQ = Iez Qis said...

ayat apel best!! aku sukong!!

Namee Roslan said...

em bukan shawl yg salah lah. pemilik atau pemakai tu yg salah. sbb taktau tutup aurat tu apa. kau beli lah tudung apa jenis yg besar pun kalau sibuk duk kejar fashion ? kau ingat akan tutup ke dada tu ? tak jugak. so bukan salah shawl pun.

AesyaZealous said...

gua suke berangan pakai shawl..lalala.. gua selalu baca entri ala2 cmni.. tp gua ni degil..ish3..insaflah wahai aesya zealous..

Sembang Kemas said...

JAP2 tapi puncanya adalah shawl wujud,cuba kalau shawl tak wujud,cuma ada fashion bawal je.


mesti ok punya dunia.