Monday, January 2

Tahun Baru

Tahun baru kali ni aku tak dapat join sambut,sebab sibuk dengan kerja kerja student.Assignment.Kalau macam tahun tahun lepas,aku selalu jugak pegi tengok bunga api,tengok filem porno free,macam macam lagi la.Aku rasa kalau aku pergi semalam mesti banyak gile babi aku tulis pasal tu kat sini.Tapi apakan daya,carry mark lebih penting.

Yang aku tahu,bila tiba tahun baru,merdeka,mesti ada filem 3gp keluar.Takpun cerita-cerita porno-porno ni terngiang-ngiang kat telinga radio.

Bila tahun baru,mesti la nak anak baru kan?

Bila merdeka,mesti nak anak merdeka kan?

Macam macam.Itu yang terjadinya buang baby.

Itu la yang terjadi kalau melepasi takat maksimum bersosial.Kita nak bersosial ada had nya.Lain la kalau kau kafir.Ikut kau la ape kau nak buat kalau kau kafir.Kan?

Tapi kita ni melayu.Islam.Hmm.Aku taknak jadi ustaz.

Dan,baru je masuk tahun baru,dah mula buat sakai.Tau tak cerita kat UPSI tu?hmm.Aku malas nak komen.Dah la,jangan memalukan student-student UPSI yang lain ok?

Student mestila cerdik pandai.Tapi jangan cerdik atas kertas je.Tak guna macam tu.Masing-masing ada hati,so berhati perut la sikit kan?

Aku taknak cerita banyak pasal peristiwa berdarah kat UPSI tu.Aku bukan budak UPSI pun.Kang dikata aku ni penjaga tepi kain orang.Lantak kau lah.

Yela,dah tahun baru,perlu ada azam baru.Azam?Setahu aku,aku tak pernah ada target setiap tahun.Noob kan?

Tapi aku tahu,setiap tahun haruslah lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya.Aku takda azam pun nak beli BMW ke Merc ke,yang penting aku enjoy hidup di dunia ni.Life is a journey rite?

Tiba-tiba pulak aku rasa aku nak buat satu azam.Ape ek?Kawen?Kahkah.Malu.

adios.

p/s : ape azam aku?mana boleh bagitau,rahsia.

3 comments:

Arina Shamsul said...

hehehe..sampai seru kawin la tu..mudah2an azam termakbul..cite2 kat atas2 nu no komen la..itulah hakikat manusia akhir zaman..huhu..mmg sedey tengok umat islam gitu.

IQ = Iez Qis said...

sempoi la..


aku sama dengan ko, detik 12tghmlm bunga api aku adalah buku dan eseimen RC....

hak3

dye.yana said...

kau malu bila cerita pasal kawen?? sejak bila weyh!! haha