Monday, February 28

ejek-mengejek budayo kito

era ejek mengejek sudah lame gua tinggalkan,sebab ianya mendatangkan sia-sia saja,
keseronokan sementara,dan apabila ejek-mengejek menjadi serius,kadang-kadang bole membawa malapetaka,mula la ade yang bertumbuk sampai menangis teresak-esak.

perkara tersebut bermula dengan ejek nama bapak,gua da bese,sebab xde orang nak ejek bapak gua,name bapak gua sangat cool.sampaikan orang ejek nama bapak gua,gua yang femes time kat skolah-skolah dulu.

lepas ejek nama bapak,ejek pulak dengan nama-nama timangan manja,dulu gua punya nickname kat sekolah,dari form1-form5 orang gelar gua penguin.apsal penguin?cara gua jalan macam penguin kot,orang salah tafsir la tuh,padahal gua jalan ibarat askar tengah marching.keh3.tapi disebabkan entah mata diorang yang juling itik,diorang gelar gua macam tuh,gua tetap dengan sikap gua,cool samoai ke tua~~lalalalala

selepas itu bermulalah era ejek mengejek nama mak pulak,ade jugak student bengap+bijak,
dia sanggup pergi ke bilik guru semata-mata nak tengok fail gua dan nak mengejek nama mak masing2,gua pun termasuk dalam golongan benjak,bengap+bijak.time ade kementerian kesihatan datang,mula la masing-masing tengok report kad,curi2 tengok nama mak.
nama pelik2,sintama,tinga,kebanyakan nama tersebut bagi mereka orang asli.

semenjak menjadi senior-senior,era ejek mengejek sudah tamat di skolah.ini kerana smua sudah tidak larat bertumbuk sesama sendiri,sekarang semua sudah besar dan panjang,lebar dan debab,sudah sampai waktu untuk bersara,sudah besar panjang,dah geti nilai yang mana baik yang mana buruk,semenjak gua kluar dari skolah,sudah tiada kedengaran nickname gua penguin.ekk???!!!!

Bengapnye Blogger


wey,dah-dah la tuh.jangan gado-gado,tak manchester united langsung la kalau cenggini,
blogger kenala sepakat,tak ke bodohs kalau sama-sama melayu gaduh sana,gaduh sini,
maki sana maki sini?dunia dunia,dah2,gua xnak buat dosa kering jugak,xpasal2 gua jugak yang kena..padahal entry gua kali ni nak nasihat,beri pengajaran,jadikan cerita lama sebagai pengajaran,tapi tak serik-serik jugak,gua pun x taw mane salah dan silapnya.
nak salahkan mak bapak dia?kang makan pinggan plak gua cakap pasal mak bapak ni,ade orang sensitip kalau cakap pasal mak bapak,kang kuar plak ayat,
"pantang aku bile orang maen mak bapak ni!"
dengan nada garang ala-ala meow.
dah3.pot pet pot pet gua cam pompuan...auwww~

nak taw betapa bengapnya blogger jika:

  • jaga tepi kain orang 
blogger yang macam ni memang patut dibuang negeri,lu nak taw apesal gua cakap macam tu?sebab keje dia skodeng kain pompuan je,hari2 nak skodeng pakai kaler ape arini ek?
da xde keje laen.asyik2 kondem orang tuh,orang nih
"kaler hitam xmatched la ngan U auww~!"

  • maki orang depan-depan (kurang siuman ke kurang ajar?)
lu agak2 ni orang kurang siuman ke kurang ajar?pendapat gua la kan,mereka2 nih adalah golongan berpelajaran tinggi-tinggi,blaja US UK,tapi xpandai2,memang pandai bab2 pelajaran tapi kurang pelAJARan pasal hidup dan hormat-menghormati.kalau nak kutuk,biar bertapis,ke mak COW xbelikan penapis kat mulut COW tuh?memang dasar...emang dasar....

  • aibkan orang (kasi bogel sama dia, H A H A)
yang ni plak,bile da kutuk orang,tayang kat UMUM,tayang kat blog,kalau boleh nak tayang kat wayang cam cite 2 Alam tuh,lagi,seboleh-bolehnya,nak tayang kat Obama.hebat sungguh anda,tak kisah la lu pandai ke tak,lu memang bodos,lolos!

  • tidak nasihat-menasihati sesama blogger Islam (penting sekali)
    haha,sekali-sekala,nasihat tuh penting,jangan dok nak kutuk orang je,kalau boleh bagila nasihat,"buang yang kotor ambik yang bersih" ,jangan plak lu pegi makan sampah buatan sendiri.sendiri buat sendiri makan,last-last sendiri tertelan,memang muka lu padanlah.

    liku-liku dunia blog ni memang adventure-lah,gua xlah sepandai lu orang,yang gua boleh tolong,gua tolong,tapi setakat nasihat sajalah,nak tolong duit ke,gua memang sengkek.hehe.
    dunia blogging alaf ini memang tengah PANAS..
    penuh dengan antonansi dan juga metafora,serta hiperbola yang melampau-lampau sampai boleh menitiskan air mata.
    beringatlah sahabat sekalian,gua beromong-omong kosong di luar,tetapi dalam ada isinya,dengan itu,pandai-pandailah lu orang amek iktibar,jangan maen tebar kutukan lagi dah la ok.
    gua nak mintak maaf kalau ade yang terasa,gua hanya menulis mengikut rasa.

    Sunday, February 27

    Kisah Benar | Waiter Terlampau

    ini adalah kisah benar kehidupan gua..sadis
    tak lame dulu,gua ngan membe gua pernah bercadang tuk menjadi waiter di hotel. sebenarnya,gua xagak benda ni jadi kat gua. so,benda da lepas,kita jadikan pengajaran. gua terima seadanya. mula2,gua ngan membe gua call akak hotel tuh,cakap kami nak datang keje. pastu agak2 naek teksi sampai la kami kul9 malam. sampai2 jew akak tu suh letak la segala beg2 di lobi hotel tu. mula2 gua da cuak,gua tengok ramai mak2 datin.apsal ni,gua nak kena jual ke? gua kena jadi gigolo ke? pergh.gua agak mereng time tuh. sebenarnya,gua bukan g hotel.tapi pegi umah orang wat katering.keje part time ja. before sampai tuh,gua terpikir,swimming pool,cewek2 cantik,bilik mewah. mak2 datin tuh sebenarnya makcik2 katering. sampai2 je,xde langsung ice breaking,kalau bole nak gak knal2 ngan makcik2 tersebut. terus buat keje,gaul ayam,goreng ayam,potong nenas,potong timun,potong bawang,kupas bawang. segala hal la kami buat. ekceli gua ingatkan tido hotel.last-last,akak tu cakap. "ok kamu semua boleh bentang kotak tu and tido kat bawah tu". beb,tido bawah garaj je beb. seb bek gua da bese tido merata2 nih. port gua tido,sebela motor. motor LC. bukan awek. keje gua ngan geng2 gua sebenanya la,jadi waiter,tapi tah camna leh jadi caterer terlampau. esoknya,gua ngan geng2 gua bajet jamuan tuh kat hotel la. cup2,gua tengok,alah dean makan je. dah la di suruh nye kitorang ni pakai baju kemeja,tali leher,vest,seluar slack.kasut kulit. tap2 kitorang pakai camtu,kena bwat keje cam buruh. ape kes. baek pakai t-shirt tanpa kolar,kolar xde sebab da koyak. baek pakai baju buruk. bukan pe. dah la pakai camtu,kena angkat ais kat bahu,bayangkan~~sungguh tampan di situ. bak indon salah company. tapi gua puas hati gak,sebab dapat makan satay bercucuk2 mulut gua. sekali ngap 5 batang. cun. selesai je keje.membe gua pegi la deal gaji. mula2 diorang nak kasi rm50 jew. tapi bila dipikir balik,xberbaloi. xmacam kamdar.memang x berbaloi. membe gua deal2 la sampai up ckit gaji tuh. bukan pe,letih...xcaye korang try jadi gigolo,letih taw~~haha..
    last2 dapat gak rm60 jeeeeeee.

    Awek Pahang bukan Awek Murahan

    yes!seperti tajuk gua diatas sana,makwe-makwe pahang bukanlah makwe-makwe yang murah.
    ...
    ...
    ...
    ...
    ni bukan pasal video biru yang murah-murah tuh.
    ni cite pasal orang nak kawen ngan awek Pahang.
    yela,seperti yang gua baca,dah 100tahun dah orang Pahang punya mas kawen RM22.50
    tapi apsal tibe2 nak naek?kalau naek kang betambah la pulak video biru kat Pahang nih kan?
    naek macam kat Selangor,dulu RM80 sekarang minima Rm300.
    uiyo!
    mahal tu,tapi kalau da sayang,da tak tahan tuh,nak buat camne,tak kisah da mas kawen tuh bape,
    tapi kalau la mas kawen tuh rendah,lagi gua suka,bole kawen cepat2,murah,
    not mean awek Pahang murah2 k,coz cik noris gua pun orang Pahang same macam gua,
    xlame lagi bole la gua kawen *gatai
    m m m m m m m m . . . .
    sebelum nak naek kan nilai mas kawen tuh,
    kena la terima pendapat dari orang awam,macam gua,
    gua rase gua tak setuju,biar murah,mudah dan cepat selesai,
    kalau mahal,nanti nak korek duit tabung pun blom tentu cukup.
    nanti berhutang dengan bank la,mak bapak la,
    orang yang da lepas kawen best la,murah,
    so,nak bagi adil la,tunggu gua da kawen nanti barulah naek kan nilai mas kawen tu k!
    h a h a ! !
    ala,buat ape susah2 nak wat mesyuarat nak konfemkan kenaikan mas kawen ni,
    fening fening kan otak je.
    baek truskan dengan cara lama,sebab orang Pahang pun dah bese dengan nilai RM22.50 tuh.
    kirenye macam dah sebati dengan adat orang Pahang.
    gua rase memadai je nilai tuh.
    ...
    ...
    kan?
    *gambar dicuri dari fesbuk cik lisa
    p/s:naseb baek cik lisa bukan orang Pahang,hehehe~

    Saturday, February 26

    Niat Blogging Anda.

    penat sial nak pikir ape gua nak tulis,asek2 peringatan kepada diri sendiri,
    kang rimas plak lu orang kan?
    peringatan tuh bagus,tapi kadang2,melawak ke,bercerita ke,ok gak kan,xkan nak peringatan semua entry.
    dalam bercerita,ade jugak nasihat.
    sape cakap xde?siku kang!


    *macam biasa,google search,cik lisa xde kena mengena dengan sandiwara gua!

    haha,masa mula2 gua maen blog ni,gua xde pasang niat pun nak membuat modal,
    padahal gua xtaw pape pun pasal blog ni boleh buat duit,
    gua noob je time tuh,
    mula2 nak tulis blog ibarat tulis diari,
    bukan pink diari ok!
    diari seorang lelaki jambu
    kah3,gua xjambu,gua jambu batu,dalam hati ade taman,
    muka je ganas,tapi hati kecil cam nyamuk.
    kih3
    mula2 terpikir gak,emmmmmmmmm sape nak baca blog gua ni?
    sape?
    blogger?
    follower pun xdak time tuh,
    0 follower gua,yela,baru 5minit start,xkan nak 1000followers kan?mustahil la~~

    so,apekah niat anda,anda dan anda smua semasa mula2 menulis blog?
    adakah pasal nuffnang?
    pasal tiru kawan?
    atau ingin membuat diari online?jambu siot~

    Thursday, February 24

    Awek Jelly

    hari semalam merupakan hari pertama kejadian ini berlaku,
    ya,kami smua sebagai peniaga jelly,terkejut dengan kehadiran barang yang bukan milik company kami.
    orang kata "tak kenal maka tak cinta"
    dah kenal bolehlah berkapel.
    yeke?hahaha..
    semasa gua mengutip kotak2 jeli semalam,gua lihat dalam kotak ade surat cinta untuk bro jelly,
    gua rase ini smua ancaman dan propaganda si awek untuk mendapatkan no telefon si boss kami,
    ini semua omongan semata2,hanya untuk membodek boss kami,supaya mendapat jelly free hari-hari.
    kah3..
    ini dia suratnya.
    kuang~kuang~kuang~~~
    pelanggan setia jelly kelapa,dari blok perempuan,bukan blok laki,kalau blok laki da lame gua buang dalam longkang surat nih,ni boss suruh simpan,boss amanahkan gua supaya balas surat ni,ek?cik noris jangan marah k,ni main2 je.syg cik noris sorang je k!
    mengikut kata2 si awek ini,jelly kelapa semakin hari semakin tawar,,huahua.
    nak taw kenapa xmanis?
    sebab stok semalam,supplier kami terlalu cuai sampai terlupa letak gula,tetapi telah menambah garam di dalam jelly,yakni peluh2 garam.
    kah3,tipu jela,makcik tu time buat jelly kelapa,dia borak2 sama membe dia,at last lupa letak gula,sebab tu tawar.huahua!!!
    lu orang rase la,macam ne gua nak balas surat cinta ni?
    mintak no telefon?
    bagi facebook?
    camne?
    hahahahaha!
    p/s:gua rase,cik lisa la yang hantar surat nih,psssttt!!! jangan bagitaw boss dan konco2 jelly yang laen ok!!kih3

    Wednesday, February 23

    Blogger Mulut Busuk

    sape xknal dengan blogger yang mulut busuk,
    bau longkang,cakap besar,bajet hebat,semua hebat la dia,
    xsangka ade jugak blogger macam ni,
    as a blogger,kena la jaga adab~ececece~~
    bukan ape,nak jaga hati blogger yang lain,
    jangan maen lepas cakap je,
    kang xpasal2 makan maki,
    muka tu!macam mintak maki je.

    sekali kena pulau dengan blogger2 laen baru taw,
    smua pakat unfollow balek,biar xde follower,and xde orang review blog dia.
    gua nak bagitaw ckit la,jenis2 blogger yang xde adab ni camne,

    • suka memangkah orang/mengkondem orang laen secara kasar
    • suka memaki orang xtentu hala
    • suka spam link blog dia xtentu hala,walaupun sudah dinasihati
    • suka memburukkan orang laen di dalam entry dia
    • suka berpura-pura baek,munafik
    • mulut busuk macam bau longkang,suka jadi batu api

    aaa..itu dia,adakah anda salah sorang yang disenaraikan?
    kalau ya~silalah perbaiki diri anda,
    gua sebagai seorang blogger,hanya mahu nasihat-menasihati sesama kita,
    no HURT feeling ok!
    p/s: jaga jaga percakapan anda,nanti ade yang kena gunting bibir tuh.

    Saya Rasa Saya Bijak,Awak Bodoh!

    ni cite semalam,bukan cite untuk hari ni,
    kalau kat UTM nih,smlm Isnin,waktu mengundi,
    cari calon MPM yang sesuai untuk menjadi wakil pelajar kat UTM nih.
    bebudak UTM ramai yang bijak2,bole jadi MPM kelak,juga boleh menjadi PM kelak.
    kalau la masa depan tu cerah,
    gua pun terasa nak jadi MPM,nak tau ape manifesto gua?

    1. tiada saman dikenakan.
    2. tiada undang-undang.
    3. wifi-UTM kasi laju.
    4. boleh kongkek awek merata-rata.
    5. semua pelajar diberi sebijik kereta.
    kah3,ape punya manifesto,gerenti jahanam U gua nanti,
    gua terkilan,
    sebab time2 undi ni,
    smua pakat gaduh2,
    pakat tidak campur antara parti politik(konon)
    padahal sesama melayu,
    sesama orang Malaysia,
    satu lagi,
    hebat U gua ni,ade spiderman panjat bumbung,

    semata2 nak letak banner nama calon MPM tersebut,
    kalau jatuh budak tuh,calon tu wat ape?
    hidupkan kembali?
    hebat jika anda boleh lakukan begitu..
    p/s:oi oi jangan dok ngutuk ak,lambang pro-M,blum tentu gua sokong,gua parti bebas ok!yahoo!!!

    Monday, February 21

    Kejayaan Seorang Bisnesman.

    "dulu saya bawak moto kapcai je,sekarang saya sudah berjaya sebagai seorang bisnesman,da boleh beli kereta kancil 10 bijik."
    "dulu saya sengkek,semenjak saya join mende nih,saya da boleh makan besar,tiap hari makan besar."
    "dulu saya seorang yang kurus kelengking,selepas saya join benda nih,hidup mewah,makan kuat,sampai perut pun jadi bulat,pipi jadi tembam."

    itu dia ayat2 manis seorang bisnesman,selalunya manis,masam nya time dah bankrup,masam macam cuka dibelah dua.
    ini dialog gua pulak,
    "dulu saya naek moto je keje nih,semenjak company saya sudah maju,boss saya telah membeli satu kereta untuk kegunaan company saya,boleh diisi barang2 keperluan mahasiswa untuk dieksport ke setiap kolej."

    itu dia dialog gua,gua pun da berjaya,berjaya?
    yela,gua pun bisnesman,bisnes ape?jual jelly la,gua tolong membe2 gua,sekarang da merangkakp bos gua,dia pun nak tolong membe2 dia gak.
    bagus boss nih.
    lagi sorang gua digandingkan dengan empunya myvi SE seperti diatas,
    menggunakan myvi nya untuk kegunaan company,
    kira besar jugak la dia punya pengorbanan.
    saya sudah berjaya,anda pula bagaimana?
    ni bukan MLM ni bukan Dadih,juga bukan Dindang,
    Tora datang lagi~~!
    so,jika nak bukak bisnes,pastikan yang halal-halal ok,jangan la pula anda menjual Dindang yang dicuri di kedai Pak Jabit ok~

    Sunday, February 20

    jUmPiNg hIgH pHoTo CoNtEsT

    hwah..hwah!
    ade orang kate gua power,terima kasih kepada IQ kerana mengetag gua dalam contest ini.
    gua pun nak join gak contest seumpama ini,bukan ape,alang-alang seluk pekasam,biar sampai negeri China.
    kan?
    ok lah,straight to the pointer,
    contest ini hasil nukilan encik tyra.ops!cik kot,blom kawen.haha

    ok,ini gamba nye..
    eh..
    mane ek?
    1..
    2..
    3...
    lompat!
    kira start dari kiri:
    gua a.k.a Saiful Bahari,Paan Bah,Phea,Fizi a.k.a CeritaLebat,Pokjat,Paob berbaju hijau belang blakang pokjat,Pol,Zack,Ghani.

    Gamba diambil pada,30 Oktober,kirenye ni tragedi Oktober lah yee~~lalalalala.
    tempat:Desaru.
    jam:6.53 a.m (sharp-sharp)
    pegi Desaru juz nak pegi amik gamba,nak tengok sunrise,ujan la plak,so,tukar ke Plan B,amek gamba jelah.
    ok itu saje.
    membe2 yang kena tag tak pasal2.
    ok cukup sampai sini,chow~
    p/s:gamba ini tidak sama seperti dalam blog azee salim ye,tapi gua dan dia memang berada di tempat same mase tuh,nampak sangat kitorang 1 KAWAN.hihi.

    Saturday, February 19

    vavi OH! vavi *UPDATED

    pagi semalam bapak gua eksiden,
    gua ade tulis entry,
    so ni entry yang latest tentang tuh.gua ade beberapa bahan bukti menunjukkan keadaan bapak gua terok.

    abang gua kate bapak gua xkenal orang semalam.mungkin disebabkan terhantuk.
    gua sedeyh tengok bapak gua macam ni.cepat sembuh ok,xnak tengok jadi macam ni lagi,sedeyh!

    korang smua kalau boleh doakan ayah gua cepat sembuh.
    gua xnak benda macam ni jadi lagi.
    xpe,lepas ni gua akan belaja besungguh-sungguh.

    Buruknya Lelaki itu Jika...

    seperti yang gua cite kat entry Kisah Buruknya Wanita,gua ade cakap kan,nak cite keburukan seorang laki-laki?
    ala,bese2 la,gua rase lu orang pun taw camne buruknya seseorang lelaki itu,
    buruk dari segi pakaian xpe lagi asalkan pandai jaga bini,
    buruk dari segi akal xpe lagi,janji kerja halal,
    buruk dari segi perangai,tu gua xbole nak tolong,
    tu kena mintak pendapat dR. Fadzilah come-to-me.

    okeyhla,xnak cite panjang-panjang,kalau panjang nanti melalut.
    ciri-ciri seorang lelaki yang buruk:

    • lelaki riak dengan harta bapak-menunjuk2,mencapub.
    • lelaki buaya darat-mempermainkan perasaan perempuan dengan sengaja.
    • lelaki yang malas nak pegi kerja-kerja pun malas ka?
    • lelaki pendera-da biasa dengar.
    • lelaki perogol-lagi terlebih biasa dengar.
    • lelaki yang pegi beli nombor ekor-majoriti laki kat kedai 4D tuh.
    • lelaki yang tidak bertanggungjawab-da buat tu pandai2 la simpan.
    • lelaki yang suka menghasut-batu api punya budak.

    ekceli,gua laki,bukan pompuan,gua buat entry ni supaya mengingatkan diri sendiri dan juga membe2 serta laki2 yang laen kat dunia ni.(macam la smua laki baca blog ak)
    haa...
    tu xpenting,janji ade yang baca,dan wanita sekalian,jaga-jaga.
    ape-ape masalah datang jumpa dR.Fadzilah Come-2-Me.
    renung-renungkan dan selamat beramal. (o_o)


    p/s:yo!Faizal Tahir cool.*****xde kena mengena dengan entry.

    jelly

    sambil gua menunggu timing nak masuk keje,
    sempat lagi gua sedut jelly kelapa yg dijual kat kawasan U gua nih,
    sebelum tuh gua susun2 dlu barang pekerjaan gua,
    besela,tengah xde duit nih,keje la ckit,dapat jugak la duit makan harian.

    kerja gua bukan sebagai bapak ayam,bukan juga pusher dindang,
    malah jauh sekali pekerjaan sebagai penari kelab malam,
    hanyalah penari kelab kebudayaan kolej gua je,
    macam USOP,kite bakor!kite bakor!
    kah3.

    gua punya pekerjaan,mempunyai trademark tersendiri,
    moto tersendiri,visi,misi,motor,dan juga kereta company,
    kereta myvi SE dibuat kereta company untuk mengangkut 'barang-barang' kerja gua tadi,
    company gua ni pun,mempunyai lagu tema tersendiri,
    macam2 la lagu tema yang direka,bai sedap didengar,salah 1 nye,

    jelly!jelly cool!
    jelly!jelly cool!
    lagu dipetik dari lagu Boney M - Daddy Cool.
    lu nyanyilah sendiri.
    ade jugak lagu dipetik dari lagu melayu 80-an,
    bunyinya macam nih.dipetik dari kumpulan sweet september - nak kahwin duit tak ada.

    duit tak ada~~~tapi jelly sudah habis~~~
    oh!sungguh sedihnya,aduh,sadisnya.

    haha.zaman sekarang macam kerja bole buit,jual bodyla,tapi keje gua halal beb,
    gua berkerja sebagai Bro Jelly kat UTM nih,sesape budak UTM,
    kalau nampak kotak Jelly Kelapa tuh,beli-belilah ye.
    kah3.

    vavi OH! vavi

    hari semalam,hari Jumaat,
    trajedi melanda family gua,tragis oh tragis,
    sungguh vavi punye vavi,
    bapak gua OTW pegi menoreh,
    dilanggar vavi,
    gua dengar teruk jugak,
    dahi berjahit,
    kelopak mata berjahit,
    ade pendarahan dalam kepala,
    dan now bapak gua terdiam,
    trauma dan termenung,kurang berkata-kata,
    gua xsampai hati tengok bapak gua macam tu skali,
    oh sungguh vavi punya vavi.
    T_T
    gua da xboleh cakap da.
    bye.

    Friday, February 18

    Bile Makweku dipinang orang

    waaa~sedeyhla...
    ape korang rase kalau makwe lu kena kawen ngan orang laen?
    makwe gua kawen ngan orang laen,
    semalam dalam jam 3 pagi,
    dia jumpe gua,dia cakap,epul,noris da kawen,
    kawen kat kelantan,tempat dia blaja,
    sedeyh wooo~~
    sakit ati pun ade,
    sape xsakit ati,
    gua sayang cik noris gua,
    tapi dia kawen ngan orang laen.
    waaaa~~


    actually,gua mimpi semalam,terjaga trus dari tido,btul2 nightmare,
    naseb baek.huh!
    peace!
    sayang cik noris!

    Wednesday, February 16

    Noob Twitter

    lu tengok tuh,tengok!noob gile siot,
    heish haram jadah,patutla xramai yang join benda nih.
    twitter yang noob atau gua yang noob nih!
    xpueh aty btoi kawe.
    kawe dok pandai maen tuit tuit tuit,
    alalalalalala,comey~


    sebenarnya gua baru je maen tuit tuit nih,seyesly gua noob nak mampos,
    kejadahnya.
    xpandai la maen tuit tuit,sistem laen dari yang laen,
    xmacam fesbuk,myspace,friendster*ade lagi ke org maen,tagged*gua benci.

    almaklumlah,zaman it,naseb baek dR.Book xde,klu x.
    gua maki-maki je dia.
    makin banyak la dosa.
    chow~

    p/s:add gua @brghtsde okayh!

    Saya punyai 100 hingga 500 FOLLOWERS

    gua hanya ada followers seramai 143,xdela ramai mane,
    noob.
    ok saje nak melekat kat segmen bro ben.chow lo~~~




    sory bro header dikecilkan,xmuat header bro untuk blog gua yang kecik nih.

    Tutorial Iklan Nuffnang

    haha,name pun tutorial,tentulah tutorial.
    so,maybe da ramai buat tutorial nih,
    gua yakin,gua pun nak buat atas permintaan membe ketat gua. shahniz
    juga permintaan zulaikha abdul razak,atau ika.
    yela,membe suh tolong,so kite tolong la,
    gua seorang rakan yang baek,
    ok straight to the topic,

    nak iklankan nuffnang kat header,
    sebelum itu,anda semua perlu berdaftar sebagai ahli nuffnang,daftar as a blogger ok.
    da daftar tuh,anda perlulah daftar blog anda pulak.
    macam ni.
    masukkan la nama blog ande,URL ande,dan bahasa ande,bahasa ibunda pun ok ape.
    pastu kuarlah page survey,ande mestilah jawab survey tuh,jawab jelah,hentam bagai pun xpe,ikut korang la,haha.
    lepas da isi survey macam nak bagai tu,
    klik la add ad,macam nih.
    pastu,akan kuar la code2 haram jadah yang korang xkan faham,
    ade 3 code,
    1.header
    2.sidebar
    3.between the post

    yang paling senang,sidebar,anda copy je code tuh,then...
    paste kan kat gadget blog ande.
    Add a gadget > html/javascript > paste coding nuffnang > save
    pastu untuk header plak,ande tekan edit HTML macam dalam gamba nih.
    tu klik benda yang gua tanda bulat yang bujur warna merah tuh.
    klik expand widget templates,then cari
    and paste kan kat bawah body tuh ok.
    pastekan di antara coding-coding tersebut.

    pastu la kan,last code,ande perlu copy coding untuk between the post,
    copy the code,then copy macam dalam gamba nih,
    senang je,copy paste and save,
    jika ande xjumpe coding tu,ande boleh find menggunakan ctrl+F,
    then taip dalam tu.
    then anda akan jumpe jugak.
    so,save it.
    then try it,klu xjumpe jugak,tanya pada gua ok.

    Tuesday, February 15

    Saya Blogger Baru,takde orang nk komen post saya.



    jika anda lihat topik pun sadis,so,
    xyah nak cite panjang.cite panjang bukan ade orang baca pun kan?
    tu yang gua menyirap tuh.
    mungkin kebanyakan POST gua semua noob,sampah,
    sebab tuh xde orang komen.
    xpecaya?
    tengok POST dari bawah sekali sampai atas sekali.
    Kalau ade tu alhamdulillah.
    yang xde tuh,mungkin entry gua ntah ape ape ntah.
    menyampah~~

    Kisah Zaman Jepun

    gambar credit to google*


    gua ingat lagi,mase gua kecik2 dlu,zaman tuh zaman jepun,gua lahir agak2 akhir-akhir zaman jepun,zaman 1989,so,time tuh gua yang masih berhingus,tangan penuh dengan daki,
    selalu berlegar-legar di dalam rumah seperti hilang arah.kadang-kadang gua main game,
    zaman tuh mane ade PS3.tuh zaman main tetris je,tapi memang gua dapat hilangkan bosan,setidak-tidaknya gua xdengar bebelan dari mak gua.kalau abes je sekolah,trus gua pegi umah budak sebelah ajak main Mario Bros.

    lepas da besar ckit,gua mulakan perniagaan bermain masak-masak,
    gua bermain bersama rakan sebaya gua time kecik-kecik dulu,smua pompuan,
    kira gua jadi bapak,ade 4 bini la time tuh,haha.
    rakan sebaya lelaki gua plak xbley diharap,asyik ajak gua curi tabung masjid.

    so lebih afdal kalau gua maen masak-masak kan?
    dapat 4 bini,tapi walaupun gua berkawan dengan pempuan,gua xlembut ok.
    gua hanya pandai bersopan santun.*keh3

    time ni,handphone pun gua xkenal,yang gua taw handphone yang bunyik2 lagu macam ni,
    *twinkle twinkle little star dan juga beberapa bunyi salakan anjing.
    mak gua penah belikan kat gua benda nih,tapi gua pegi jual kat membe guamdia ingatkan yang betul,tapi fake lah.
    tapi sekarang,budak umur tahun pun dah geti guna fon paling canggih kan?
    dulu gua pun dapat pegang fon butterfly time gua form4.harga rm600++
    mahal wow,sekarang,murah je,limited edition lagi tuh.

    kalau zaman kanak2 gua dlu,gua maen congkak,gua maen tuju selipar,gua maen tepuk,
    macam2 la,kadang2 rindu gak kat permainan time kecik tuh.
    tapi budak2 zaman sekarang da pandai,sikit2 g cc,on9 fesbuk,xpun maen dota,
    budak sekarang mulut dah celupar,xsenang hati dengan orang laen,bajet bagusla,pastu susahkan hidup orang laen.hmmm....


    kan bagus kalau kembali ke zaman dulu?problem xkesah,no hurt feeling,maen ejek-ejek.
    syok kan??

    Monday, February 14

    Firefox! I Choose You!

    wah dah macam cite pokemon dah.
    haha.


    seperti yang anda tahu,
    Chrome-laju,pantas,cepat,cekap,hebat,cerdas.ek?
    Chrome bole dikira laju la,tapi kan,masalahnya,loading xabes,maybe dia masuk site tu laju,tapi kadang2 la loading xabes,mungkin internet pun xlaju,memandangkan gua pun gua internet U,maka slow lah dia.

    Tapi bila gua guna IE a.k.a Internet Explorer,
    memang masuk site lambat,gmaba lambat keluar,tapi bile da kuar tuh full,
    kire ok la dari Chrome tuh.

    Chrome pun kadang2 crash la,jimbit btol,bayangkan anda tengah menonton YouTube,and then crash!!!
    rase camna?
    pedas?anda rasa seperti mahu menumbuk-numbuk katil tilam anda.
    (perkara ni gua buat klu gua bangun lewat dan xsempat ke kelas)haha.

    Prob crash,memang xguna,
    sebab tu ak prefer Firefox 4 ni,
    walaupun still dalam beta lagi kan,Firefox loading bes,membe2 gua pun tengok,ek,
    Firefox baru ke?hebat..sekarang Firefox da bole pakai IDM da,
    tapi IDM yang latest la,IDM 6.

    so,gua harap,TEam Chrome,sila silalah perbaiki Chrome anda.
    Firefox gua guna xde prob lagi wat masa nih.
    so??korang bile lagi??korang prefer yang mane?
    kalau nak download Firefox latest,klik sini ok?

    Kisah Buruknya Wanita

    sejak belakang belakang ini,ramai blogger menceritakan tentang wanita2 dan kelemahannya,
    memang wanita ini lemah,tapi gua bukan nak cite betapa lemahnya wanita,
    tetapi betapa buruknya seseorang wanita itu jika mempunyai hati yang busuk macam longkang.

    orang laki-laki pula,
    menyukai benda yang cantik cantik,
    bukan je cantik kat luar,
    tapi cantik kat dalam jugak,
    ape guna kalau muka je cun,bajet paling cantik,tapi kalau selalu hasad dengki,
    memang bahaya la tuh.
    lelaki pun xpandang kecantikan luaran je,xkesah xcantek tapi baek hati,
    pandai jaga hati,
    taat,
    pun dah ok.
    melainkan la lelaki itu buaya yang memakai selipar crocs,
    gerenti mencari wanita-wanita yang mempunyai hati yang busuk.
    nak taw camne buruknya sorang wanita itu?

    • Perempuan pemalas.
    • Perempuan yang yang kentut depan orang ramai.
    • Perempuan yang selalu rindu lelaki lain.
    • Perempuan korek hidung depan orang ramai.
    • Perempuan yang shopaholic kaw-kaw punya.
    • perempuan yang bersolek 24jam.
    • perempuan yang kuat beromen.
    • perempuan yang gedik.
    • perempuan melayu berbikini.ops!
    • perempuan jual body.
    so kepada wanita2 sekalian,jaga adab anda,jangan tunjukkan betapa buruknya anda.
    gua mintak maaf kalau ada wanita2 sekalian marah pada gua.
    huah2,
    sekadar peringatan dari gua.
    lepas ni peringatan untuk kaum adam pulakkkkkk!!
    gambar di atas?xde kena mengena ngan beliau si seksis seksa.

    Sunday, February 13

    Gua ikut kata Fan Gua | Perigi Mampos lu.

    nak cerita pasal apa itu feng shui,
    ahha,
    fengshui,itu olang cina pakai punya,
    kta mereka,
    ada ong,
    apa tu ong?siapa?bagaimana?
    ong beng heng kah?
    gua pun xtaw,lu taw x?
    kalu lu taw,cube lu cilita sama gua ok,

    tapi entry gua bukan mau cilita ini cilita,
    melayu xpakai fengshui,
    melayu pakai otak,
    kah3.
    gua nak cite kat entry ni pasal blog gua,
    gua edit2 blog gua smua atas permintaan fan2 gua,
    peh..hebat!!ade fan.
    ceiling fan ade ar,
    ni atas permintaan rakan2 sahabat handai,
    sahabat seguru,
    sahabat se-Islam,
    juga sahabat handal panda....

    dlu,sesape yang follow gua gerenti taw,slalu gua guna read more,
    la ni,
    heh,gua xguna da,
    permintaan rakan gua tuh,
    lagi 1,rakan gua si ceritalebat sarankan xyah guna header ade gamba2 smua,
    guna header simple,
    baru pro katanya,pro macam orang lama-lama zaman Hitler tuh.
    so,jika anda mempunyai cadangan serta nasihat untuk menjadikan blog gua hebat setaraf presiden Afrika,(Afrika guna presiden ke?)
    silalah komen banyak2,
    cecite kat gua untuk memperbaiki blog gua,
    widget mana perlu,
    mana yang xperlu.
    ok??


    p/s:so,pergi mampos la lu "read more".kah3

    Happy Valentino Rossi | 46

    zaman sekarang zaman internet,
    zaman sang-sang blogger menyelit,
    juga zaman di mana manusia,tidak lengkap jika tiada pasangan,
    gerenti nak berpasangan-lah,

    jika hari ni 13,
    esok adalah 14,
    macam bese,14 Feb,hari valentino rossi,
    semua pasangan akan menyambut hari valentine nih,gua?
    gua xmaen la menatang haram macam nih,
    sape sambut?
    meh sini gua luku kepala lu satu persatu tanpa segan silu,
    dan esok bermulalah episod,
    buat anak berpinak pinak,
    setahun lepas tuh,
    buang anak beranak anak.
    kan??
    zaman sekarang,diorang amalkan konsep:
    • duduk serumah,
    • kawen x nikah,
    • konsert double trouble
    memang double trouble,sebab anda berdua-dua-an.
    kan?dalam gelap,ramas sana ramas sini,
    klu hebat sangat dalam acara ramas2 ni,masuk olimpik,
    nanti gua anjurkan acara ramas2 tepung ke,ok jugak kan?
    sape nak join?pastu boleh goreng buat cekodok.

    ok,so kepada anda sekalian,gua sebagai teman2 blogger se-Islam anda,
    mahu mengingatkan anda,
    jangan sambut HARI VALENTINE ok.
    jika anda melakukannya,ibarat anda meniru budaya mereka.
    equal to,anda adalah salah sorang dari mereka.
    p/s:cerita tidak ade kena mengena dengan beliau.VRoom!

    Diet Seorang Manusia Bodoh

    diet seorang manusia bodoh,
    tak kesah la dia laki ke pondan ke pompuan ke maknyah ke,
    tetap bodoh.
    anda ingin tahu kenapa?
    sebab,

    Saturday, February 12

    Adek Beradek Nuffnang

    gua terpikir jugak,
    nuffnang ni macam mane ye diorang keje?
    mana dapat duit diorang kasi blogger?
    halal ke haram?

    kan?
    so,
    sambil2 gua cerita halal haram,
    tu gua xtaw,
    gua kurang ckit bab agama (gerenti mak mentua tolak gua)
    tapi yang penting,
    nuffnang ni pun ade gak adek beradek diorang,
    yela,


    lu ade adek x?
    lu ade abang x?
    adek nuffnang ni name dia,si burung churp churp,
    alah,


    gua gerenti,sape masuk ni,dapat la jugak rezeki,
    daripada dok on9 saje kan,
    ni bukan MLM,
    ni bukan klik2 dapat duit macam klik2 facebook tuh,
    ni klik2 iklan,
    kalau anda tayangkan kat facebook anda,
    klu ade yang berkenan,anda mungkin dapat mengubah idop anda.
    sekarang ni diorang tengah buat iklan pasal:

    ni kalau korang nak join klik bawah ni ok.
    |invite membe2 dapat rm1 per deal

    |milo fuze|Healthy|Jipaban|Hot Ticket|Chewing Gum|Celcom Great Sale|XpaX|

    kepada sesape yang ade blog la kan,
    anda kongsi2 la kat membe2 anda,
    kongsi2 kat pembaca,
    secara tidak langsung,
    mereka akan join anda,
    kadang2 pembaca datangnya dari blogger sendiri kan.
    so,
    gerenti anda kena rajinkan diri nak dapatkan duit lagi kan??
    so,
    tunggu ape lagi?

    Friday, February 11

    Word a.k.a Yahudi

    Assalamualaikum...Sahabat-sahabat sekalian! Cuba buka Microsoft Word korang. Taipkan dalam huruf besar, Q33 NY(no. pesawat langgar WTC). Tukar saiz font tu kepada saiz 48. Korang highlightkan Q33 NY tu kemudian tukar kepada font WINGDINGS. Apa yang korang nampak?

    gua nmpk,
    kapal terbang,
    langgar WTC,
    tengkorak=mati,
    yahudi=dalang

    anda rasa?????

    Melepas~~~Kata-Kata Hikmat

    benci?
    hate?
    dibenci?

    smua orang pernah melalui nya,
    dibenci oleh bekas makwe,
    dibenci oleh bekas tupperware pakwe,

    Thursday, February 10

    Anda Menang RM1.5k!!

    sambil gua hirup koko,gua terlihat jam di dinding,menunjukkan jam tepat waktu berbuka,
    ek!!
    bukan berbuka puasa,tetapi waktu untuk gua membuka buku2 akaun gua,

    Tuesday, February 8

    Masa Kecik dot dot dot bila da besar dot dot dot

    gua da simpan 3 lagi entry,yang xditulis lagi.entry kali ni,
    nak cite,zaman budak kecik dlu,dan zaman bila budak2 da besar.
    benda ni macam pepatah jugak la,pepatah ciptaan sendiri.kah3

    Monday, February 7

    Entry Dijanjikan

    oi,
    gua penat,
    lu orang taw kan gua penah janji nak buat entry pasal rm1.5k?
    haha.
    ingat2.
    jangan lupe.
    nanti xbley jadi genius.
    nanti la,dalam minggu ni gua akan tulis pasal benda tu,
    now gua tgh pnat,baru smpai JB.
    selamat malam,

    Sunday, February 6

    Hubungan Sulit di Antara Sahabat Blogger

    klu da jodoh,xkan lari ke mana~~~
    sedap x gua nyanyi?
    haha..
    ntah ade ntah tidak,blogger yang bercinta,
    kadang2 bercinta kat group yang mereka join,
    contohnya,

    Thursday, February 3

    Anda Mahukan Traffic?

    macam biasa,lumrah idup seorang blogger,
    da pandai maen traffic,klu dlu,dengar je traffic,
    merah kuning hijau.
    tapi sekarang,
    da pandai,jadi panda.

    Block Sahabat Blogger

    ahha,
    entry ni gua buat sebab nak kenalkan kat korang,
    yang xtaw ape tu sahabat blogger,
    group ni aktif kat facebook,
    dlu mase ak join,ade dalam 400 je blogger,
    xsampai smggu da mencecah 1000.
    hebat,
    and now diorang da buat official blog untuk sahabat blogger ni,
    hebat kan diorang?
    hebat la,da gua cakap hebat,lu orang xleh nak kondem,
    kan?
    haha.btw,diorang memang aktif,macam2 la diorang buat,
    1st gathering,kat times square mggu lepas,
    gua xjoin,gua da xde duit la nak pegi,lagi satu,gua xpandai jalan2 kat kL ni.
    pape pun,kepada yang xtaw.jom terjah sahabat blogger.

    Kau Tau ke Ape Itu??

    ahhhhhh..cuti yang panjang,cuti raya cina,xdela panjang sangat kan?
    cuti yang ala kadar,lepas ni gua da xde cuti la.kena la lakukan aktiviti yang memadai seperti berdating berjam2,
    makan dengan cik noris berjam2,
    makan berpinggan2,
    kite lawan ye sape makan lagi banyak,haha.

    Wednesday, February 2

    Upcoming Entry

    gua sekarang tengah menyiapkan projek yang gua jalankan,
    projek entry entiti,
    kah3,
    bukan ape,kalau la gua nak tulis satu entry tu,kenala pikir masak2 ayat dan gamba,
    sekarang ni gua tengah mendapatkan bahan2 yang ilmiah,
    bahan2 yang cukup kuat dan kental,

    Dokter Cinta | Butakah Mata Gua

    kali ni gua nak berlagak ckit la,
    gua nak jadi dokter,
    bukan dokter cucok sendiri taw,
    ni dokter cucok orang,
    mean mencucok cucok orang,
    bukan kasi orang sakit aty,

    Apa Anda Buat Jika | Kaya

    gua pernah diberi soalan macam ni bertalu2 oleh seorang wartawan tidak ternama,
    nama beliau,membe gua,dah lame da gua xjumpe dia,tiba2 dia ajak jumpa,
    gua pun pelik la,ajak minum,
    dia cakap dia blanje,ak set je,da owg nak blanje kan,gua tibai jela,
    gua bawak la membe2 gua yang laen supaya dia kena blanje membe2 gua yang tgh sengkek tu.
    gua xnak cite la name dia,gua gelar

    Tuesday, February 1

    Selepas 4 hari | tanpa SB

    ahhh...
    4 hari yang lalu,
    dunia gua macam da xdak,dunia tanpa SB,GB,Sembang Kemas gua xidop 4 hari,
    adoi..macam mana gua nak menstabilkan rentak dan konsentrasi blog gua jika perkara ini terjadi lagi,
    lepas ni naseb baek da xde cuti,

    Sebelum dan Selepas

    wakakakak..
    gua nak cerita la kat lu,semenjak 4 ari gua xtulis entry,macam2 dalam otak gua ni,
    bergelige otak gua,sebab dia pusing2,bergolek2 idea,
    macam2 gua nak cite la.
    tuk entry ni,gua nak ajukan persoalan dan perjawaban.
    antara si misteri dan encik fazilah kam-to-me.
    lambattttttt.......!!!