Tuesday, December 21

gua penah digelar......

dulu2,waktu sekolah standard 10(mean form4 la),
gua pernah menggelarkan kan diri gua alchemistboy.
org xgelar gua camtu,cam plik je name,sbab org2 smua duk kampung.
xtaw ape tuh alchemist.
cerita nya bermula setelah gua bermaen2 di lombong time form 3 tuh.
after dis incident,gua terus dipanggil alchemistboy.
camni citenye.
time gua form3,gua slalu g maen lombong,watpe kat lombong?
maen nyorok2.
klu time tu gua kat amerika,gua panggil hide and seek.
nak dijadikan cerita la.
gua nyorok kat lombong tuh.
pastu gua jumpa port baek punye.
gua nmpak lubang kebawah.
pikir.
masuk,xmasuk,masuk,xmasuk.
last2.gua terjun.gelap je.
klu tgk dri atas la kan,xnmpak air.
lepas gua terjun.
splasssssshhhhhH!!!!!
badan gua berlendir2 busuk.
warna ijau.
gua trus naek,and then cabut balik umah.
membe gua yang time tu kena mencari penyorok2 sekalian,tidak dapat menjumpa gua.
hebat kan tempat nyorok gua??
gua dah balik time tu,camne nak jumpe.
diorg cari ak sampai senja.
esoknya gua pegi sekolah,gua gelak2 kat diorang.penat kan cari aku?
haha!
padan muka.
hari esoknya,jiran umah gua yang same umur ngan gua pecah tembelang.
kantoi gua balik!
kantoi gua ijau!
kantoi gua busuk!
sjak dari itu.gua gelar diri gua itu macam.




p/s:gua patut gelar diri gua incredible hulk.baru ngancam.

juz wanna say goodbye to gengblogger

esok hari ape?hari rabu??x.
hari kiamat?x tahu lagi.
Allah saje yang tahu hari kiamat tu bile.
sebenarnye la kan,esok hari hidup gua tanpa internet,tanpa belog,tanpa game.
kenapa?
sebab...
gua da...
nak bersalin.
dah 10bulan 1/2 da prut ni.
ekceli,gua tipu jew.gua taff k.
haha.
esok hari gua da nak pulang laptop nih,yela laptop pinjam,
dah pinjam,xkan nak buat harta kan.
nak buat harta bole je.
t si noris merajuk plak.
t ape plak mak dia kate.
dah2 xleh buat menantu,pinjam laptop lame2,xtaw nak pulang.
so,lepas laptop da xde,xleh la blog.
juz wanna say goodbye to gengblogger.
da xleh baca entry orang,da xleh kutuk entry orang,dah xleh ciplak hasil orang(opss!)
gua xciplak ok.
sape cakap gua ciplak?
so malam ni,nak berbelog sampai pagi.
maybe sampai 1pagi.
goodbye jgak to facebook.
goodbye to nuffnang.
kalau simpati,hulurkan laptop sebijik.
kah kah kah.shut up u.
....
....
T_T
nanti kalau ade mase lagi,gua terpaksa pegi CC la jawabnye.
tapi duit xde.
camne?
klu simpati lagi,hulurkan rm2.50 sehari.
hehehe.

jumpa lagi laen kali.
adios~

kerja berat masa cuti sem

gua nak senaraikan kerja kerja berat yang gua dah buat sepanjang cuti sem nih.

1.tido lambat
-gua selalu tido lambat angkara belog,tapi gua xkesah,syok



2.bangun lambat
-dah tido lambat bangun pun lambat la.tapi limit kul10 jew.kang xpasal kena terajang rider dari mak gua.

3.makan banyak
-gua makan ala kadar,maksud ala kadar pada gua,2 pinggan.



4.maen game
-gua hadap laptop maen game la,klu internet xde,gua maen DS.
syok maen DS kat laptop ORANG.laptop sendiri wat jahanam.

Monday, December 20

petir oh petir

sekali lagi,petir menyambar router free tmpat gua nih.
haish!
xsyok2.
da xbole nak on9.
da xbole nak beloging.
so,ini punya entry,gua guna wifi kat masjid sebelah umah,
curi2 guna,
gua da taw pass dia.
suka suka hati.

album MCR baru,bagi mereka yang mati bile tengok Gerard Way

album baru mereka,
danger days:true lives of the fabulous killjoy
diorang da xbuat emo gothic diorang.
jus ade la lagi saki baki nye.
diorang da nak tobat da.
XNAK GOTHIC LAGI.GILA.

xla ngancam cam dulu,tapi lagu SING bole tahan.

gua mirip orang selatan Thailand.

membe gua penah cakap,wei epul,muka lu sejibik cam orang....orang thailand.

gua terdiam,gua xtaw la tang mana tah thailand nye.

lagi dia tanya gua,apsal lu punya muka putih cam orang thailand?

gua senyap lagi.

pastu gua jawab dengan slumber yaya,apsal ko cakap camtu?muka gua cam perampok thai ka?

dia pun senyap.

gua xtaw la dia kutuk gua atau puji gua.

tapi gua amik sebagai puji-pujian.

mungkin gua hensem cam orang thailand?

or sebaliknye;

xhensem,huduh,perampok,penjahat mata satu.




p/s: gua ada mirip thai ke?

gua Saiful Bahari,bukan Saiful Bukhari

gua teruna lagi la!
gua xpenah kena sontot!
naseb baek..

HOT:Usahawan gila bayang.

kali ni gua nak cita pasal dia ni la.
dlu jus mate 5.
pastu 2 alam.
sekarang da bagi tips2 nak diet plak.
nak taw ape dia tips2 nak diet?
senang je.
1.cari dR.Rozmey
2.mintak jus mate 5,1 katon.
3.makan sampai jadi lampi.bukan ramping k.

Sunday, December 19

kenapa mesti blog awek2 cun jadi pilihan?

entry ni gua buat selepas selidik blogger2 semua,kebanyakannya pempuan.
smua gamba amek sendiri.hot-hot.
tapi gua pun terbeliak kalau tgok amoi2 hot camni,
bukan amoi,cewek cewek.
sape xnak tgok kalau dah ditunjuk nye muka cun cun kan.
pak imam pun terpikat.
lumrah laki tengok pempuan.
gua baru tengok 3 blogger cun.
Hanis zalikha
Fatin Liyana
and
yang ni gua knal
merangkap adek angkat membe gua
Irine Nadia Marcelo
gua tengok followers peh ngancam ramai.
kan3.
plik2.
pasni gua nak copy pic cewek2 cun,
gua bwat blog baru.
gua guna name adek gua.
msti rmai followers kan.
bernas sungguh idea gua.

p/s:dont try this at home.illegally.

punca sebenar Chelsea vs Man Utd ditunda

di pikiran gua,gua terpikir,kenapa mereka xnak lawan?bukan sebab cuaca je.
cuaca memang da salji,musim salji,mmg la salji,xkan kemarau kan.
kan kan.
so,setelah gua selidik dengan kemasnya,mereka menunda game tersebut,yang patutnye ditayangkan malam ni,sebab sebab mereka enggan bertarung adalah kerana Man Utd xnak kalah dengan Chelsea,takut Chelsea naek atas balik,lagi 1 Man Utd takut Man City naek atas jika Man City menang,papepun,klu Man City menang,naek atas gak kan.

Chelsea plak xnak lawan sebab takut jatuh lagi kebawah kena tinggal jauh2.
nanti da kena tinggal,camne nak kejar kan.
naek bas pun gerenti terbabas.




p/s: Arsenal xmaen pun tetap top3.ngehngeh!entry paling bodoh penah ku buat.

just a test

testing testing 1 2 3
gua tgh nak try gua punya blog ni berjaya x

Piala AFF Suzuki

Malaysia mmg da lepas final.
game 1st leg,gua tgk,mmg cun,tpi ade ar ckit2 ntah pape.
2nd leg.lagila tah pape lawan Vietnam,walaupun bertahan je.
serangan da cun,tapi xde penyudah,klu bli Peter Crouch pun da ok da.
gua xpuas hati tgk game Malasia,maen passing cam maen futsal,slow gile nak mampos touch.
aku rase la,Malaysia kena berusaha lagi.
Rajagopal,lu kena mantapkan skill passing tuh.
penting.
klu bole,terapkan ilmu2 one touch yang cantik.
baru bole maen cun cam Arsenal.
tapi gua tabik keeper Malaysia.
hebat!
leh ganti Cech.
papepun,all the best Malaysia!

lubang tersumbat

lu orang penah dok dalam lubang x?
pastu lubang tu,korang sumbat ngan tanah.
dan lu orang tersepit celah celah tanah.

macam tula gua rasa sekarang.
gua belum nak mati lagi la.
gua hanya merasakan tersumbat.
sebab,terlalu boring,atau membe gua cakap bosing.
membe gua sorang lagi cakap,bingo.
kejadahnya membe2 gua tu.
xde kena mengena ngan entry gua.

gua bosan nak mati.
da la guna laptop pinjam.
pinjam sape punye?
sape2 yang hati mulia.
sebab tu gua sayang dia,hati dia mulia,baik hati bagi gua pegang laptop dah 2 minggu.
naseb baek ade laptop.
boleh gua tulis blog.
sejam 2 blog.
cukup tuk hari ni.
kah kah kah.

gua dah tobat

entry ini dikeluarkan sebaik saja perdana menteri konghostan mati.atau mangkat.
gua da tobat.
tobat xnak letak lagu dalam blog gua dah,memandangkan ia cukup hebat dan berat,memandangkan juga internet sangat2 hebat dan mengancam,terlalu lembab nk keluarkan muzik muzik ke 11.
gua nak buang lagu,walaupun lagu faveret gua.
Tun Seri Teja pun suka lagu ni,tapi memandangkan melebihi tahap tahap tertentu,sungguh lembab dan membuatkan gua sakit otak menuggu ia di "play" kan.
gua nak buang ok.

Friday, December 17

musim tengkujuh ke tujuh

hari ni,hari ke-7 hujan tanpa henti,pecah rekod,masuk dalam Book of Record.
Basah.
gua nak noreh pun susah,gua cuti ni suka noreh,gua ikut bapak gua,busuk pun lumayan.
tapi bile da ujan camne nak noreh,air sungai naek,mancing pun xleh.
maen sampan pun xbole.
tu aktiviti masa kecik.
skang da xmaen da,maen mak mak je.
so,smasa ujan,mende gua nk buat?
gua bangun makan tido jela.
petang kalau lapang,slalunye xlapang,gua pegi adventure.
berjalan kaki.
masuk cerun cerun jalan.
jumpa tasik.
jumpa rumah lama.
tapi harta karun xda.
sebab gua hanya pegi joging je.

Saturday, December 11

zaman sudah maju

setelah sekian lama gua berhenti menulis,sekali lagi gua cuba menulis guna tapak kaki,menjadi,itu namanya negara sudah maju.
setelah seminggu bercuti,gua baru start menulis entry ni.
bukan pa,gua bosan2 duk umah gua karang la cite ckit kat blog ni.
sebenarnye gua nak cite kat lu orang,kat umah gua ade internet free,haha
ntah sape punye gua tibai,
tu yg sempat wat entry ni,
dah maju kawasan umah gua,
masjid pun ade wifi,
setiap umah ade wifi,sbab tu gua kate zaman sudah maju.
gua je yang mundur,asyik curi line orang.
gua pedulik hape,sape suh xletak pass.
haha
klu ltak pass pasni,gua da ready pass die,haha.
tQ sgt kepada pemilik internet ini.

Thursday, November 4

study-week

kali ni gua nak cite tentang minggu study-week.
klu la lu olang mau tips2 menghadapi study week.
gua bole bagi.
1. klu la lecturer lu orang pompuan.lu orang bole pegi bilik lecturer korang,dan anda boleh membawa beberapa soalan,selain itu,jangan lupa la pulut kuning.
antara soalannya,umur cik brape?cik dah kawen?saya nak kapel ngan cik bole?
gerenti pastu korang dapat soalan bocor.
2. lu orang punya lecturer laki plak camne?
camni.lu orang bole membawa soalan2 yang bernas dan kemas agar barua tersebut boleh bersama-sama have fun.antara soalan,encik dah kawen blom?saya ade akak,cantik,tgh cari jodoh,encik nak x?akak saya xkisah encik boroi ke buncit ke,yang penting encik kaya.
3. ni plak cara nak study,lu orang jelajah dulu kawasan2 universiti lu orang,cari tempat yang seram,lu orang bertapa dulu,gua dah cuba,dan hasilnya,gua kaya macam cik romzey/rozmey.lu orang jangan lupa ya untuk membawa bekalan iman yang kuat,juga buku2 teks kbsm tingkatan 3.

klu lu orang xpecaya,try dulu,bak kata orang putih cuba first,baru taw.blum cuba dah taw.

orang gilak tgh study week,lu try dlu,gerenti berjaya cam dia. :P

Sunday, October 31

trip to on study week

 *ngantok weyh
 *ngantok2 pun still happy
*?????
*sampai2 trus xbtol.ha3

Thursday, October 28

gua sedang dikecewakan.

gua sebenarnya,yang sebenarnya~yuna.
ekceli la,gua nak cite,gua kecewa dgan sikap2 orang2 di sekeliling.
ekceli,gua da nak final.
ekceli gua da kena #$@.
ekceli gua xbley nak cakap perkataan tuh.
tiga HURUF.
pikir sendiri.
yang dah taw tu,syap2 k.
jgn bocor rahsia.
rahsia kita berdua sahaja okey.
haha.
skema.
g mampos.
gua geram.
tidak bertempat.

bodoh punya sentry.
ek.
silap-silap, entry*

Friday, October 22

speed-to-do entry

gua busy ckit,mggu ni ade 4 test,gua terpaksa harungi,mggu yang buruk juga.
entry pasni gua ceritakan.
gua letih2.

Friday, October 8

true truancy

entry kali ni gua nk story pasal truancy, dikenali dalam bahasa ibunda, ponteng kelas.
yes!
itu yang gua nak story.
ni bukan pasal orang lain.
ni pasal gua.
gua tak tahu la,pasni nak jadi ape.kelas ponteng.gua pegi kelas pun seminggu tu ley dikira guna jari,xsampai spuloh pun gua rasa.
ini dia list-list kelas yang gua ponteng.
math - hampir 2 bulan
wastewater - hampir2 kena bar from exam
material - baru sekali masuk kelas
sme - bole dihitung ngan jari kaki
hanya klas2 tertentu jew gua full
cam klas bi
klas geo
and klas highway.
so,
jgn tiru ini aksi okey,gua takut t lu orang jadi cleaner je t bile da besa.
:)

Wednesday, October 6

PUNCA arsenal kalah dengan chelshit.

puncanya datang dari manager sendiri.sape suh xmsukkan gua jadi striker.
klu gua main gerenti gua skor celah kangkang 50sen petr cech.
klu gua main gua bole blok bola alex,padu laen cite,janji bloking cam maen takraw petang.
gua jugak boleh bribe pengadil,cakap gol drogba x kira.
papepun gua tetap dengan Gunners.

Saturday, October 2

Angkara Si Kambing

semuanya salah gua,gua xbesalah..tpi disebabkan kambing ni sedap sangat gua tibai terus tanpa pandang kiri dan kanan,tup tup tap tap tup,gua sedar,lepas makan kambing,badan panas,then susah nak tido,gua da la seharian xtido,kalau la bilik gua ade air cond xpela,inikan tidak,kipas pun da rosak.akibatnya:


~bilik panas
~badan panas
~xleh tido


then ape yang gua bole bwat hanya tulis entryh sampai gua keras sejuk.


p/s:gua nak letak gamba kambing,tapi wifi U ni bongok tahap babi kepanasan.

Invincible kejadah haram

lu olang pena denga lagu halimunan x?lagu hits kat Malaysia la konon.gua dga lagu ni 2 kali beb time pegi Muar dari JB.mula2 gua ingatkan lagu owang puteh,chris brown nyanyi,tapi ntah sape gua xknal.chorus cam haram.gua trus meremang bulu roma sampai terkentut2 dalam keta,abes keta bau kfc.pergh.enak2!

Friday, October 1

Jumaat yang terbaaabOOO!

ary Jumaat,otw nak g solat Jumaat,sempat agi tulis entry nih.gua arini lap class lagi,ape nak jadi ni,tido pun jam 7 camner nak bangun jam 8 kan?laenla ak ni robot,tapi sape suh tido lambat kan dah lap 2 class trus,mampuih gua,lecturer tu ugut2 gua,dia nak bar gua dari amek exam.gua pun ugut2 dia balik,gua bagi bunga ros ckit.sekali surat saman yang pak guard bagi kat gua.ibarat berak tanpa tahi dan kentut tanpa bunyi.ni smua silap dota ni,gua xleh tido tanpa dia,orang ajak maen kita maen la,bukan pa syiok sgt beb.

Monday, September 27

Betul Bole Buat Duit???

gua pun da ikut jejak membe gua,ramai suda amik benda nih.gua je yang lembab xgeti bahasa melayu,bahasa cina lagila xgeti,haram jadah,so gua maen ikut orang je,gua xtaw mende ni,last2 bwat gak walaupun degil.
at last gua da join ini benda.

Sunday, September 26

pagi yang gelap

ni gua sebelum raya

seminggu lepas raya,at last gua dapat gak tulis post nih,gua bukan ape,gua cuma sibuk sedikit dengan dekan,katanya nak bagi gua bmw,sem dpan dapat kot,leh gua posing depan mak bapak gua nanti.
aktiviti harian gua kat sini sudah berubah,kalau sebelum raya gua maen tingtongtingtong,skunk gua da maju maen dushdash plak.tapi gua time maen jew dlm 5min gua lari atas bawah atas bawah gua punya tayar spare pancit la,gua rasa gua taw puncanya...


ni gua selepas raya

Thursday, September 9

biskut ????


dalam 1 masa gua tulis 2 blog..camne?lu olang gerenti pning..dah xyah pikir,bukan lu olang punye bisnes..ni bisnes cik pah jiran sebelah umah ak..
gua ekceli (bajet) tgh bosing..@ pekataan melayu boring.
so,oleh itu,gua nak merapu cikit...penyimpan mohor2 besar dah ucap selamat ary raya..gua bile lagi..so..happy aidilfitri ok.
jumpe lagi lpas raya.

biskut konflik

pagi ni gua dengan senang hati siapkan assigment mak gua..gua ingatkan balik umah relax freedom,but ni la keja time2 nak raya..gua tepaksa bwat kuih konflik antara adik beradik gua.gua dan adik2 gua ada konflik dalaman,lu olang smua xkan taw konflik ape..yang penting pastu adik gua berubah jadi raksasa gunting yang dalam cite otromen..gua plak brubah jadi otromen ape tah..guna berus gigi tuh..tpi gua xpuas aty la..gua jdi otromen yang taf kat perut,ni bukan 6-packs,lebih dri tuh..ni taf tahap 3 klu dalam dunia nih..otromen yang berat,nak terbang pun xbley...so mak gua pulak jadi ibu otromen,membelasah raksasa tersebut dengan gua2 skali kena tibai sebab degil,raksasa tu dgil sbab xnak kalah2..lastly,dua2 kena tempeleng siput kat atas kepala..gua biol sebentar...trus gua lari...terbang dengan bantuan belon udara pihak bumi...


p/s: gua merapu tahap gaban.sory!

Tuesday, September 7

selamat berhari raya -1

selamat hari raya dan selamat hari jadi gua yg ke 21 kot..pasni gua da bole pegi mengundi la...lu orang rase2 gua sokong sape?haha..xnak ar berpolitik kat sini,,cam itik mati kelaparan jew di bulan pose nih..huh

besday gua yg ke 21 ni kire ok la..wlaupun just 2 org jew wish kat gua dlm fon,tpi dlm fb belambak,yg xknal pun ade..trimas2 gato2 simas2..dlm fb nih dlm 80 org la..tx to all..
pape pun besday lu orang gua xkan lupe jgak okey..haha

Saturday, August 28

lepas test

gua baru jew bangun.huh.penat kot,gua tido pagi tadi lepas maen dota.kaw2 gua tibai membe2 gua,last2 gua pun kena tibai,tapi memang syok la,sbab da abes smua test,ak ape agi,trus lepaskan segala keramat dan segala kuasa yang ak ade,untuk melepaskan geram nak layan game jew.da lame xbwat camni,tpi xbley bwat slalu,orang tua2 cakap,

pat pat siku lipat,
jaga jaga nanti kao terlipat.

setelah mendengar pantun tersebut,gua menyesal xsudah,menyesal ape?sebab xhantar diorg pegi sekolah pantun dulu2 time gua kecik.adesh2.btw.gua enjoy dengan idop gua.lu orang enjoy x?


p/s:klau lu orang mau enjoy,pegi kelab dangdut k.pastikan lu orang bawak passport skali,takut kena chop warga myanmar.

muka basi

setelah sekian lama gua memendam rasa hati gua nak tulis ni.aduh.penat gile gua minggu nih.tpi for sure smua da tamat,gua merdeka awal,wlaupun gua still ade lagi kelas,tpi gua dah merdeka.test smua da abes,dapat jawab,tpi jawab maen2.gua xbley blah ari semalam punye test,ari jumaat.27 ogos.time tuh gua tgh mamai dan babai lagi.tgh syok2 kena mamai2,tb2 membe gua ajak g amek test,gua igt dia kencing gua lebat2,tapi mmg btul ar ptg tu gua ade test,gua igtkan test gua nih mlm.
so ape lagi,tgh kalut2 ni,dengan xmandi,baju busuk,air liur basi penuh kat muka ni,dengan selamba gua sarong baju jaket gua,trus g amik test tuh.gua punyela malu,xmandi beb,panas plak.so gua pegi la amik test tu dengan muka yang xtaw malu gua nih.gua selamber je.tpi naseb baek budak2 klas ak xterhidu bau ak nih.sapu perfume ckit2.habus stgh btol,tpi ckit je,sbab tggl ckit.
so gua dlm diam2 xmandi tuh dpt gak jwb test tu dengan lagak a.galak yang sombong.

Saturday, August 21

liga juara-juara kemas

assalamualaikum ya kepada umat islam.hari ni gua nka cerita ckit..gua rs lawan kami tuk mggu depan agak kemas dan hebat serta kental,ni bukan perlawanan EPL,bukan juga perlawanan bola sepak serta bukan perlawanan sepak raga kampung sentosa,tapi perlawanan 51 sebelah lawan 1.gua rs tertekan,sebab walaupun 51 lawan 1..yang 51 tuh gerenti xdpt menang la.gua gerenti....gerenti..gerenti la diorg xkan menang.sure bin ajaib.

korang nak taw x ape sbnarnye yang melanda kami semua,semuanya hanya kebetulan..kebetulan kenapa?kebetulan sebab kami smua gatal tangan amik benda nih.benda ni bukan dadah atau dadih.semuanya salah kami,sebab kami semua daftar benda nih.benda ape?rilex k jangan tensen2,gua takut ade yang tensen baca post ni trus buno dri sbab ak ckp kemas sangat.

well,ak nak cerita,sebenarnya kami semua terlanjur,terlanjur ape,terlanjur la..tapi xde pembuangan bayi kat sini ok!
kami semua terlanjur daftar subjek ni,subjek ape,subjek geotechnic,subjek material and subjek wastewater ataupun dikenali dalan bahasa jawa,prong nak preng,dalam bahasa melayu,air sisa.

cool man,awesome k,jangan tensen2 k.why u did this to us?(adebahyor U)

kami semua 51 pelajar terpaksa berdepan dengan 1,1 ape,1 paper setiap 1 subjek tersebut.cakap cam PM plak.gua dlu nak jdi PM tpi salah daftar UPU,terklik Civil Engineering,so kenala study kemas2 serta padat dengan aksi action.supaya kami smua jdi ulat buku tuk jawab 3 paper of test.

OMG!

walaupun nampak mudah dan kemas,gua rasa paper tuh tersusun rapat dan kemas soklan2 dia.kalau lawan diorg gerenti xdpat skor byk2 sebab diorg hebat,hebat dan kemas,so terpaksa gua susun ayat cam susun harvest dan tembakau supaya dapat skor dan hasilnya rokok harvest kemas dan padat.

mggu dpan isnin berapa ari bulan tah,khamis dan jumaat.3 test perlu dihadapi.hopefully dapat skor.tpi gua kena jdi ulat buku,gua xsuka jdi ulat,ulat gatal kan,miang dan xkemas.

so,at the end of story,korang kenala buat cam gua,ckp kemas,pakai kemas,serta sembang kemas ok!
wassalam.
p/s:jangan tiru aksi ini.ini memang sangat kemas di sisi undang-undang syariah.lol.


Friday, August 20

31hari sebelum Ramadhan

gua nak cerita sikit2 jadi la ok.cerita ni berkisarkan tentang seorang budak kemas.bukan2..silap taip,gua sebenarnya nak ceritakan kisah horror ckit,kejadian ni btul2 terjadi di belakang gua.
Ceritanya camni,ade banyak cerita.gua kasi asing2 bole?senang nak tengok and senang nak paham,gua taw korang ni smua dah besar2 dah pandai jaga dri kan.

budak kemas 1:hantu ketuk tingkap
perkara ni berlaku seminggu selepas gua dan geng2 gua masuk lokap kat skudai nih.lokap budak2 pandai.gua xkena smua nih,gua tolong sampaikan cerita.citenye camni,time tu kul bape tah,agak2 aku dalam kul4 pagi,membe gua ni cakap dia tengah layan mp3,then...secara tiba2..tingkap diketuk bertalu2 dengan kemasnya..membe gua ni terdengarla ade orang ketuk,sebab kuat dan mudah didengar,lagi 1,dia ni xpekak,masih normal.so dia biarkan jela bunyi smua tuh..maybe ade org nak maen2 kan dia.dia cool,relax,then dia dgar plak orang berbisik2 kat tingkap tuh.gua pun terpikir gak,sape nak borak2 kat tingkap..ahli mesyuarat tingkap kot..tapi xkan la kalau nak borak,kat tingkap bilik orang,ape kate pegi borak kat kedai mamak ke..kejadahnye...tpi gua rasa la,tu bukan orang la,yela almaklum la..setan menggangu anak2 adam ni..bulan ramadham blum muncul time tuh,klu ade Ramadhan,gerenti dah kena piap 1 piap 2 piap 3 lebam bijik mata.at last,membe gua ni kecut,sape xkecut,gua pun kecut,dia pun blah pegi tido kat blik membe laen.konklusinya,baca2 la doa yang kemas2 tuk perkemaskan diri ngan kekebalan yang kemas di keliling anda semua.

p/s:nanti gua cerita lagi..cerita budak kemas 2:hantu berdehem.wassalam

Tuesday, August 17

episod 1 : Ramadhan

3.50a.m waktu Cheng Dong,China
hari rabu lepas,gua dengan penuh semangat yang kemas dan jitu menunggu anak bulan tuk menyambut bulan sebelum syawal.
gua dengan kawan2 gua sedang asyik bersemban dengan kemasnya.sambil sembang2 kena teh o ais suam pekat campur limau panas.
memang kaw2 la gua.naseb baek xde kad poker,klau x,gerenti gua menang dengan kemas nya.tapi aktiviti malam tu gua ngan geng2 gua iaitu budak kemas sekali;fizi hamid,
budak tadika kemas;pali,dua org kawan kedah gua yang sungguh kemas apabila berkata kata.sikat rambut pun amat kemas sekali.kalah dr rozmey bin akob.gua tabik diorg.
malam tu,gua dengan mereka2 semua menunggu ketibaan PM negara Ramadhan iaitu Sahur.sambil2 tunggu tu,gua maen timbang bola satu dua berganti2 dengan bola takraw.lu olang paham x?xpa2 itu xpenting.yang penting sekali,geng kemas gua fizi hamid si petik memang handal dalam memetik dengan kemas sekali,xkira petik apa.petik buah ke petik bola ke petik gitar je dia xreti.gua pun same petik gitar je reti.

4.27 a.m waktu Kuala Lipis,Malaysia
selepas berpenat2 gua bermain2 dengan bola,tiba masa tuk bersiap dengan kemasnya.geng2 gua semua kemas,tadika kemas pun ada.berkemas nak pegi mane?bukan nak tido.tapi berkemas2 nak pegi mengorat makcik kat kedai makan CP kat dalam Universiti nih.makcik tu smua indon2..tah la aku rasa cam indon.xkesah la.tapi kami smua nak ngorat beliau2 belaka supaya mereka tergoda dengan kami yang kemas2 nih.
lalu,gua pun berkata dengan kemas sekali,halo miss,nasi goreng ayam bole dapat x?apahal plak gua nih,salah ayat.
lalu,membe tadika kemas gua pali berkata pula,assalamualaikum cik adik manis gula2,nasi ayam penyet brape satu?ceh skali dia pun same la.oder makanan,tadi sembang kemas nak ngorat makcik2 kat CP tuh.
lalu,sorang membe kedah gua bernama Paob berkata,cik adik bole tak bagi..............nasi goreng cina,nasi tambah ye.paob cam bese la nasi tambah,ingtkan nak mintak number makcik tu tadi.
last skali,membe kedah gua yang sorg lagi,dengan muka baru bangun tido,rambut memang kemas,idola semalaya Universiti nih.berkata dengan ayat2 yang kemas,helo dear,can u give me the menu please..sekali dia skipping kat situ plak..makcik2 indon kat situ semuanya hebat2 belaka,kerana tak sorang pun dari kami dapat number fon makcik tu,dapat makanan je..xpe2 makanan leh buat santapan dengan PM Ramadhan iaitu Sahur.

4.28 a.m waktu Universiti kami
selesai makan je,tanpa pandang kiri dan kanan,kami berlima chow kit road trus.ye la,(kenyang + ngantuk = kiok sekejap)
dalam perjalanan pulang ke blok masing2 kami masih bersembang dengan kemas di atas motor.gua pun dengan kasut yang kemas,padahal nak pegi makan dekat dalam Universiti ni je..tapi takpe..prinsip gua..kemas dalam segala aspek..motto gua pulak..sembang mesti kemas walaupun baru bangun tido.tak kira masa wang ataupun apa2 aje...yang penting sekali kemas.sudah nya sampai ke blok,gua gulung segulung dua harvest,bagi membe gua hisap.gua tak hisap,gua tengok je..sebab perkara tu tak kemas dipandang..oleh itu,kita haruslah sembang dengan kemas sekali tak kira apa situasi.chow.wassalam.