Wednesday, September 7

Hari Lahir Di Hari Raya

Ini hari 7 September,masih lagi di bulan Syawal,kuih muih masih tersedia di setiap rumah.Cuma suasananya makin suram.Makin lama makin suram,makin tua makin haru je rasa raya ni.Dulu time kanak-kanak dulu,sanggup berjalan 2-3 km semata-mata nak kumpul duit raya.Dah besar ni merayap 20-50 km,tapi berkenderaan la.Tapi tak dapat duit raya,masing-masing dah besar.

Ini hari 7 September,lu tahu hari ape?Hari raya.Ziarah menziarahi masih berjalan.Pesta muda-mudi turut berjalan.Kelabing tak tutup,kalau selalu orang sambut bufday party kat mana?Kelabing la mana lagi?Gua?Sampai mati pun gua takkan jejak dalam itu.Bufday party membe ke,bufday party kita ke,baik lu baling telur,main kejar-kejar,bila lagi nak berexercise ye dok?Ini lah masanya.

Tapi untunglah,tahun ni sambut hari lahir di rumah.Sambut?Tak tak.Sekadar orang kiri dan kanan wish wish.Takda masa mak bapak gua nak belikan kek untuk gua,gua dah besar,patutnya gua belikan kek untuk ibubapa gua kan?

Untunglah hari lahir sambut di rumah,kenapa?

Kalau kat UTM gerenti membe-membe yang gua penah kenakan akan cari gua untuk balas dendam.Gerenti main kejar-kejar pusing satu UTM,semata-mata mahu menyorok.Kalau dalam bilik gerenti pintu kena pecah.Budak ni bukan betul sangat.Kehkeh.

So,kepada sesiapa yang wish bufday kat facebook mahupun di phone padahal takde pun yang wish kat fon,awek gua je yang wish ,gua mengucapkan

 terima kasih yang tidak terperi,
harga blackberry melambung tinggi,
terima kasih lagi sekali daun keladi.

Ala la la seronoknya dah tua,tak lama lagi boleh kahwin.kehkehkeh.

Dan juga kepada membe seperjuangan gua iaitu APEL,yang menyambut hari lahir sama dengan gua harini.Selamat maju jaya macam nak pergi olimpik je? 

Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki,
Semoga cepat kaya,belanja aku tv.

sempena merdeka,kek ni boleh dibuat bagi mereka yang menyambut hari lahir.Masih sempat.


Adios.


5 comments:

Dzarief Zuhdi said...

ahahaha..hb bro.. :D

Namee Roslan said...

sembang..happy birthday :) eleh ye le tu. entah2 siap dengan party lagi kt umah tu. haha,mak suap makan kek. hhaha

NadiRah said...

untunglah aweK WISH.....LALALA~

Sembang Kemas said...

eh itik?untunglah dia dapat komen kat sini.

HAHA

XD

wan zuliyana is apel said...

wassap kembar?
hakhak. .selamat tua! wpun ko setahun lagi tua dari aku, *bongkar rahsia* ko tetap baby face. uuuu. .

haha :)