Tuesday, May 31

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip


Memandangkan haritu gua tak menang giveaway by Yuyu Zulaikha,gua nak mencuba nasib kat Nisa Menaip pulak,free punya barang,sape taknak kan?Mana tahu kali ni random.org pilih gua,boleh gua pasing-pasing hadiah kat membe-membe gua.Ok kalau nak join,lu perlu lah klik gambar beliau,senang,klik buat entry ringkas.

okey gua nak tag lu semua yang baca.ke gua yang paling lambat ni?

Asmara 3

gua rasa pengarah dia nak buat sambungan movie la pulak lepas ni.
tak percaya?

tengok la ending tah pape.
memang menyesal.

Gejala Semasa Cuti

Gejala tidak menentu gua semasa cuti semester kali ni

noraelena
asmara
cerekerama
spongebob

ape kejadah semua ini?
nampak sangat gua tak ganas.

Sape cakap perempuan lagi ramai dari lelaki?

Oh,sebenarnya,gua ada jugak cakap yang zaman sekarang perempuan lagi ramai dari lelaki.Mungkin persekitaran mempengaruhi otak gua berfikir secara logik,tapi akal logik tidak semestinya betul.Perlu juga di sahkan dengan beberapa fakta.

Otak gua berfikir bila gua ternampak bilangan awek di IPTA/IPTS lebih ramai dari lelaki,terus membuat kesimpulan yang perempuan lagi ramai dari lelaki.Sebenarnya itu adalah hipotesis.Bukan kesimpulan.Setelah gua godek-godek internet ni gua dapat satu statistik penduduk Malaysia.Gua terkejut.

Lu nak tahu tak,sebenarnya,kat Malaysia,lelaki lagi ramai dari perempuan.Serius,gua tak tipu.Lu tak percaya?
Lu nak gua buktikan?

walaupun kabur,masih boleh baca kan?

So,kenapa bilangan lelaki kurang di IPTA/IPTS?Adakah golongan lelaki ini semuanya terencat dan bodoh belaka?Gua pun lelaki,tapi kenapa tak ramai lelaki di tempat belajar?Mungkin mereka lepas SPM terus mintak SPA,nak kahwin cepat,sebab lelaki perlu kumpul RM10k untuk berbelanja time kahwin.Maybe.

Monday, May 30

Kenapa Ramai Blogger Wanita?

Soalan macam ni senang je jawab,

****
****
****
****
****
****



"Sebab dunia dah nak kiamat"

(sembangkemas,2011)

quote of the day

Aku rasa...

"Gua rasa takde guna gua sorok identiti gua,sebab orang tahu jugak gua ni tak hensem,sebab kat facebook kan ada gamba."

So,gua rasa gua dah taknak sorok identiti,biar jela.
Lagipun orang bukan kenal jugak gua kalau gua tayang muka gua.

Kan?

Cara Melawan Disimbah Asid

hias?tak,dia suspek.
Memandangkan dah ramai yang takut dengan mamat hindu yang suka simbah asid,gua nak kasi 'TIPS' supaya anda semua berwaspada dan berjaya survive bila disimbah.Cara mengelak,makna nya cara lu nak elak,bukan cara mencegah disimbah asid ok,cara mengelak.

1. Bawak kereta kebal.Dia datang kat lu dia simbah tingkap lu,memandangkan lu guna kereta kebal,tingkap tepi mana ada.So?Selamat kan,dan seterusnya lu  boleh lenyek je mamat tersebut.
2. Pakai baju besi.Bila lu dah pakai baju besi,mamat tersebut tidak akan menyimbah asid kepada orang lain,dia akan tertumpu pada anda sorang.Dia akan tengok lu pakai baju besi,konfem lu takkan mati atau cedera,so dia akan fokus pada lu.Shawl pun kena besi jugak okay.
3. Bawak asid lebih.Bila lu dah baju besi,ada pulak botol diisi asid di tepi,lu letak asid cikai-cikai sudah,cuka ke,kahkahkah.Kasi mamat tu jadi putihdan kasi mamat tu cuak.Dia simbah kat lu,tapi lu kebal,lu simbah dia balik,bagi dia trauma.
4. Bawak topeng hodoh.Lu dah simbah kat dia,lepas tu,lu pakaikan topeng kat muka dia,bagi stylo sikit.
5. Bawak cermin makeup.Bila lu dah simbah,lu pakaikan topeng yang hodoh kat dia,lepas tu lu tunjukkan muka dia kat cermin tu.Gerenti dia insaf beb.

Kesemua ni lu perlu lah lakukan serentak,maksudnya,tanpa salah satu pakej di atas,lu takkan dapat insafkan mamat ni.

Selamat Mencuba lah.

Sunday, May 29

Budak Zaman Sekarang Lucah.

"Brader,lu apahal jual vcd biru ni kat tempat gua!" tekik Mail lambung kepada gua.

Haram jadah ape,blog gua kena cop blog lucah la.Anak haram.

Tak Caya?

Tengok la,gua ada bukti.

sudah tidak tahan.Sudah beberapa bulan dia tidak membayar bil air.Kerana dia


sungguh

dia berfikir


Lu semua pandai baca tak?Baca ikut urutan ok.

Ini semua kerja sape ntah yang search semua benda ni kat google,gua pun tak geti nak cakap ape dah..

Duduk Bandar,Kampung,Mana Best?

Kalau lu dah asal kampung,semestinya jiwa lu lagi lekat kat kampung.Macam gua ni ha,jiwa kampung,jalan sunyi,jam 8 malam orang semua dah tidur.Awal gila.Semestinya tenang kat kampung.Malam tiada mat rempit,ni gua bercerita pasal kampung yang kurang budak remaja yang perangai lahanat,kampung ni budak-budak dia semua pakat pegi surau.Semua nak tunjuk baik depan mak mertua,yelah anak-anak gadis kampung kan manis-manis semuanya.Ini kampung ini bukan versi kampung yang banyak menghasilkan video lucah.

Itu yang gua mahu,kalau seboleh-bolehnya,gua nak lari dari kehidupan bandar,terutama Kuala Lumpur,lu nak tahu satu fakta tak?

Fakta:
SembangKemas tidak pernah turun berjalan kaki di Kuala Lumpur,sekadar lalu melihat KLCC dan KL Tower je.

Kenapa gua tidak pernah ke Kuala Lumpur atau kawasan yang sewaktu dengannya?Sebab gua tidak suka tempat yang sesak-sesak.Kalau kadang-kadang gua travel seorang,tiba-tiba gua nampak,alamak sesak dengan orang,gua akan mengeluh dan terus U-turn.

Seriusly gua tak suka,

Lagi satu bandar besar banyak orang jahat,biasa la tuh orang jahat,di mana-mana.Lagi-lagi orang Acid yang terbaru,gua cukup pantang dengan mamat #taksekolah yang macam ni.

Bukan gua nak cakap yang kampung takde orang jahat,tapi disebabkan kampung mungkin orang jahat dia bersifat melayu sikit,paling kuat main hantu je.Sekadar mengganggu,tidak membunuh.
Dan paling koman pun,suara makcik makcik bergosip,yang itu gua sekadar masuk telinga kanan keluar telinga kiri.Toksah ambil peduli.

Jadi pilihan gua,kalau tiba masa gua bekerja nanti,gua kalau boleh mintak la yang bandar kecik je,taknak bandar besar,lagi-lagi KL.Kalau boleh,gua nak kerja kat Kedah,mana tahu berjumpa awek macam cite NurKasih ke,boleh gua berlakon jadi Adam.


Berdating Bersama Farah Dafghi

HAH!FarahDafghi,gua sudah tepek muka lu.
Sape tak kenal Farah Dafghi ataupun nama sebenar Farah Amalina Dafri,haha,sory gua stalk sikit pasal lu.Berdating?No no no no la.Kang tak pasal gua kena tempeleng dengan pakwe dia,tak pasal gua mati kena langgar kereta.Gua sekadar suai kenal je dengan dia,tak sangka pulak dia ni peramah nak mampos,sampai buat gelak terguling macam tenggiling.

Gua rasa lu kenal dia kan?Yela awek cun,mesti ramai stalker,termasuk gua,tapi gua sudah bertaubat,setelah diberi nasihat T_T dari dia,gua insaf.

Mula-mula gua kenal blog dia time dia buat Giveaway Gelimat Gegurl Gosh.Gua baca tapi satu giveaway untuk perempuan,laki boleh join tapi laki dilarang la pakai barang tu,perempuan only lah.Gua nak join,tapi kalau menang gua passing kat owner balik,hadiah terima kasih,boleh tak macam tu?

Sape-sape yang belom pernah masuk blog dia,sila lah buat demikian,gua yakin lu akan dijamu bermacam-macam tips bershawl.Tips berfesyen moden dan lu jugak boleh cuci mata,terutama lelaki.kah3

Ok la,satu je aku nak cakap,I'm fallen in love with You FarahDafghi.
Nampak sangat gua ni pervert.
mampos kalau awek gua tahu ni.

Nak tengok blog dia?Klik Gamba.

Kentut Messi Punca Kekalahan Man U

"Semasa menjaringkan gol kedua tadi,saya ada terkentut di depan Vidic,supaya selepas ini mata dia akan lebih kabur."
Begitulah pengakuan Man of the Match game antara Barcelona dan Manchester United yang berakhir dengan kekalahan Man U 1-3 Barcelona.

Setelah FIFA membuat kajian,antara punca gol #3 Barcelona terhasil apabila mata pemain pertahanan Manchester United Nemanja Vidic,telah dikaburi oleh gas-gas kentut yang dihasilkan oleh Lionel Messi.


Sekian dari saya,majulah sukan untuk negara.

Saturday, May 28

Atasi Masalah Account Fake di Facebook

hiasan semata-mata
Masalah yang melanda budak-budak yang berfacebook zaman ni,fakers,fukers.Yea fakers yang fukers awesome.Tapi tak semua orang account dia di'fake'kan.Cuma sesetengah account je,bergantung kepada peminat tersebut.Terutama awek bermuka cun meletop tip top.

Tapi lu semua tak boleh nak salahkan dia,dia minat lu,so dia copy gamba lu,and buat fake account.Lu nak marah?Tak guna marah,takde effect pun,psikologi effect?Tak terasa sangat.
Dan kadang-kadang ada la jugak si fukers yang buat blog bertajuk Awek Cun Malaysia.
Modus operandi diorang,curi sebanyak-banyaknya gamba awek cun.Letak kat blog,tayang satu dunia.
Sindiket ape ni gua nak gelar?

Tapi kadang-kadang ade jugak awek yang tak cun kat dalam tu,maybe taste dia macam tu kot.Low taste.
Gua high taste,jangan nak pertikaikan.

So lu semua taknak account lu difake-kan.Ini gua nak bagi cara-cara supaya lu takyah risau pasal gamba lu.

1. Lu private la gamba lu,kalau taknak orang curi.Ada paham?
2. Takyah upload gamba lu,gamba kartun jadi profile pic kan bagus.Tak perlu tayang muka mulut itik.
3. Takyah buat account facebook,kan senang.

Sebenarnya gua nak perli,tak perasan ke?

Kalau gua tulis isu ni kat ApekMelayu,konfem gua tibai kaw2,kasi nangis sama lu semua.

p/s:tengok gambar sape tu?kan senang-senang je gua curi.Mana ada copyright pun.

Apsal awek Cun punya blog yang disukai?

"Hah,sial betol,gua jaga lu elok-elok lu buat taik sama gua."
Blog Baru Kalahkan Blog Lama

Dah tengok blog #2 gua?
Gua cipta blog tersebut sebab kat sana mungkin entrynya lebih santai dan lebih kepada effect serangan.
Post terbaru beliau,mendapat traffic lebih dari blog Sembang Kemas.

Ini bermakna blog itu sudah mula diterima ramai.
Nak baca pasal apa yang buatkan gua kalah pada beliau?

Bir Halal jadi HARAM

Hah,sape penah minum bir ni,pasti taknak ngaku dah lepas ni,sebab ujian makmal dijalankan ke atas bir ini dan mendapati yang bir ini mengandungi 0.5 percent alkohol.Makanya,haram.
Percent alkohol yang dibenarkan hanya di bawah 0.01 percent.Ini dah melampau dan melebihi takat yang sepatutnya.

Fact:
“Makanan atau minuman disahkan halal jika terdapat kandungan alkohol tidak melebihi 0.01 peratus. Ulama bersepakat menetapkan jumlah alkohol dengan kuantiti itu kerana ia boleh terhasil dalam makanan dan minuman secara semula jadi.

Kalau budak-budak UTM Skudai,pasti ada yang pernah minum bir ini kan?
Selalu beli kat Sultan's Kitchen kan?Gua pernah minum sekali je,tu pun gua paw membe gua punya.Tak silap gua bir ni kat 7E pun ada jual kan?

Memandangkan bir ni ada macam-macam perisa,so pasti memukau perhatian para pemuda untuk membelinya.Dan sudah tertera di botolnya,tanpa alkohol.Orang mesti la beli,nak try katanya.Sekali try sedap,try untuk kali kedua.kan?

Ni pun tadi gua dapat tahu bila gua baca paper,ntah tiba-tiba mana datangnya paper kat umah gua ni.
So kepada membe membe dan sahabat handai yang selalu beli bir ni,hentikan.Sebab sudah haram.

Sumber HarianMetro

Friday, May 27

Gua memang Blogger Tegar.

Gua memang Blogger Tegar.
*copy paste tajuk,mudah

Tapi gua tegar-tegar gua tak sampai gua berair mata,merah-merah menangis jika tak dapat tulis blog.
Padahal gua memang macam tu.
Nama pun blogger tegar.

Semalam gua ada baca blog BroFramestone,menceritakan yang dia menjawab persoalan yang ditujukan oleh IzamirRidzwan,tentang ketegaran seorang blogger.Sejauh mana hebatnya kerja seorang blogger dan betapa usahanya seorang blogger mencari rezeki.

Cerita gua pulak.

Masa
Masa seseorang blogger terhad,dibahagikan antara waktu kerja,waktu belajar dan waktu berblog.Lu jangan kata yang berblog untuk berhibur der.Nak menulis ni bekerja jugak,perah otak bai.Bukan perah susu,perah susu boleh la enjoy.Gua gunakan masa lapang gua untuk menulis.Time ponteng kelas,gua menulis.Time rehat 1jam,gua mencari idea.Time selepas riadah petang gua menulis.Malam sebelum tidur gua pun menulis.Bila nak belajar?Belajar time kelas kan dah belajar..palehotak.

Sosial
Sebelum gua jarang berblog,gua selalu la jugak lepak dengan membe,tapi semenjak jadi penagih ni gua dah mula berjauhan,tapi takde la sampai gua lupa membe,time membe ajak kelaut,gua follow.Time diorang tido,gua barula start berblog.Dan nak cakap pasal rakan dunia alam maya,sekadar kenal-kenal macam tu je.Takde la rapat sangat,tapi semenjak gua berblog,gua semakin rapat dengan IezQis dan Apel.Tu rakan dunia realiti gua dan alam maya.Membe blogger lain gua tak pernah gua kenal muka-to-muka.Sebab gua tak pernah join gathering.

Psikologi 
Gua mengaku yang gua dulu pernah tulis entry time gua marah dan geram,effectnya,entry itu hancur dan nampak sangat gua ni buruk,memang gua buruk,peduli ape.kahkahkah.Tapi buruk di depan anak-anak gua nanti,tak boleh jadi role model untuk anak-anak gua nanti.Tak pasal-pasal nanti bini gua jadi role model anak gua.Gua tak mahu sebegitu.

Kewangan
Kewangan?setakat ni belum sampai lagi cek yang gua mintak kat nuffnang,baru sikit dah nak keluarkan,nampak sangat gua ni boros nak mampus.Tapi kita boleh nampak di situ,kita menulis dan mendapat habuan.Bukan sekadar menulis benda-benda kosong.Benda-benda tak berfaedah kalau dijadikan bahan tulisan memang tak boleh dipakai.Benda-benda kosong contohnya cerita hari ini pergi makan dengan makwe,makwe belanja aiskrim,auw sukanye!

Haha..kalau gua sebagai penulis tegar,macam tula gua,hidup lu gua mana tahu,gua hanya tahu sebaik saja lu cerita kat blog lu.Ada bran?


Jaga baby cina.

Kerja gua time cuti sem ni lu nak tahu tak?
Gua kena jaga anak apek la.
Dia baru lahir,so gua diarahkan jaga sampai dia besar.
Apsal?
Duit mana nak cekau nih?
Nak tahu siapa baby cina tu?

Klik Sini.

Bersedudukan

gambar sekadar hiasan
Tadi khutbah Jumaat membincangkan tentang hal bersedudukan.Perkara yang menyebabkan banyak kes buang anak dan kes MAKWE BUNTAL DI PERUT.

Isu macam ni mungkin lu kata basi,tapi sebenarnya isu ni tak pernah basi.Sentiasa fresh dengan pasangan baru.Mungkin semalam pasangan A bersedudukan,hari ni mungkin pasangan B pulak bersedudukan,mana tahu esok pulak pasangan C bersedudukan.Kita tak tahu,itu yang gua kata fresh to fresh.Tak pernah basi,ibarat dalam peti.

Tapi disebabkan sikap rakyat Malaysia yang hanya pentingkan hidup sendiri,dan pandang perbuatan orang lain sebelah mata,isu ini tidak dapat dibendung.Malah semakin membiak.Pakwe Makwe alaf ini dah tak perlu pegi sewa hotel,dalam rumah sendiri pun dah boleh buat video sendiri.Sebab takkan ada orang peduli tentang jiran sebelah.

Mungkin ada lagi yang bersikap ambil berat tentang hal ini,terutama ustaz-ustaz dan imam masjid.Pak haji juga tidak ketinggalan.
Tapi kebanyakan jiran-jiran takut untuk menegur pasangan tersebut,takut mati ditikam.errr.

Kalau la lu takut kena tikam,lu telefon jela pejabat kadi,pergi tangkap pasangan tersebut,lu takyah la join semasa tangkapan dibuat,takut muka lu kena cam.
Nasib baik gua takde jiran,jiran semua budak-budak kecil,lain la kawasan perumahan teres,gerenti banyak yang bersedudukan antara lelaki dan wanita.Mendekati zina namanya.

Dekat JB toksah cakap,ada je pasangan macam ni,mungkin sama-sama tak dapat tahan nafsu,ape lagi kahwin jela.Sebab lu dah dikategorikan sebagai insan yang wajib kahwin.Kerja dah ada,wang sudah ada.Tapi pemikiran diorang singkat,tahu nak kepuasan dan tak mahu bertanggungjawab.

Ini orang tak guna,sekadar berseronok.Macam lahanat.Taknak bertanggungjawab,pandai buat anak tapi tak pandai jaga anak.

Jadi jauhilah zina,bersedudukan ni dikira adh dekat sangat dengan zina,nak menjauhinya jangan la duduk dekat-dekat,duduk jauh-jauh lagi senang.Lagi bagus kalau couple jarak jauh,jauh dari zina,kan?

Dalam satu rumah anda berdua,nak tahu sape orang ketiga?Setan laknatullah.
*semua orang tahu =.='

Kalau nak berdating,harus ada orang ketiga,saudara kepada awek anda.Yakni adik-beradik awek lu la.

So,gua berceramah bukan untuk lu orang baca saja,untuk diri gua jugak,supaya gua sentiasa ingat.
Dan menjauhi perkara macam ni.

Kepada yang berpasangan,jangan lah 'berseronok' berlebih lebihan.Sampai pegang atas pegang bawah,dosa.

Tak nak dosa?Kahwin la..tapi nak kahwin ada SYARAT nya.Baca la syarat tuh.

p/s:update guna netbook yang kerajaan bagi.lembab.


Thursday, May 26

Flirt Awek Orang

"Lu ada awek,apa pasal mahu ngorat awek orang?"

Satu persoalan di sini,ape sebab lu ngorat awek orang?Tak kisah la awek siapa.Boleh kata semua awek lu nak ngorat,awek membe,bini membe,awek jiran lu,awek adik lu.

Gua cukup pantang kalau jumpa orang macam ni,tapi gua sekadar boleh mendiamkan diri.Tengok sejauh mana dia boleh pergi.Jika sekadar usha gambar ke,macam stalker tak bayar bil air,gua boleh maafkan lagi.Gua pun buat macam tu,stalk sana stalk sini.

Laki suka tengok orang perempuan cantik-cantik.Jaga-jaga.Jangan cantik sangat.
 
Tak salah cantik.Gua ada cakap salah ke?
Pakai la cantik-cantik dan pandai lah jaga diri.

BEN ASHAARI AJAK SERBU BLOG BARU

Nak join klik gamba.
Gua tak busy so,gua nak join,nak berkenalan.
Selamat Datang.
Ke
SK

Isu Pondan dan Lelaki Lembut

Pondan dan Lelaki lembut,maksud yang berbeza,ejaan juga berbeza,tapi satu yang sama.Dua-dua nya lelaki.
Kalau gua nak cerita pasal isu ni,gua rasa gua geli.Gua geli dengan pondan,tapi gua masih boleh tahan muntah gua kalau isu lelaki lembut.

Sebab lelaki lembut ni lelaki yang masih belum transform sepenuhnya menjadi wanita.Masih berbadan sasa,cuma kata-kata dan gaya jalan yang ala-ala 'kucingjalanan'.Gua jugak ada kawan yang jenis macam ni,tapi gua dah train dia menjadi seorang membe yang jantan gagah dan tiada hormon 'kewanitaan'.

Pernah sekali gua tengking membe gua yang lembut,pergaduhan bermula apabila bila mengejek gua,biasa la,ini time gua muda-muda dulu,baru 17tahun,baru belajar nak naik tocang ekor kat belakang.Dia mengatakan yang gua buat performance aritu tak best,suara tak sedap,dia cakap suara dia lagi sedap.Gua dalam keadaan bingung dan takde modal nak bahan,gua pilih modal lembut sebagai modal gua untuk bahan dia.Kejam sial.Setelah gua maki-hamun dia,dia terdiam dan berlalu,pegi tandas nangis kot.Tak pun pegi cari tisu.

Semester depan,gua tengok dia dah tak jadi lembut.Dia cuba keraskan diri dia.KAHKAHKAH.
Mungkin gua sembang terlalu kemas.Kejam.

Kalau isu pondan pulak,gua tak main.Sebab gua tak suka jaga tepi kain pondan,ternyata di dalam kain nya ada bom nuklear.Lelaki jugak,bukan perempuan.Tapi kalau bab-bab mengacau pondan,semua lelaki biasa buat kan?Pergi usha naik kereta,pastu panggil sorang,ramai yang datang,apa lagi cabut!

Dekat tempat gua belajar pun ada pondan,lelaki,duduk blok lelaki,tapi badan dia lentik macam perempuan.Berdada di atas dan bermake up bagai.Gua geli,dengar kata dia gay.Tapi gua tak tahu,takut fitnah semata-mata.Tapi seriusly gua sungguh geli,tapi takleh la nak salahkan dia kan?Maybe adik-beradik dia semua perempuan..
Tapi..
Mana ada kena mengena..membe gua yang ada adik beradik semua perempuan pun tak macam tuh,hanya muka je jambu,nama dia Brad Apit.KAHKAHKAH.

Gua nak tanya lu perempuan,lu suka tak berkawan dengan lelaki yang lembut tu?Sebab gua tengok,lelaki lembut ramai kawan wanita,taknak passing pulak tu kat membe jantan sejati.Ceh.

[download] Kongsi:Gua Langsi Gua Hidup

Nak download?Klik Gamba.

Gua sungguh langsi,ingin berkongsi hasrat di hati,tetapi jika lu langsi lu yang akan mati.
Download link credit to Direct Download Movie Free.

Wednesday, May 25

Datang Bulan.

Penghujung bulan ni,mungkin lu semua tak dapat berjumpa dengan gua lagi,sebab gua akan berehat dari menulis,mungkin dalam dua bulan.
*padahal gua kena balik JB,cari kerja kat sana.

Tapi kalau gua rindu dengan blog,mungkin gua akan menulis guna laptop membe gua.Kalau membe gua ada bawak laptop la.

Kalau takde,bye-bye lah.

Bulan 8 abes kerja,gua nak bawak balik satu benda balik rumah.Bukan nak bawak balik awek jumpa family gua.
Tapi gua nak guna duit gaji untuk beli laptop terbaru,doakan gaji gua tinggi nanti ye?

Esok gua ada lagi,jangan risau.

p/s:nak jugak merasa ada yang merayu kat gua "ala please la jangan tinggalkan kami,wuuuu". celaka

[Preview & Download] Seru

Seharum bunga yang menggoda,sekadar dipandang usah dipuja,kau pasti tak percaya kasihku bukan untukmu sayang.
*ini lirik lagu pulangkan,bukan kekasihku seru.

Seru ada lagu tak?
Ntah gua pun tak tahu macam mana lagu dia.Takde kot sebab jalan cerita dia kan dah macam filem Rec.
Penah tengok Rec?Atau dalam versi English cite dia bertajuk Quarantine,Rec ni berbahasa ape ntah,Spain kot,tapi yang pasti dua-dua cerita nih berbeza pelakon,kira Quarantine tiru Rec.

Seru?Tiru jugak,tapi tiru dia tak sama la macam Rec tu,just konon-konon nya kisah benar,diorang rakam dari kamera diorang.

Cerita dia best,sebab boleh dikira horror jugak la.Mungkin sebab ada Pierre Andre as director.Goodjob Pierre.
Movie pasal diorang ni buat shooting filem kat satu kawasan hutan,tiba-tiba pulak dua orang krew mereka kena rasuk,sorang lari ke hutan,sorang gila.Dan berlaku macam-macam perkara aneh.Memang aneh.
Nak tau?
Pakcik bas dalam filem Kak Limah pun ada berlakon,sebagai OrangAsli kampung tersebut.Dukun jugak la.

Lu tengok jela filem ni kat laptop lu,gerenti terkejut beruk.
Sumpah macam real.

nak download?picit gamba tu.Ada download link.

Download link kredit to TeamAryzs

Alasan yang digunakan oleh Lelaki untuk 'break-up'

Semalam gua ada janji nak tulis benda ni kan?So setelah gua simpan tajuk ni jadi pekasam selama seminggu,sudah gua terbitkan.Cuba bau,masam tak?Gua postpone sebab gua ada benda yang lagi penting nak tulis dari tulis benda ni,so gua pilih untuk terbitkan setelah gua kemamposan idea.Ni kira gua dah mati idea la ni.

Kita start ok?Nak start dah?Ok Ok Ok.

Lumrah seseorang manusia,pernah bercinta,pernah dikecewakan dan pernah mengecewakan.Alah bese la,gua dulu pun pernah kena tendang dengan awek,macam la lu tak pernah kena kan?
So tajuk gua kali ni adalah tentang perangai awek-awek gua yang dahulu yang membuatkan gua sakit hati dan benci.
  • Awek jenis memaksa.Awek gua yang dulu jenis macam ni,ape yang dia nak,dia suruh gua beli.Tapi disebabkan gua dah sayang gila,so terpaksa la ikutkan hati dia.Dia tak tahu yang gua sengkek nak mampos,pentingkan diri sendiri.Selang satu jam disuruhnya kita col dia,kita dah la sengkek nak topup pun tak larat.So,kalau lu perempuan macam ni,stop it,sebab lu akan buat pakwe lu lari,serius.Pakwe lu akan jadikan ini salah satu alasan untuk lari dari lu.
 
  • Awek yang mengganggu.Awek yang jenis ni pulak,mungkin terdiri dari budak-budak sekolah.Yelah balik je dari sekolah,takde keje nak buat,so mesej pakwe.Pakwe time tu pulak tengah kerja,tak ke mengganggu?Gua bukan ape,gua pun panas kalau macam nih.Gua dah kena beb,dia punya pasal gua kena marah dengan boss.Tensen.Time kerja,gua pernah dapat 30 missed call.Ape kejadahnya.Jangan ganggu gua kerja la.Cibai.

  • Awek yang selalu buat anda sakit hati.Ni bukan kes bermanja ala-ala comel.Tapi kes dia sengaja buat lu sakit hati.Contoh,"Bang,kita stop mesej untuk sebulan bole?".Niat dia ingin bergurau,tapi dalam masa yang sama telah buat lu sakit hati dan buat hati lu terguris beb.Gua pun penah kena beb,awek Sarawak punya hal.cibai.Tiap kali call gerenti akan bergaduh kerana hal kecik,dan dia yang selalu buat sakit hati.Perempuan ape ni?Nak bermanja?Cara salah.
 
  • Awek yang berfoya-foya.Awek gua yang dulu,pernah berkata yang dia selalu keluar dengan lelaki lain,yela mentang-mentang dia hot,semua orang kenal dia.And pernah juga dia berkata yang dia nak couple dengan lelaki lain.Niat dia memang untuk bergurau,tapi sebenarnya dia bukan bergurau,dia akan cuba pikat seorang lagi lelaki.Mungkin disebabkan faktor jarak yang jauh,dia mungkin nak berkepit.Gatal ***** kot.Bila si pakwe mula kata nak break,terus sedih-sedih,terus rayu-rayu.Ada jugak perempuan macam ni?
 
  • Awek yang menipu.Gua benci awek macam ni,dia kata nak beli contact lens berharga RM100,padahal RM50 pun dah dapat sepasang.RM50 lagi nak buat apa?Bedal?Pergh,belum kahwin dah buat hal,kalau dah kahwin tu lain cerita la,boleh je bagi duit.Lagi satu penipuan,dia kata handphone rosak,dan suruh kita belikan satu handphone baru untuk nya.Tapi dia cakap jangan beli lagi,bagi dia duit,dia beli sendiri.Lu agak-agak lu tertipu tak?
Tapi mujur awek gua yang sekarang ni,bagus,baik,dan tak pernah melakukan walau satu pun perkara di atas.
Dah gua berasa beruntung,dia tidak pernah mengganggu gua,kerana kami hanya akan berbalas text seminggu mungkin 2-3 kali.Tapi tidak bermakna gua tidak sayang dia dan dia tidak sayang gua. Kami cuba membina perasaan rindu terhadap masing-masing.So,bagi couple yang selalu dok mesej tiap-tiap hari tu,lama-lama nanti pakwe tu bosan,pakwe tu lari.So,semuanya berpunca dari seorang awek,lelaki akan gunakan alasan tersebut untuk pergi meninggalkan lu seorang diri.Padan Muka.Hah.tak percaya?

TRY LA...


p/s:entry gua yang agak jiwang di akhiran nya.

[download] Thor


Kepada sesiapa yang blum tengok movie Thor?Gua dah tengok,lu blum tengok?Gua sarankan lu download la yek,sebab gua kasi tau sama lu,efek dia gempak..yang ni HD,siap ada blu-ray lagi tuh.
Link macam biasa,klik gamba tuh
Enjoy

Credit AZMOVIE

[download] Pirates of the Caribbean On Stranger Tides

Hah,kepada mereka yang belum lagi tengok filem nih,gua nak kasi tahu,lu takyah susah-susah pergi cari tiket berduit,cukup hanya sekadar bayar streamyx,lu dah boleh download ini movie.Nak download?Lu boleh la tekan dekat gamba tu,gua ada letak link,takkan letak bom pulak kan?

Ok,lah gua malas nak download,nanti la gua download,gua kasi lu semua download dulu.
enjoy.

credit to AZMOVIE

Tuesday, May 24

1 Persoalan.

"Weh kenapa lu dah lame berblog tapi followers lu tak ramai,gua tengok followers budak-budak baru up pun lagi ramai dari lu." tanya seorang budak bijak.

"Gua tak kisah sangat sape nak tahu perkembangan gua,follow lah,sape tak nak follow sudah,gua buat entry untuk semua orang baca,terpulang pada lu nak follow ke tidak,sebab gua akan selalu ping entry baru kat facebook,gerenti semua takkan ketinggalan lah." jawab gua angkuh.

"Alah lu sembang kemass!" pekik budak bijak.

Satu soalan maknanya satu jawapan,tamat.

Monday, May 23

CERITA KREATIF GUA BERSAMA BEN ASHAARI

Pelakon-pelakon:
1.Gua sebagai SK
2.Sunah Mohammad
3.Bro Wacana
4.Dzarief Zuhdi

Suatu hari,di pagi yang hening dan nyaman di perhentian ERL,terpaku 4 orang blogger yang baru sampai dari negeri masing-masing,mereka adalah SK,Bro Wacana,Dzarief Zuhdi dan Sunah Mohammad.

Gua,Dzarief Zuhdi,dan Sunah Mohammad mengenali antara satu sama lain,tapi sekadar kenal gitu-gitu je.
Kami bertiga belajar di tempat yang sama,UTM di JB.
Bro Wacana pulak,gua hanya kenal di alam maya,sebelum gua turun kL,gua halo-halo Bro Wacana supaya jemput gua di stesen bas..Maklumlah gua tak pernah turun kL.Serius.

Memandangkan ini adalah kali pertama gathering bagi Gua dan Dzarief Zuhdi,mereka malu-malu dan kurang bercakap.Malu-malu ibarat kambing berak cirit.Padahal masing-masing berperangai macam haram.Mungkin belum sampai masanya.

Sesampai je kami berempat di kaunter ERL,terus kami membeli tiket menuju ke tempat yang dikehendaki.Kali ni cik Sunah Mohammad belanja.Murah rezeki dia.Bro wacana pula membuat muka selamba.Gua cuba untuk berborak dengan Bro Wacana tetapi beliau tidak mengendahkan gua.Mungkin Bro Wacana seorang yang dingin orangnya.
Gua tidak ambil hati,sebab gua cool orangnya.

Setelah ERL tiba,dengan keadaan orang yang ramainya,kami terpaksa berpisah,Bro Wacana duduk di hujung,gua duduk di tengah orang ramai,Sunah Mohammad duduk di hujung sebelah lagi,dan Dzarief Zuhdi entah kemana menghilang.

Sambil-sambil tu gua usha seorang blogger hot,Fatin Liyana,ape dia buat pagi-pagi kat sini?
Gua terliur memandang Fatin Liyana,kerana FL terlalu hot dan cantik ketika itu.Sape tak terjojol bijik mata?

Tiba-tiba...
FL menegur gua.

FL: Eh,ni SK kan?
SK: aah ye saya...macam mana awak kenal saya?
FL:eh mestilah kenal,bukan kita penah berjumpa kan?Time raya dulu,awak dan kawan-kawan awak datang rumah saya.
SK: Tula,semenjak saya datang rumah awak,terus terpikat pada awak.Cait.Gurau gua.
FL: WOW! (blushing)

Blablablablabla.....

Perhentian seterusnya,KLIA.

Gua tak perasan yang ERL sudah berhenti Putrajaya,bila pulak stopnya?Gua tengok sekeliling,Bro Wacana,Sunah Mohammad sudah hilang,Dzarief Zuhdi gua memang dah tak nampak sejak awal lagi.

Pergh diorang semua blah macam tuh je,tak ajak gua.

Gua dengan hati sedih,tak jadi nak pergi gathering tersebut.Melepas.

Tapi apa yang best nya,FL telah ajak gua pergi melancong dengan dia sebab dia tengok gua sedih semacam je.Gua ape lagi ON je.

Dia ajak gua pergi Belanda,pergh,memang gua nak pergi sana.
At last,gathering tak jadi,gua pegi melancong dengan FL.

Akhirnya mereka berdua berbahagia.
Tamat.


Cerita di atas tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang sudah mati.Juga sekadar hiburan,gua main tibai je sifat semua orang,Bro Wacana,maafkan gua kalau gua buat lu marah,gua tahu lu bukan dingin orangnya.Lu hanya seorang yang cool je.Dan Sunah Mohammad,gua tahu lu seorang wanita yang baik hati belanja tiket ERL,mahal wow.Dzarief Zuhdi,lu pegi mana?kah3

Adios.

SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

klik gamba untuk join.
Ok gua dah join.

Alahai Emak Kahwinkan Aku..

Baru-baru ni gua keluarkan entry pasal membe gua nak kahwin..belum baca?Klik SINI..

Sudah baca?

Semua yang tu tak penting,yang penting kat bahagian komen,hah,p tengok sekali lagi.

Seorang blogger memberi soalan cepumas kepada gua,gua kalut lalu menghasilkan satu entry untuk menjawab soalan ini.Sebab apa satu entry?Sebab jawapan dia panjang-nak-mampos.

nak tahu sape dia?klik je gamba nih.

Minah ni tanya gua,bila gua nak kawen?
Pergh pergh pergh...Lambat lagi,gua rasa mungkin dalam lingkungan 28-29 kot.

Ini semua ada sebab,kalau tidak,mana mungkin gua postpone kawen gua,gua pun ada tahap kegersangan jugak.Dan tahapnya setakat ini gua boleh control lagi.
Sebab-sebab apesal gua kawen lambat.
  • Gua perlu ada rumah,kalau takda rumah gua dengan bini anak beranak nak duduk mana?Merempat?Bukan tak boleh menyewa,tapi takkan lu nak sewa sampai mampos,da boleh angkat banglo sebijik kalau lu sewa sampai akhir hayat lu.
  • Gua perlu ada wang.Sapa cakap hidup ini tak perlu ada wang?Wang itu rezeki,kalau ada rezeki senang la sikit nak hidup,tapi jangan pulak lu kasi anak beranak lu makan duit rasuah dengan duit rompakan.Serius nanti perut lu yang berulat kat akhirat.
  • Gua perlu ada transport.Ini hanya sekadar option,kalau takde transport,naik bas pun boleh,tapi harus ada transport untuk memudahkan kerja mengankat bini-yang-sarat-mengandung ke hospital.Takkan nak pinjam kereta jiran?Jiran zaman sekarang bukan boleh pakai sangat.
  • Gua perlu ada kerja.Tanpa kerja,mana gua nak cekau semua tuh?Rumah?Wang?Kenderaan? Makanan? lagi?
Setelah gua kira-kira,sebelum gua kahwin,gua perlu ada wang sebanyak RM10k.Lu hado?Dah boleh kahwin dah tu.Ini minimum.Kalau nak berkereta besar sikit lu perlu lah naikkan lagi wang lu.Ini minimum kereta kancil rumah teres hidup ala kadar.

Mahu seperti Yusof Haslam?

Lu bekerja la bersungguh-sungguh.

p/s:sebenarnya kalau boleh esok jugak gua nak kawen.Tak tahan.

Tanggal 23 Mei

Harini...23 Mei,lu ingat lagi tak time mula-mula masuk matrikulasi dulu?

Tapi harini,untuk budak-budak lepasan SPM diorang sudah mula melangkahkan kaki ke matrikulasi,tak kisah matrik mana lu dapat,lu tetap akan berdepan dengan masalah yang sama,iaitu makcik KARIPAP.

kah kah kah.

Lu ado adek?Adek lu masuk matrik?Pesan kat dia,beli la karipap banyak-banyak,baru boleh study lama sampai pagi.

Tapi lain cerita kat matrik gua dulu,matrik melaka,oversea punya matrik,tak caya?

Gua gelar matrik gua,matrik london.Disebabkan nama kampung yang agak unik,Londang,dalam area Masjid Tanah.
Gua masuk matrik melaka sebagai budak Program Dua Tahun,actually,bukan gua bodoh,sebenarnya gua inginkan keseronokan.
Gua tahu,yang budak PDT ni semua kelas takdela teruk sangat macam PST,serius.

Gua dapat second-intake PST,tapi gua tolak tepi,tak main la second-intake,bak kata budak cina bilik gua dulu.Kerek.

Di matrik melaka,lu takkan berdepan dengan makcik KARIPAP.Kenapa?
Lu hanya akan berdepan dengan makcik DONUT je.Kah kah kah.

Makcik jual DUNKINDONUT.

Tapi jangan beli,sebab itu semua rekaan gua dan membe-membe gua.

Lu akan berdepan dengan masalah OrangSebelah,di mana-mana matrikulasi,tak kisah,Utara ke Selatan ke Timur ke Barat ke..semua sama,OrangSebelah ada di mana-mana.

Lu jugak akan berdepan dengan OrangNinja,modus operandi beliau adalah,dapatkan coli satu lori.
Ntah apa dia nak buat,gua heran.
Mungkin masuk ke blok wanita semata-mata ingin mencuci mata,wadefaker.

Tak pun sekadar main cuit-cuit dengan awek orang.

Masalah yang paling besar kat matrikulasi,maksiat dan aksi di ranjang berlaku di tandas.Macam dah takde tempat lain,baik lu pikir sebelum nak buat,mana tahu,tengah-tengah nak klimaks tu lu kena tangkap,tak ke malu depan pakguard.Pergh!

Bayangkan KC.....

Sebab tu ramai kes buang anak,dan juga kes bunuh diri di matrikulasi.Budak baru masuk pula akan terbawa-bawa kisah orang bunuh diri,mungkin berhantu.Gua hairan,apa nak takut?Orang mati takkan menganggu manusia biasa,yang kacau lu tu setan dan iblis laknatullah.

So,kepada adik-adik yang baru nak belajar gosok baju sendiri,good luck.

Semoga berseronok di Matrikulasi,time ni la orang tengah nak cari membe yang jauh-jauh.

adios

p/s:gua dulu sorang je,boleh je survive?


Sunday, May 22

Rahsia Syahwat Wanita Terletak di Matanya

Tadi gua layan facebook gua,tiba-tiba gua ternampak gambar hebat disertai sekali dengan explaination yang sungguh membakar rohani gua,meningkatkan lagi ghairah gua terhadap wanita.pergh.
merapu.
Application kat facebook,macam 
Rahsia Mata seorang Wanita.
Ape yang rahsianya?
Mari kita saksikan.

 Awek mata macam ni gerenti hebat di ranjang.kah3.apa lagi cari la awek macam ni..
Gua takyah cari dah,gua dah ada,tapi tak tahu pulak macam mana jenis mata cik noris.
XD

Ini hanya pentingkan diri,inginkan apa yang diinginkan secara paksa mungkin.Berjaga-jaga dengan awek macam ni,boleh buat poket lu kering,hampeh punya awek.
puiH!


Ini ada dua je,kalau nak tengok search jela application ni kat google,gua tertarik dengan dua jenis mata nih,sebab berkaitan dengan nafsu wanita.
Tak kira nafsu shopping,like shopaholic.
Nafsu makan ke...
Nafsu di ranjang mungkin...

Ok la,nak tengok lebih?
Klik SINI
adios.

Kawen Membe

Semenjak gua balik kampung ni,gua dengar ura-ura ramai membe rapat dan membe tak rapat gua,dah nak kawen.Tapi di sebalik perkahwinan mereka,tersembunyi seribu makna.Ada yang nak kahwin dengan warden asrama sekolah rendah,ada yang nak bertunang dengan awek indon dia.Yang ni bukan sebarangan awek indon,tapi awek indon cun,budak Jakarta.

Gua tak boleh cakap lebih,nanti membe gua charge gua ni syok kat awek dia.Dan ada jugak classmate gua akan kawen bulan ni,kat Ganu,gua rasa gua tak dapat hadir,takde transport,membe yang lalu depan umah gua tu pun bukan nak ambik gua pun.Celaka.

Ada lagi sorang membe gua,budak kampung masuk kL,sudah bertunang secara sembunyi,tidak diceritakan pada gua dan membe-membe yang lain.Lagi sorang celaka.

Tapi gua kesian kat membe gua yang nak bertunang dengan makwe indon dia,bukan ape,mak awek tersebut sudah berkali-kali tanya pada membe gua,bila nak kawen bila nak kawen.Gua rasa satu hari nanti membe gua tensen,konfem membe gua tuh bunuh mak awek dia.

Cara makcik tu,menampakkan yang dia seorang ibu yang tidak bertanggungjawab.Kenapa?
Sekadar nak lepas tangan,macam jual anak pulak,dia tak fikir yang membe gua tu tidak berduit dan gaji cukup makan bujang.

Tapi silap membe gua jugak,kerja ntahapeape kat kL,nak simpan duit buat kahwin.buat beli kereta.buat beli motor.Ntah,gua tak tahu mana satu dia nak.Tak mungkin dapat ketiga-tiga sekali.

Gua tertanya,apa lu buat dengan sijil lu der?Sijil kulinari yang lu bangga sangat tu?Apsal tak kerja hotel pulak?

Kalau nak kahwin,nak duduk mana?Takkan nak merempat dengan keluarga si perempuan?

Dah kahwin,tapi transport takda,macam mana nak bawak bini pegi klinik kalau bini  mengandung?

Kalau duit sekadar cukup-cukup makan nak buat hantaran kahwin,lepas nih nak bagi bini makan ape?
Kalau bini lembu,sekadar rumput dah cukup.Tapi tidak,bini seorang manusia,ingat tu.

Ini semua dipanggil krisis sebelum kahwin,banyak masalah.
Tamat cerita beliau,sang sahabat.

Yang kedua nih pulak membe gua yang melekat dekat kampung.Dengar cerita nak kawen bulan 5 ni jugak,tapi mak gua kata dah tunda bulan 12.Ntah gua tak tahu ape masalah.

Yang ni nak kahwin dengan penyelia asrama,perempuan,tapi lagi tua dari dia.Itu gua tidak kisah,yang gua kisah,dah nak kahwin tapi tak penah pun bagitau pun gua bila,dimana,bagaimana,however.
Puih puih,gua tau la lu ni seorang membe yang suka menyimpan rahsia,tapi jangan la sampai lu kahwin pun nak rahsia,yang kat ranjang tuh barulah perlu dirahsiakan.

Dah,gua taknak cakap banyak,kang gua merepek.

So,kepada membe gua yang kat Ganu tuh,gua ucapkan selamat pengantin baru,moga ke anak cucu,dapat anak bagi nama SembangKemas.Baru ngancam.


p/s:kepada membe gua yang akan pegi Ganu tuh,
singgah ambik gua,
kalau lu pegi senyap-senyap memang gua sumpah lu semua jadi volkswagen kuning.
kah3.


Blog Pilihan.

Sebenarnya dah lama dah nak buat benda ni,tapi memandangkan gua sibuk dan busy serta busybody terhadap cerita mak mah jiran sebelah,gua postpone dan postpone.

Bukan ape,cerita mak mah seronok sangat,macam cerita dongeng 10 budak hitam.

merapu.

Gua hari ini nak kasitau sama lu semua,ini BLOG ngancam.Gua selalu datang tapi gua tak banyak komen,maaf.Gua pun suka baca secara senyap,secara sulit.
Bukan alat sulit.Bangang.Bangla.

Dan memandangkan dia rajin datang ke blog gua,dan rajin komen gua,dan dia telah letak blog Sembang Kemas dalam bloglist dia.

Terharu,gua rasa dia letak since gua punya blog mentah dan muntah hijau.
So ini merupakan entry penghargaan dari gua.

Walaupun gua muka ganas tapi dalam hati ada taman.

Ini dia blog dia,blog budakjawa.Nak terjah?Gua sarankan lu terjah,kalau tak gua penggal kepala lu sekor sekor.Macam mana nak terjah?Backlink banyak,lagi senang tekan header.


Saturday, May 21

Perkara yang dilakukan Blogger..

Ape yang selalu blogger lakukan bila terlalu banyak masa?

Apa yang gua lakukan bila gua takde kerja lain?Kalau dulu,tiada internet,bila bosan,gua pergi dapur cari makanan,dah macam tikus kata mak gua.

Bila dah ada internet,bosan jugak,takkan nak update blog sampai 4 juta kali dalam masa sehari kan?
Tapi dari internet jugak,gua boleh baca paper,disebabkan gua 'budak recycle',tak mahu beli paper,bazir kertas,baik baca kat internet,mudah.

Semakin mudah,dan semakin pemalas,dan semakin gemuk.Obesiti.
Perkara yang sering berkait rapat.

Tapi bagi seorang blogger,perkara yang harus dititik beratkan ialah traffic,kewujudan manusia di alam blog anda.
Anda harus bersiap sedia untuk memantapkan lagi blog anda,supaya blog menjadi satu tempat yang anda boleh meluahkan apa yang patut,menyampaikan apa yang patut,dan bersikap terbuka dengan semua orang.

Dah lu g public blog lu,haruslah bersikap terbuka.

Jangan terlalu terbuka sehinggakan menayangkan gambar diri anda dalam keadaan separuh 'terbuka' pulak,dah macam kampung-whore.

Untuk meningkatkan traffic,blogger selalu ping blog beliau,dan satu kajian oleh Ben Ashaari telah dijalankan,kajian persendirian,siapa yang baca blog dia,mesti tahu lah.

Kajian tentang,adakah follower tahu yang blog kita dah update?

Kajian ini dijalankan dengan kaedah,

1. Jangan ping blog anda di gengblogger atau mana-mana site ping,atau di FB.
2. Bertahan selama satu jam.
3. Selepas satu jam,tengok hasilnya.

Macam ni lebih kurang la kot kajian dia tuh.
Dan gua sendiri telah mencubanya,ternyata,follower tidak memainkan peranan penting dalam sesebuah blog,follower ramai dalam 3 ratus,tapi ternyata mereka tidak datang blog gua jika gua tidak ping di facebook.

Yang datang ke blog gua semua rakan-rakan gua yang rapat ataupun yang kenal-macam-itu saja.

Ada la jugak sebilangan kecil follower datang.

Budak yang baru dengan blog gua akan datang ke blog gua setelah gua ping blog kat facebook.
Kalau gua tak ping blog gua kat facebook,gerenti UV tak sampai 30.
Serius.

Ternyata kajian ini hebat,anda harus cuba,sekadar mahu melihat tahap kesetiaan follower anda.Dan anda juga akan mendapat tahu sejauh mana blog anda dikenali.


p/s:Blog Ben Ashaari ternyata ramai pengunjung walaupun tiada ping,
ini disebabkan ramai blogger baru meletakkan blog Ben Ashaari di dalam bloglist mereka.
Sekian.

Cerita Seram MJ12

Gua tahu ramai yang sukamendengarkan cerita-certia seram dan cerita hantu,gua pun suka.Lu suka tak dengar cerita seram?

Setiap malam dari Isnin dan Jumaat,gua dengar cerita seram,bermula jam 00:00 hingga 02:00

Kat mana gua dengar?

Dekat radio la,sesape yang ada internet tuh..boleh dengar kat SINISINISINI

klik link tuh,dengar Radio Ria FM,radio Singapore,jangan dengar sekarang,tunggu malam..
Tapi malam nih takde la,tunggu Hari Isnin malam tersebut,baru dengar...

Baru seram...

Kalau nak baca sekarang,anda boleh singgah di sini..

Ingat,MJ12 hanya sekadar hiburan.


Nak baca kisah seram?Klik Header tersebut.

Chris Brown Hebat Berdansa.

Kali pertama setelah sudah sekian lama video klip ni tertera kat Utube,gua teruja tengok mamat nih menari,

Gua tabik la kat mamat nih,Chris Brown,power seyh,semua dance dia boleh buat,lipat kiri lipat kanan lipat gulung lipat kain.

Hebat.

Eh...Jakun.

Biasala,gua tak up-to-date sangat.Gua tak layan lagu dia,tapi gua layan tarian dia.

Kalau lagu,gua layan Eminem la,lagi merap-u.merapu-rapu.Tapi ada isi tersurat dan isi tersirat.
Gua taknak bagi sinopsis lagu nih,sebab gua tak layan lirik dia.

Jom layan video.


Yeah yeah yeah yeah yeah...
Tu je gua tahu.
Chow dulu.

Friday, May 20

Antara Maharaja Lawak dan AF9

Oh..malam ni Maharaja Lawak Minggu 8.Memandangkan umah gua ade Astro tapi Warna takde,so gua tertunggu-tunggu la video yang akan diupload oleh orang-orang tertentu.

Emm..dengar kata pihak Astro dan sound pihak Youtube supaya buang video Maharaja Lawak yang baru,

Agak-agak diorang mesyuarat macam mana?

"Eh Utube,kalau lu nampak video Maharaja Lawak dalam Utube,lu kasi clean ok?" kata pihak Astro


"Wow nanti kurang la orang datang Utube,sebab Maharaja Lawak sudah takda..jangan engkau nak memboikot gua weyh." tengking pihak Youtube.

Mungkin mereka bermesyuarat sedemikian rupa..

Mungkin juga mereka berbahasa inggeris?
Mana gua tau..suka hati depa la nak kata ape kan?

Gua heran la dengan Astro,nak cakap tak kaya,memang konfom kaya,dengan AF la,dengan SMV la,HBO bagai la,ramai kot yang langgan.
Gua rasa untung banyak tuh...setakat nak bayar kat syarikat TV luar negara,sebesar kulit kuaci je.

Kaya,kaya,nak kaya lagi,macam-macam ditambah,BabyTV?WhatTheHill!
Gua rasa gua memang sesuai dengan channel tu,sebab gua nak kekalkan Babyface gua.
Ok,macam bongok.

Naseb baek umah gua ada baby,tapi baby tu pandai ke tengok TV?

Baby punya Astro!!
Percuma sehingga Oktober.

Lepas Oktober,berbayar,shait!shait!shait!

Gua kesian la kat mak bapak gua,diorang terpaksa la beli kartun,adik gua nak tengok,tak beli kang merajuk bunuh diri pulak.
Naseb baek dia tak gila AF.
Kalau tak,gua yang bunuh diri.


p/s:Gua benci AF9,best ke?Gua tengok aritu time lunch,termuntah balik nasik gua.Puih.



Segmen " Chegu Zubir Promote Blog Anda"


Gua rasa gua pun nak femes,bukan sebab gua gila glemer,tapi sebab gua gila traffic.Memandangkan gua "orang tak berapa nak berada" gua gunakan blogging sebagai punca mata wang gua,sikit-sikit pun ok la.Asalkan boleh dapat.

Orang Jajah kata Side Income.

Ah..pedulikan niat gua nak berblog,gila traffic tu niat yang #2.

Sambil-sambil tuh gua kena la rajin baca blog orang kan?
Dan
Tambah informasi dalam kepala otak gua yang berulat nih.

Juga sampaikan informasi kepada mereka yang menghendaki nya.

so apa tunggu lagi?

Lu semua boleh join segmen nih.
Klik Banner dia.

Anak Kucing Dajal

"Ek?" gua terkejut beb.

Alamak...kesian kot kat kucing tuh.Bermata satu,tapi jangan sesekali memanggil anak kucing tersebut adalah utusan dajal la konon nya.

Bongok ape lu nak cakap macam tuh..

Dulu sekolah rendah cikgu agama takde ajar ke?

Kucing merupakan salah satu binatang yang dijanjikan syurga.

Anak kucing,tetap anak kucing bukan anak dajal.

Perkara ni terjadi kat Tawau,Sabah.Kucing ni baru lahir,takde hidung,dan lidah terjelir.

gua curi dari metro


Ini semua kebesaran Allah,Dia boleh mencipta apa sahaja yang dikehendaki-Nya.

Lu jangan pulak cari kucing nih,pergi mintak nombor ekor pulak.

Kang lu yang dapat gelaran Dajal.

Hutang Ahlong RM219k dan RM244k.Nak bayar Auto ke Manual?

"Langsi la lu,hutang bila bayar?"

Lu tengok tak berita tadi?Tadi gua tengok berita,berita niaga kot kat TV3.

Pergh..kereta Peugeot RCZ..Bukan RXZ..Itu motor.
Meh sini gua ajar cara nak sebut Peugeot,Pu-Jo.
Yeah like that lah kawan-kawan,sesekali belajar bercakap.
Takut salah cakap dengan CEO kang,tak ke kena buang kerja.

Mana tau ada yang nak pergi interview,kena sebut nama-nama kereta ke..
Kita tak tahu,diorang punya soalan semua tak logik.

Dah..teruskan dengan cerita kereta Pu-Jo nih.

Spoiler boleh angkat-angkat beb,kasi aerodinamik.Baru boleh main cucuk-cucuk belakang lori.

Ada dua versi,satu manual satu lagi auto.
Yang manual-200 hp/275 Nm 6-speed.
Yang auto-156 hp/240 Nm 6-speed jugak.

Lah,patut la manual lagi mahal,sebab manual Horsepower lagi tinggi dari auto,standard la kan?

Jom layan gambar-gambar pulak..
awek yang kanan lagi cun dari kiri.
yang ni color hitam,awek sudah hilang.
yang ni lagi cool dari hitam,gua suka putih.
bahagian dalaman.

Lagi sebab kenapa manual lagi mahal?
Stereng lebih kecil,mudah nak bawak,kalau stereng besar gedabak macam lori bukan ke susah?
Break disc pun besar dari auto,302mm ke 340mm.

Gua dengar JPJ pun tak puas hati dengan tinted kereta nih,gelap sangat kot.

Senang cite,belanja diorang 10 bijik keta nih,gerenti lepas.Rasuah beb rasuah...
 kah3.

Ok la,itu je gua nak cerita,tunggu gua kaya baru gua angkat kereta nih,takpun tunggu nuffnang gua cecah RM400k,bila la tuh nak cecah,RM10 pun susah.

Nak negotiate?Nak murah?Senang je,lu pegi kedai tuh,sebut nama gua 30 kali,gerenti dapat pelempang.

Cin Cai Cin Cau.

Thursday, May 19

Seorang Lagi Rakan Pergi Meninggalkan Kita-AlFatihah

Al-Fatihah buat telurdibasuh..serta keluarga..
semoga rohnya dicucuri rahmat...

Selepas bertarung nyawa di wad ICU kerana penyakit Asma.
Beliau pergi meninggalkan kita semua.
Kita bila lagi?

Lu tak percaya?
Tengok sini...SINI

Dan

Jugak

Tengok sini,kat shoutbox beliau.

Al-Fatihah.

Kongsi Terus Meletup..

Kongsi Kongsi Lu Langsi,Kongsi Kongsi Lu Langsi..

Haha,gua baca metro,diorang cakap filem Kongsi,meletup....iye ke?

Kutipan hari pertama mencecah RM1 juta...iye ke?

Tapi gua rasa,maybe ramai yang teringin nak tengok filem tuh,trailer macam stylo.Sebab tula ramai..

Dan,hari seterusnya mencecah RM1.4 juta.

Mungkin orang hari pertama tak bagitahu kat orang yang belum tengok tuh.

Dan orang yang belum tengok tu pun,pergi tengok filem Kongsi,last-last semua maki hamun kata Langsi.
Semua terpaku,maybe mengharapkan filem action yang lebih stylo?

Gua rasa filem ni laku sebab adanya Adnan Sempit je...kan?
Tanpa beliau,gerenti takde yang nak tengoknye...macam cite Ngangkung jugak,ending biasa-biasa.

Tapi sebab ada Sam,kira tambah jadi 4 bintang.

Tak lama lagi keluar filem horror melayu,Karak...perghhh...pernah dengar cite Volkswagen kuning?
Ada dalam filem nih..
Tak percaya?
Jom layan trailer.


Seram,hantu pun sekarang dah guna effect komputer,tak guna dah stunt man...

Harap la FINAS tak cut mana-mana part yang melampau seram,jangan potong please.Apepun support filem malaya yang best-best je ok?

p/s:harini NurKasih The Movie,gua dapat agak,ramai penonton perempuan.

Blogspot Ditutup,Sekian Terima Kasih

"Rumors,bukan rumors,rumors,bukan rumors,rumors."

Jari kelingking gua mengatakan ini semua rumors.

Macam yang lu semua buat rumors dulu,facebook nak tutup la,facebook nak buang akaun la.

Last-last,facebook semakin maju,dah tengok function baru facebook?

Function baru dekat dalam message.
Takyah tekan reply,just tekan enter.

Gua pun rasa blogger.com akan maju kehadapan.

Lu tengok,apsal Dashboard Nisa Menaip latest?

Apsal gua punya tak latest?

Itulah sebabnya diorang maintenance aritu.

Sebab nak majukan lagi blogger.com

Ape?

Gua sembang kosong?

Bukan...

Gua sembang kemas je...

p/s:Macam mana kalau blogger.com betul-betul shutdown?
hah!kalut!kalut!

Wednesday, May 18

Wahh Bertudung Sebab Tengok Nur Kasih..

Puih puih puih puih...amende semua nih?

Tadi gua terdengar kat TV3,siap ada tudung fesyen Nur Kasih,juga ada jugak yang sanggup pakai tudung lepas tengok Nur Kasih.

Mentang-mentang ada movie Nur Kasih pulak kan...

Disebabkan Nur Kasih,ramai orang pakai tudung...Orang pakai tudung sebab trend atau sebab insaf??

Kalau dah insaf,alhamdulillah...

Ini yang kes pakai tudung sebab tengok artis Malaysia,Tiz Zaqyah,pakai tudung nampak comel,lote,macam cek mek molek,ayu,meletop,gua pun tergoda...

Semua orang nak tiru,pakai tapi terdedah sana sini ape cite?Pakai sebab Tiz Zaqyah?Bukan Sebab Tuhan?
Tiz Zaqyah tu Tuhan ke?

Dunia...dunia....

Mungkin wanita pakai tudung cantik-cantik sebab nak pikat pakwe lama kembali ke sisi kot..
Gua mane tahu,main sebat je cakap kan?

Tapi dulu,tak pakai tudung,sekarang dah pakai tudung sebab fesyen?Bersanggul tinggi macam KLCC atas kepala beb,ada dua tiang lagi tu.

Ada lagi,

Gua ternampak satu gambar kat facebook,tudung pakai,pergh,ayu,comel,tapi nampak lengan,nampak dada,bila berlari gerenti kantoi.

Belom lagi yang pakai tudung tapi pakai skirt..kehkehkeh.

Apsal gua gelak?

Sebab gua terpedaya dengan dunia,
Sebab ada yang pakai tudung tapi perangai mengalahkan binatang,munafik.

Lagi bagus mereka yang tak pakai tudung dan berperangai baik dan menjaga ibadat.

Yang bertudung labuh,belum tentu baik dan belum tentu bagus,mungkin hanya bajet bagus di depan,di belakang sokseksokseksoksek..

Gua bukan nak kutuk,gua hanya bercerita tentang apa yang berlaku kat tempat gua.

Sigh.

Dahla,tambah pulak dosa gua dah,
Gua hanya nak bagitaw je,so..

Lu sendiri bikin la hidup lu.

Cau Cin Cau.

Mona Fandey Hidup Kembali....

Warghhhh!!
Dude,tak seram ke?Mona Fandey...tak kenal?Dia nih la yang orang cakap gantung tak mati,ilmu kebal la katanya,tapi last last tak kebal jugak,mati tergantung jugak setelah beberapa jam.Ish3..ngeri beb...Kerat manusia ,seram,macam cite SAW pulak dia buat..

Menakutkan.
Kali ni cerita dia hidup kembali,biar betul....Orang cakap,tangan dia keluar dari kubur...Ilmu ape pulak kali nih..
Tak percaya?
Kita layan cerita ni...
Jom...


RAUB: Suara rintihan pada lewat tengah malam, hembusan nafas di tengkuk yang meremangkan bulu roma dan perasaan seperti diperhatikan seseorang, antara pengalaman seram ditempuhi anggota polis bertugas di lokap yang pernah menempatkan Mona Fandey bersama suaminya, Mohd Affandi Abdul Rahman dan pembantu mereka, Juraimi Hussin, di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Raub.
Suasana menyeramkan itu berlaku selepas ketiga-tiga mereka menjalani hukuman gantung hingga mati pada 2 November 2001 selepas didapati bersalah membunuh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Talam, Datuk Mazlan Idris pada 13 Julai 1993.
Selepas hampir 10 tahun kejadian menyeramkan itu ‘disimpan’ anggota balai berkenaan, baru sekarang ia didedahkan kepada umum dan orang ramai boleh menempuh sendiri pengalaman aneh itu apabila lokap berkenaan bakal dijadikan destinasi pelancongan dalam ‘Pakej Lawatan Berhantu’ yang dipromosikan Tourism Malaysia Pahang.
Pengarah Tourism Malaysia Pahang, Amran Abdul Rahman berkata, cadangan memasukkan lokap berkenaan dalam Pakej Lawatan Berhantu disuarakan sendiri polis pada mesyuarat bersama agensi kerajaan di Raub baru-baru ini, sebagai satu lagi tarikan ke daerah berkenaan, selain keindahan semula jadi dan bangunan zaman kolonial yang masih terpelihara.
Menurutnya, lawatan berhantu terlebih dulu popular di luar negara sebelum fenomena itu menular ke Malaysia lebih lima tahun lalu sehingga banyak pengamal paranormal menawarkan aktiviti sedemikian.

Credit to HarianMetro.

lokap mona fandey.berhantu?

Pergh,gua cakap sama lu,seram,kat Raub,dekat dengan Lata Jarum,air terjun paling best kat Pahang..Di situ juga terletak rumah Mona Fandey...
Ni semua abang gua punya kerja,mana ada Mona Fandey hidup balik,wakejadahell..
Ok la,jangan marah-marah..ini semua gosip..
Cin Cau.

MAX 24:7 Macam Lahanat...

Ok aritu gua dah review,dan gua sudah berkata,sudah tekad di hati bahawa gua tidak suka mereka.....pi rah mabokKKK!!

Lu ingat lu tiru gaya orang,lu hebat?

Hebat lagi kalau mak gua buat kuih muih kat dapur..

Dari gua layan lu,baik gua layan marimar kat TB.Blah.
Layan ni dulu,gua nak promote kat lu,supaya lu muntah tengok diorang.

Takde jalan lain nak femes ke?


Mereka buat show time Hari Belia Sedunia,gua rasa gua taknak jadi belia kalau macam ni.

Baik gua jadi Kanak-Kanak.

ByeBye.Gua nak transform jadi Kanak-Kanak.

FU  MAX 24:7

Tuesday, May 17

Ingat Senang Jadi Orang Tua??!

Jadi orang tua sememangnya susah,bukan senang beb,susah,sebab dah tua kena kawen,dah kawen ada anak,kena jaga anak dah tak boleh nak pegi enjoy,kan?


Orang tua jugak,orang cakap,banyak pengalaman,bila dah banyak pengalaman semua kerja orang tua kena buat...Ape?Tak faham?
Meh cini gua kasi contoh...

Samad berumur 21 tahun,dan dia belajar di UiTM,bersama kelompok budak-budak 20 tahun.Kiranya Samad hanya tua satu tahun je...Tapi disuruh buat semua kerja,dikatakan Samad nih tua,dan banyak pengalaman.

Satu hari,ada presentation,Samad bersama 3 orang lagi kawan sekelasnya berebut-rebut taknak present kat depan,ketiga-tiga membe sekelasnya pulak sudah sepakat menyuruh Samad yang present,alasan mereka,

"Alah Samad,kau kan tua,mesti dah biasa present-present nih."

Demi menjaga hati rakan-rakan mereka,Samad terpaksa ke depan untuk membuat pembentangan.
Samad harus berlagak pandai walaupun dia seorang yang tidak hebat tampil kedepan,terpaksa berlagak cool,demi menjaga maruah seorang orang tua.Kalau tidak kedepan,gerenti membe sekelasnya akan berkata,

"Harap je dah tua tapi pengecut"

Lumrah hidup manusia,memaksa dan dipaksa,tak boleh ke kalau undi dengan adil ke,O SOM ke...Lat ta li Lat ke...Kan lebih adil...

Dalam hati Samad berkata,

"Lu semua nih pengecut,harap kat aku je,takboleh hidup sendiri,umur dah 20 tahun bukan belasan tahun tapi masih nak emak yang tolong susukan,masih nak orang tua yang temankan,masih tak pandai hidup berdikari,masih nak mencari salah orang dan tidak mahu memperbaiki salah sendiri,juga tidak pernah muhasabah diri.Tak guna.Pergi mati,Lu langsi.

Tapi Samad tidak akan berkata sedemikian,kerana ingin menjaga hati rakan dan juga Samad ingin berkawan dengan mereka dalam jangka masa yang panjang,bukan rakan jangka masa pendek.

Gua cerita dari pengalaman gua sendiri,gua bukan mereka-reka cerita.Harap ambil perhatian terhadap hal-hal begini,sampai bila remaja nak maju kalau hidup bergantung pada orang?

Mungkin disebabkan inilah,Samad sudah tidak mahu membantu rakan-rakannya dalam kerja yang lain,time to revenge kata Samad.