Thursday, May 12

L O N E L Y

Bapak scary tajuk.




Tajuk macam ni selalunya bersifat sentimental. Ibarat masa tengah baca, lagu November Rain berkumandang.


"LONELY" bermaksud sunyi, kesunyian, sepi, kesepian, terasa keseorangan, terasa terpinggir.

Terasa terpinggir tu kronik. Memang. Macam aku.

Aku suka berseorangan, sebab bila aku berseorangan aku bebas. Kalau aku shopping, aku bebas masuk semua kedai. Kalau ada kawan, kawan ajak beli barang dia dulu pastu last2 barang kita yang tak dibeli.
Kan?
Bila berseorangan, kau boleh lepak starbuck sorang sorang (selalu aku buat), makan sorang2, fefeeling sorang2. Tenangkan otak dari rancah ragam manusia. Hari hari hadap membe yang kuat merajuk pun penat jugak kan?

Tapi kadang2 jugak, bila kau perlukan seseorang untuk teman kau, kau takda kawan, kau terasa sunyi gila. Waktu ni datang ada masa dia. Dia macam kitaran haid jugaklah. Kah.

Masa ni rasa sedih pun ada. Even kau dah cuba ajak kawan2 lepak sekali, semua tak nak lepak, semua sibuk dengan hal masing2.
Masa ni la kau akan pasang lagu Knife - Rockwell dan memeluk tubuh di sudut bilik.

Tapi biasanya, orang yang single je yang selalu rasa lonely. Yelahh, takde awek nak taking care of him. Dan sentiasa forever alone.

Nasib baik aku tak pernah rasa lonely.

Kah.

Adios.

Nota kaki:
#nowplaying Ocean Deep - Cliff Richard
Love, cant you see im alone
Cant you give this fool a chance, a little love
Is all i ask....
La la la la la la la la la la....

1 comment:

JAMIL HASHIM said...

singgah dari

http://jmbelog.blogspot.my/

http://ohbloggerr.blogspot.my/