Thursday, June 30

Taste

Gua guna aku lah kali ni,sebab aku rasa mungkin penulisan kali ni agak emosi dan syok sendiri.Aku dah tak boleh berlagak cool dan jadi ustaz instant.Cool depan orang,belakang maki hamun takpe kan?Janji aku tak ganggu kehidupan dia,sudah cukup.Aku bukan takut,tapi hormat.

Memandangkan aku kerja pasaraya,duduk bahagian underdog.Jadi probability untuk dengar lagu di depan kurang.Jadi aku try kuatkan musik di depan dan aku try pasang lagu lagu hot terkini.Dari thumbdrive aku sendiri.

Tiba-tiba,aku rasa lagu aku hilang sayup-sayup.Terus tukar lagu lain.Lagu apentahkejadah angguk-angguk geleng-geleng.Lagu zaman bila.

Sedangkan aku punya lagu aku pilih dari billboard.Semua lagu inggeris terbaik dari ladang.Aku selit jugak lagu lagu KRU yang lama,macam perpisahan terasing.

Tapi aku hairan,taste aku tinggi sangat ke?

Aku dengar lagu lagu mereka,lagu setahun lepas,semasa tu aku kerja kat pasaraya yang sama.Lagu I want to be billionaire so fucking baddd...padahal lagu tu aku pasang tahun lepas,orang semua tak suka.So aku simpulkan,pekan aku ni memang lambat,tak uptodate.Lagu yang kita semua sudah bosan,mereka baru nak jadikan lagu faveret mereka.Aku hairan.

Menyirap bila lagu aku tidak diterima.

Tunggu tahun depan,gerenti lagu yang aku main sekarang,mereka akan suka dan putarkan di mp3player mereka.Kita tengok.

Updated : Moh Join Bloglist SembangKemas

- INI MERUPAKAN STICKY POST-
-ENTRY TERBARU SILA SCROLL KE BAWAH-

Memandangkan banyak perkara menghantui gua,so gua telah mengambil peluang ini untuk melakukan satu bloglist supaya senang untuk gua berblogwalking kan?Dan mungkin blog-blog yang terpilih akan gua letakkan blognya di sidebar blog gua.Ok?So,untuk memeriahkan lagi benda lah macam ni,gua nak mintak jasa baik lu semu,kalau ada masa sila join please.Buruk bila gua merayu.
Cara-cara nya mudah:


  1. Tajuk : Moh Join Bloglist SembangKemas.Copy kat sini kan senang.
  2. Letak header gua dan link kan ke blog gua.
  3. Ikut lu la nak follow ke taknak,gua tak paksa pun.
  4. Kalau boleh sila like page gua kat facebook ok?
  5. Pastu apa lagi,tinggalkan link dan jejak anda di ruangan komentasi.
  6. Tutup?Bila gua rasa cecah target gua.
Ini semua bukan untuk kepentingan gua,untuk kesenangan lu jugak,serius gua takleh nak berblogwalking tanpa URL-URL yang tertera.Gua selalu tekan bloglist yang tersedia kat dalam blog gua je.Yang kat dashboard tu?Gua taklayan sebab banyak blog tak best.Jadi,kalau anda mahu blog anda terpilih oleh gua,sila la mengampu gua ok?Mudah je,takperlu entry panjang-panjang.Pastu promote kat membe-membe.

Gua akan pilih seorang penyebar traffic terbaik.Macam mana tu?Kalau lu promote bloglist gua ni kat orang ramai,ajak ramai ramai,dan ramai yang datang ke blog gua melalui blog lu.Gua akan pilih lu,so tunggu ape lagi?Mai Promote ramai-ramai,kasi meriah lagi.

Spontaneous Thursday #4

"orang melayu juga kalut nak jadi syaitan"

Spontaneous Thursday #3

"orang melayu kalut nak jadi ustaz instant"

Wednesday, June 29

Bersih

Kali ni gua guna aku.Sebab berunsur lucah politik sikit.sikit je boleh?
Sebenarnya aku tak suka sangat politik,walaupun lecturer aku cakap politik tu bagus.Memang bagus,tanpa pembangkang,kerajaan takkan sedar.Kan?

Cerita pasal bersih , aku ada bukak satu blog,mengatakan dia setuju dengan demo bersih.Aku?Aku rasa aku taknak campur.Bukan bermaksud aku diam aku membiarkan kekecohan berlaku.Tapi aku berdiam kerana aku benci politik.Sebab kau sendiri tahu demonstrasi bersih bertopengkan politik.Talam dua muka.

Tuntutan bersih.

  1. Bersihkan senarai undi.
  2. Mereformasikan undi pos.
  3. Guna dakwat kekal.
  4. Akses media yang adil dan bebas.
  5. Tempoh kempen minima 21 hari.
  6. Kukuhkan institusi awam.
  7. Hentikan rasuah.
  8. Hentikan politik kotor.
Tapi kau rasa adakah semua tuntutan ni betul?Aku rasa,ia sekadar topeng untuk menutup perkara sebenar.Itu yang kita tak tahu ape yang mereka mahu.

Kau rasa semasa demo nanti,mereka sekadar nak kan benda-benda di atas?Tidak.Ada agenda lain.Ada.Pasti.

Dakwat kekal?Selama ni tak kekal ke dakwat yang digunakan?Mungkin sebelum ini SPRM guna pen magic kot.Macam pen magic dalam senario the movie tu.kot.Lepas ni nak guna pen macam mana?Bagitahu sikit.

Media?Aku rasa media menyibuk je semasa mengundi.Mengganggu ketenteraman si pengundi.Nak tanda kerajaan atau pembangkang?Media boleh mencelarukan pemikiran pengundi.HAHA.Mungkin.Media adil?Tak perlu media,lagi adil.

Berkempen selama 21 hari sahaja.Berkempen tak perlu lama aku rasa.Kalau aku,aku bagi tempoh seminggu je.Tak pun 3 hari dah cukup.Baru la minda pengundi tak ternganggu kan?Boleh mengundi sesiapa yang disukai.Tak perlu disuap baru nak mengundi.Kalau 21 hari tu,gua rasa suap suap suap selama 21 hari,then minda pengundi terus berubah.Mungkin dari baik ke jahat?Mana tau kan?

Perkara 6,7,8 tu,aku rasa tak perlu kot.Nak tuntut ape lagi,rasuah?Politik kotor?Rasuah tak boleh dibendung,sebab zaman sekarang,kalau ada sen baru boleh jalan.Kan?Seperti penerangan aku di atas,berkait rapat,21 hari dirasuah.

Politik kotor..bersih mana pun politik dikau.Aku bukan nak sokong kerajaan.Juga tidak sokong pembangkang.Tapi aku sokong apa yang boleh bagi aku kehidupan.Kalau sekadar cakap kosong,aku rasa aku nak pindah negara.Sembang kemassss....

Bila saja demo berlaku,kesian kat peniaga.Kesian kat pelancong.Pelancong penting,kalau tak,Malaysia ni tak kemana.Orang tak kenal.Kalau kau rosakkan rezeki si peniaga,aku yakin satu hari nanti pintu rezeki kau pula akan ditutup.Yang atas lagi maha adil kan?

Lagi satu,kesian kat aku.Bingit telinga aku dengar berita pasal demo ni.Kau tak rasa amerika akan serang Malaysia time demo ni?Sekali semua mati kena bom.Malaysia diijajah.Malaysian semua menjadi hamba abdi.Malaysia ditukar nama kembali kepada Tanah Melayu.Sejarah berpusing kembali.Aku terpaksa menjadi tali barut Amerika.HAHAHA.

Mek Kelate

Sebelum lu terasa baik lu cepat-cepat tekan pangkah.Gua setakat bercerita tada hal la.Main lepas je,tade tapi-tapi dah.Tapi kalau rasa nak baca,baca jela,gua bukan tahu pun kan?

Perkara ni pernah terjadi kat gua,tapi bukan saja gua,malah membe-membe seangkatan dengan gua jugak pernah melakukan perkara sebegini.Bukan melucah depan mek kelate,bukan.

Meh gua nak cerita satu persatu la,
Dulu masa gua kat matrikulasi,gua jalan punya jalan,pergi la ke koperasi untuk membeli nasi lemak.Tapi hampa,tiada dijual,jadi gua beli la topup.

Tiba-tiba ada sorang awek ni lalu depan gua,gua cakap dalam hati laju-laju "cantikgila".Lepas tu gua usha punya usha punya usha.Gua cucuk angin dengan awek tadi.Dia terasa bahang enjin gua.Dan tiba-tiba dia brek mengejut.Gua apa lagi sondol terus.

Terus dia melatah,
"bakpomunilanggolanggo ni?"

Gua tersenyum sinis jela,segan pun ada.Tapi dalam hati gua pula berkata, 
"alamak sekali mek kelate la pulok."

Terus niat gua runtuh,ibarat nak berak tapi taik naik balik.Macam tu lah perumpamaannya.
Gua tahu ramai yang budak bajet kL tu bila terserempak dengan awek kelate mesti akan cakap,

"kalau boleh aku taknak kahwin dengan mek kelate"

Tapi jodoh di tangan Tuhan,mana tahu nanti bini lu mek kelate,mek kelate cantik ape.Tapi bak kata kawan gua.Mek kelate ni kuat ngepek.Potpetpotpet memanjang.

Dari observation gua,ye jugak.Tapi kita perlu la baiki minda kita supaya buang persepsi negatif terhadap mek kelate.Tak semua mek kelate macam tu kan?

Tapi tiap kali mek kelate berborak mesti berdesing telinga gua,apa pasal?Mungkin minda gua sudah dicemari dengan racun benci awek kelate.So gua nak cuba bersihkan minda dari racun-racun tersebut.Kena beli penawar rindu mungkin.

Lu ingat mek kL tak potpetpotpet?Kalau kena dengan yang gedik tak pasal macam dah tak tahan nak kahwin tu,rasa lah kau nikmatnya.

Lepas ni,gua nak bersangka baik dengan mek kelate.Buang yang keruh,ambil yang BERSIH.

Chupchup,gua tak sokong BERSIH ok.

Mindset Melayu Mundur

Alah biasa la,melayu muda alpa,melayu mudah lupa.Itu yang selalu gua dengar orang cakap.Tapi hari ni gua nak cakap pasal mindset orang melayu.Orang melayu mudah fikir pendek dalam melakukan sesuatu perkara ataupun jika memikirkan sesuatu.Cukup mudah untuk mereka membuat kesimpuan awal tanpa soal siasat dan tanpa fakta yang kukuh.

Selalunya kalau dalam sains,orang panggil hipotesis,kadang-kadang ada betulnya dan kadang-kadang ada tak betulnya.Tapi kebanyakan hipotesis ni tak betul.Lain la kalau dalam buku sains form3 dulu.Main hentam je ikut buku.Gua mana pandai nak buat eksperimen sendiri.

Senang kalau gua beri contoh kan?Contohnya la,kalau dalam alam blog ni la,kita boleh nampak dari blog seseorang itu,jika dengan melihat bilangan followers,terus kita buat kesimpulan bahawa "oh dia ni newbie,followers seciput je." See?Selalunya gua tengok benda ni berlaku pada orang melayu je.Pastu mula menyebarkan mindset seperti ini untuk mempengaruhi minda orang melayu lain.Apsal melayu?Kaum lain macam mana?

Yang gua tahu orang cina dan india tidak cepat melatah.Maksud gua tidak melatah di sini adalah tidak terpedaya dengan kata-kata yang tidak cukup syarat atau bukti.Mereka lebih percayakan sesuatu perkara yang 100% ada bukti.Macam aunty gua yang berketurunan cina,dia tidak mudah percaya kalau ada gosip-gosip cerita pasal jiran sebelah main kayu tiga apakejadah.

Memandangkan gua kerja pasaraya jadi gua nak kasi lagi satu contoh bila orang melayu mula bershopping barang runcit ataupun barang-barang makeup sekalipun.Sebelum gua cerita lebih lanjut,gua rasa orang melayu memang dikategorikan sebagai kaum yang bershopping tak ingat dunia kalau ada jualan murah.Mungkin kaum lain begitu juga.Tapi kita fokus pada kaum kita sendiri,supaya kita sedar.Jangan pikir pasal orang lain.

Contoh lah,kat suatu pasaraya,ada jual barang takde la murah mana pun.Setakat bermain dengan number..harga telur satu sarang contohnya RM10.00,lalu budak pekerja pasaraya menulis dengan harga RM9.99.Dengan itu,orang kita akan mula berfikiran pendek dengan berkata wah murah,sembilan ringgit je.Kedai lain sepuluh ringgit.

Benda ni gua dah test,kat diri gua.Gua yang berfikir macam tu,gua rasa orang lain pun akan fikir benda yang sama.Banyak barang gua dah test,yang harga RM0.99 ni.Tiap kali gua tengok mesti rasa murah.

Ada sekali makcik tu tengok harga seperti di atas,lalu dari  mulutnya terpacul "Oh murahnya dari TunasManja".Ya.Itu minda melayu.

Kaum lain?Entah,gua sekadar nak mengingati sesama melayu je,jangan la selalu taksub sangat dengan ///.Maaf,gua bukan ///.

VVVV #3 : Rahsia

gua

Status Mukabuku

Kalau gua update status fb gerenti takde yang komen,so gua update la kat sini.Ramai yang boleh baca.Kan?

"Bos panggil gua awan nano"

Tuesday, June 28

Kalau aku perempuan.

Tadi gua baru baca blog perempuan , pasal kalau dia jadi lelaki. Tapi kalau gua sebagai lelaki , mestila nak jadi perempuan.Kalau la gua jadi perempuan.Apa yang gua nak jadi bila gua perempuan?Mesti la ada ciri ciri perempuan muslimah kan?

Macam ni ke.
  1. Awek shawl yang tak gedik.Tak buat LIPLAPLIPLAP.
  2. Sebelum kahwin gua nak cari lelaki yang hensem.Tipu la cari laki yang tak hensem.Nampak sangat hipokrit.
  3. Cari lelaki yang boleh jaga gua,bukan bagi gua makan pasir.
  4. Sebelum kahwin,perlu ada aset sendiri.Supaya takde gaduh pasal "ini harta semua aku yang punya."
  5. Jaga maruah suami.Tak cerita kisah ranjang kat jiran.
  6. Gua kasi khidmat terbaek pada suami.JengJengJeng.
  7. Nasihat suami supaya buat "family planning"
 

Monday, June 27

Individu Yang Gua Nak Jumpa

Orang kata,bila menulis melalui blog dapat ramai kawan,dapat banyak ilmu,dapat banyak idea,otak makin berkembang.Dan melalui artikel pembikinan penulis lain,kita mula terasa seperti nak sangat jumpa individu ternama tersebut.Walaupun identiti dirahsiakan,tetap nak jumpa.Tak kisah kat lorong kunyit sekalipun.

So gua nak kasi tau anda siapa orang yang gua nak sangat jumpa tu,semestinya penulis.Gua tak panggil blogger,sebab penulis dan blogger jauh beza.Cuma guna web blogger.com,sebab tu digelar blogger.Kalau penulis ni gua rasa orang yang buat blog guna idea dan pandai mengolah kata.

Walaupun blog kau cerita pasal makan tutti frutti tapi kalau kau pandai olah buat orang suka membaca,gua rasa takde masalah pada gua.Dan cerita kisah kau yang ada bagi pengajaran,itu terbaik.

Tapi artikel yang kasi kembang otak gua rasa lagi terbaik la.Gua kasi dua kali terbaik.
Orang yang gua nak jumpa,ialah..jengjengjeng...
  1. AlexiaAqram
    Kenapa dia?Sebab gua rasa gua nak suruh dia bercerita depan gua ada tak sama macam dia bercerita ketika menulis.Gua jugak nak mintak dia berceramah pada gua,semoga gua dapat jadi macam dia.Selalu buat otak orang berkembang.Dan sebab terakhir,gua taksub dengan AA,tapi takdela taksub macam orang taksub dengan /// .Kan?
  2. Namee Roslan
    Sebab gua nak bertegur sapa dan lihat depan-depan macam mana si namee roslan ni.Gua jugak nak kongsi sedikit tahi dengan dia.Kalau boleh nak tengok si namee ni buat LIPLAPLIPLAP depan gua.Nak tengok gua pecut 100m?
  3. Ben Ashaari
    Bila jumpa Ben,gua rasa gua nak try boxing dengan dia.Gerenti lunyai gua.Tapi tu bukan sebab utama,yang utamanya gua nak tengok macam mana Ben di dunia realiti.Gua rasa ramai yang nak jumpa Ben kan?Tapi kena buat appointment dulu.Kan?
  4. Farah Dafri
    Emm ini awek gua nak jumpa sebab,gua rasa dia awesome.Boleh tak sebab macam tu?Tak tak,tu sebab yang pertama,ada sebab lain.Sebab lain,gua nak borak-borak.Minum petang kat umah dia apa salahnya kan?Borak as a friend kan?Tak salahnya...belanja tutti fruit ke.Tah betul ke tak gua eja tu..
Itu je kot yang gua nak jumpa setakat ni,ni bukan bermakna berjumpa time gathering..tapi onebyone gua cakap sama lu.Tak main la ramai-ramai.
Kalau onebyone,kite boleh borak serius dan fokus.Takkan beralih pandangan pada benda lain.Kan?

Sunday, June 26

Sistem Perkenalan Zaman Kini

Assalamualaikum.
Hoi orang kampung,
Kali ni aku guna gua,nampak ganas walaupun hati cute.
kan?

Jeling-jeling,pandang-pandang,rapat-rapat,tegur-tegur,kamcing-kamcing,pegang-pegang,telanjang-telanjang.
Macam tu la zaman sekarang.Ini bukan kisah pasal buang anak.Buang janin.Bukan bukan dan bukan.

Yang gua nak cerita kat entry ni pasal cara tegur-menegur orang zaman sekarang.Berbeza dengan zaman dulu. Sebelum tu,gua nak bandingkan cara orang dulu dan orang sekarang berkenalan.Ada banyak beza.Jauh gila beza nya.

Kalau orang dulu.Ketemu di kedai kopi sambil main dam haji.Salam diberi.Dan salam dijawab.Perkara pertama yang terpacul di mulut adalah salam.Ayat-ayat yang akan terpacul bila mula berkenalan.

"Saya Kak Limah dari Kampung Pisang,Anak kepada Tok Ketua.Umur saya 30 tahun.Dan saya masih janda dan bergetah."

Kalau orang dulu macam tu,bersopan santun.Tapi gua bukan nak cerita pasal sopan dan santun.Tapi cara berkenalan.

Nak tahu macam mana orang sekarang berkenalan?HEHE.
Orang sekarang berteknologi tinggi.Jumpa dekat CC.Jerit pekik macam orang minum tody.Melompat ke sana ke mari.

"Nama gua Saiful Bahari.Nama facebook gua Sembang Kemas.Kalau lu rajin add la gua.Jangan lupa pulak like Blog Sembang Kemas di fb.Oh terlupa,gua ada blog,ini dia http://sembangkemass.blogspot.com,kalau berani mari la."

Berbeza kan?

Gua rasa macam nak terajang je mamat tu.

Budak-budak sekarang annoying gile babi.Cam celaka.

Gua guna nama gua atas tu sebagai contoh,gua rasa annoy gila bila tengok vlog dan jumpa mereka yang macam ni,gua tahu la lu blogger,tapi gua rasa tak perlu kot nak kenalkan diri macam tu.URL blog tu tak perlu kot.Gua dah jumpa budak macam ni,tapi bukan masa gathering sebab gua tak pernah pergi gathering kawan baru macam ni.

Gua ni jenis unsocial.Kalau gua bersosial,gua takkan tergila-gila cerita yang gua ada blog dan cerita pasal blog kat membe baru.Melainkan kalau dia yang tanya gua,gua kena la jawab kan?

Kalau kat belog la maybe gua akan promote gua,sape lagi nak promote kan?

Saturday, June 25

Kelebihan Bapak Buta IT.

Buta IT,orang selalu cakap teruk,ketinggalan zaman,tak up-to-date dan macam-macam lagi.Semua buruk la orang cakap.Budak-budak zaman sekarang kan dah uptodate,darjah 1 dah ade blackberry,iphone,ipad,dan macam-macam gadget terkini,sedangkan orang tua-tua layan blueberry je.Orang dewasa layan hanset ada aerial tengok TV je.Tu pun dah cukup hebat.Kalau orang tua-tua tak pandai internet sikit mula la kondem,buta IT buta IT.

Tapi kau tak tahu pulak kan kelebihan bila orang tua tidak pandai guna benda alah semua ni.Sebenarnya banyak kelebihan kat orang tua bila tak pandai guna barang teknologi ni.Lagi-lagi orang yang berbini dan berkeluarga. Diorang dapat banyak kelebihan dari kebutaan mereka ni.

Macam bapak gua,tak geti guna handset walaupun nokia3310,handset lampu picit,handset botol air.Semua bapak gua tak geti.

Aku suka bila bapak aku macam tu.

Kenapa?

...............
...............
...............

Satu,
Bila bapak aku tak pandai guna handset,bapak gua takkan mesej atau call awek lain,tak kisah awek muda,janda,bini orang,malah bapok sekalipun.

Haritu mak aku ada cerita kat aku pasal ni.
Begini dialognya.

Mak : Ayah awok tu tak geti langsung nak guna handset susah betul bila bagi dia handset tapi tak geti nak guna..
Aku : Alah mak,biarla ayah tak geti nak guna handset.Takleh la dia nak mesej awek lain.

Terus mak aku terkedu.Lalu sengih tanda setuju.Aku gelak besar masa tu.Tak pernah aku bergurau dengan mak aku sebegitu.

Dua,
Bapak aku takde facebook,so dia tak boleh la add awek-awek yang dedahkan lurah dan bukit serta hutan simpan.Dan dengan itu,terhalang dari dosa yang sia sia.Cuma anak dia ni je yang tak geti bahasa asyik usha awek awek cun.Maaf.

Tiga,
Bapak aku takkan habiskan masa depan laptop.Kalau tak,gerenti dia nak on9 je guna laptop sampai aku tak boleh nak update blog.Dan bapak aku akan habiskan masa bersama keluarga dengan menonton WWE di rumah.Itu lebih baik.Walaupun ada DIVA-DIVA dedah sana-sini.

Jadi kau rasa kelebihan pada bapak aku atau kelemahan?Aku rasa kan kelebihan lagi banyak cuma aku tak geti nak explain kat sini.Kau rasa?

Jadi aku nak ucap SELAMAT HARI BAPA kepada bapak aku,walaupun terlambat.Haritu aku tak sempat update pasal Hari Bapa 19 haribulan haritu.Kau tahu kan kenapa?





Thursday, June 23

Tahap Kehenseman

"Sape kata kau tak hensem..Kau hensem la Syuib,tengok tu ramai awek-awek overweight minat kat kau tu Syuib,tibai saja la."

Itula terjadi pada aku,tapi aku bukan Syuib.Semua orang ada tahap kehenseman tersendiri.Kau idung bulat ke,mata penyek ke,gigi rongok ke..Kau tetap ada peminat.Macam aku,ada tahap hensem yang tersendiri.Bukan nak cakap aku hensem.Tapi ada bukti sejak sekolah lagi.

But now perkara macam ni dah tidak berlaku.Adakah aku semakin tua semakin hodoh?

Dulu,time sekolah rendah standard 6.Ada seorang minah minat kat aku.Tapi aku tak boleh buat apa-apa.Nafsu tiada.Belum baligh lagi.

Pastu time sekolah menengah Form 2,gua sekali lagi dicabar oleh seorang budak perempuan.Dia hari hari kirim salam kat aku.Tapi aku tolak tepi.Kata mak aku,belajar pandai-pandai,dah kaya nanti semua makwe datang.Takyah petik.

Form 3 pulak ada la siapa ntah,aku rasa minah ni kot yang ganggu aku.Dia dan geng dia.Antar surat,secret admirer.Tapi aku tahu diorang sekadar bermain buaya duduk.Aku buat endah tak endah.Kalau betul nak ngorat,jumpa mak aku dulu.Kawen terus.

Form 4 pulak,ada seorang awek,bekas awek membe aku.Tapi aku tak layan,sebab dia tu dengan membe aku tu aku gelar diorang relationship yang complicated.Tak tahu sama ada dia tu makwe membe gua atau tidak.Tapi ok la cun jugak.*time tu je.

And ada jugak sorang cikgu tertarik pada aku.Adeh.Aku kalau dalam kelas takleh buat jahat sikit.Sebab dia cakap dia suka perhatikan aku.Mati aku.Gila seks ke?Ntah.Tak baik tuduh-tuduh.

Masa matrik pun ada lecturer yang cakap "tak pernah ustazah jumpa budak pahang ensem dan putih macam ni."
Aku mula tersipu malu.

Kat UTM pernah la sekali sorang minah cakap aku comel gila.Bila aku tanya membe gua,awek tu lawa tak?Dia cakap tak.

Tapi nak tahu sebab ape aku tak berkenan pada semua?Sebab mereka semua overweight dan tua.Aku rasa wanita tua suka tengok aku kot.Mati la aku jadi anak ikan pulak kang.ish.

Kecuali zaman form3 la,sebab mereka main-main je.

Dan memang taste aku tinggi nak mampus,kalau boleh nak bini macam Lisa dan HZ.grr.

Nampak kan tahap hensem gua kat mana?Tak hensem,cuma certain orang je akan cakap aku comel.grrr.Tak garang langsung.

Music

Bagi yang perasan la..ada perasan pape tak bunyi datang dari blog gua?Tak perasan?Buffering lembab?Ala kesian tak dapat dengar lagu yang gua minat gila.Nak tahu muzik jenis apa yang pikat hati gua?Minat gua terhadap bunyi piano.Gua rasa tenang je jiwa gua.Sape nak jadi bini gua kena pandai main piano taw.

Gua minat dengan piano start dari umur 14 tahun gua rasa.Time tu bapak gua memang dah nak sapu piano kat satu kedai ni.
Mula-mula memang nak angkat,tapi bila esoknya ke kedai tersebut,dah ada orang angkat.Kecewa jugak gua.Kalau tak,sekarang orang gelar gua Beethoven #7.Apsal 7?Sebab gua suka 7.

Kau nak tahu tak tajuk lagu ni ape?
Mula-mula gua sarankan kau dengar dulu Muse - United States of Eurasia sebab ending lagu diorang ni letak muzik ni.

Lagu tu pun memang guna piano.Terbaik gua cakap kat kau.Kalau kau peminat Muse,kau dah lama tahu.

Tajuk lagu ni Nocturne Op. 9 No. 2

So bagi yang tak suka pulak lagu ni,kalau ganggu kau masa baca,kau boleh stop kan dia ye.Kat bawah sekali gua letak.Pandai-pandai la cari.Jangan jadi panda pulak ye..

adios.

Ini Cara Nak Elak Blog Dihack

Kalau gmail lu kena hack gerenti dia boleh hack blog lu sekali kan?Sebab guna password yang sama,tak gitu?

Hah.Sebab tula hacker ni bukan bijak sangat pun,gua pun dah biasa hack-hack ni.Tapi gua tak hack la harta orang.Gua tak hack facebook orang,blog orang.Gua hack wifi orang je.HEHEHE.

Tapi gua tak kacau orang,tak buat orang sakit hati itu dah dikira okay la tu.Kalau gua nak sakitkan hati orang.Gerenti gua hack wifi tu dan berkata pada tuan empunya "Gua dah hack wifi lu,free je takyah bayar kan?Takyah kongsi kan?"

Ni gua nak share untuk elakkan akaun gmail dan blog anda tidak dihack oleh sesetengah hacker yang dah takde keje lain.Motif mereka,kalau tak hack,nanti orang lain yang hack.Apekejadah motif diorang tuh?Nampak sangat tak professional.Kan?

Nampak sangat hingusan.

Nak lebih sekuriti.Jom baca ini.ZASSSS!

Blogger Adalah Artis?

Dah dah jangan nak serabut kepala apsal gua leka menaip sedangkan gua dah cakap yang gua nak berehat kan?Tak perlu tanya lagi kenapa..lu gerenti dah tahu jawapannya.

Ramai orang cakap yang karier seorang penulis boleh membuatkan seseorang itu terkenal dan boleh jadi artis.Tapi satu gua nak cakap.

Kalau la penulis blog boleh jadi artis,tak nak aku menulis blog.

Apsal gua taknak jadi artis?Eh jadi artis kan best.Alah alam maya.Sikit sikit artis artis artis.Naik mual gua dengan perkataan artis.Kau tahu kan kerjaya artis itu sia-sia dan bahaya.Susah nak dapat pahala,tambah dosa ada la.

Bila jadi artis,kita mula lupa pada diri sendiri dan hanya mahukan populariti semata-mata.Nak orang kenal kita,kita tak kenal orang takpe katanya.Itulah dunia artis.

Kemudiannya,hidup anda tidak akan senang.Kemana saja orang kenal,alah ko korek hidung sebesar kuman,media tulis ko korek hidung tahinya sebesar bola pingpong.Tak aman dunia kau.Jalan sikit kat chowkit mula orang terkejar-kejar kau.Kau terpaksa lari lintang pukang.Kau juga terpaksa sorokkan muka dengan topeng berbentuk smile supaya orang tahu kau sentiasa tersenyum.

Tapi sudah tentu orang tahu itu kau si artis kan?

Lagi,bila kau menjadi artis,kau akan mula bergesel gesel dengan artis lain yang bukan muhrim.Walaupun sekadar untuk cover majalah Mangga.Takpun majalah Galaksi otai sikit.Dosa kau semakin bertambah walaupun sedikit.Ketika berlakon,sungguh mudah untuk kau memeluk seseorang yang berlainan jantina.Kononnya professional.Kalau tak buat tak pro la katanya.Semakin pro semakin tambah dosanya.

Macam duit nuffnang yang masuknya sikit-sikit.Lama-lama membukit.

Bila berlakon,terpaksa menjadi seorang yang munafik.Secara realiti,kau tidak berhijab tapi tatkala kau di arena lakonan,kau melakonkan watak ustazah/ustaz.Takkan sedikit pun kau tidak terasa azab?Tak da rasa panas walaupun sedikit?Takda terasa insaf nak bertaubat?

Bila kau dah jadi artis,kau mula berbisik dalam hati.
"Eh aku kan artis,boleh la aku berpegang pegang,meramas-ramas,duduk atas riba,duduk serumah,duduk dalam ofis,berdua-duaan."

Katanya ingin melakonkan watak dengan berjayanya.Tapi kau tidak sedar yang kau sedang bergelumang dan tenggelam di tasik dosa ciptaan Syaitan Laknatullah.

Kau tahu kan,apa yang kau lakonkan akan dipertontonkan di khalayak ramai.Cubalah untuk menjadi contoh yang baik.Rolemodel terbaik untuk umum.
Kalau kau tunjuk adegan berahi,dengan penonton pun sekali bergelumang dengan dosa.Itu salah satu cara untuk menjatuhkan umat yang memang dah akhir zaman.Jahanam.

So,renung-renungkan.Fikir adakah patut kau menulis blog sekiranya kau ingin menjadi terkenal seperti artis?Walaupun kau artis blog,kau sudah mendekati dengan jerat ciptaan Syaitan Laknatullah.

Bila kau dah terkenal,mungkin ada syarikat nak jadikan kau artis sebenar.Itu maksud gua.
Akan ada banyak tawaran berlakon untuk kau.
Dah dekat dengan Syaitan.
Nauzubillah.

p/s:satu lagi sebab gua taknak jadi artis:gua tak ensem macam Aaron Aziz.
Kalau Hensem pun,ada faktor lain yang akan menghalang gua dari jadi artis.

Spontaneous Thursday #2

Gua rasa gua boleh kawen dengan Lisa.

Wednesday, June 22

VVordless VVednesday #2

Status Facebook Gedik

Entry kali ni gua guna aku la,sebab semalam gua ada cakap gua nak ubah cara penulisan.Ubah macammana,nanti la kita saksikan.

Ko pernah tak ternampak status di facebook sebegini.

"Eh laparla,nak makan."
"Eh takjadi la nak mam,nak diet."
"Eh lapar la pulok,sape nak teman ni?"
"nyumnyum sedapnye jelly kelapa ni.hikhik!"

Aah nampak status biasa-biasa je aku rasa.Ape yang buat aku rasa luar biasa adalah,bilamana status ini diupdate selang beberapa saat/minit.
Selalu perkara ni tertayang kat facebook.So bila gua rasa awek ni menjengkelkan,gua akan hide status dia dari keluar kat home gua.

Ingat twitter ke?

Terikut-ikut fenomena twitter?Alolololo kecian kat awok.Meh iteww cucukan.grrr

Tapi kadang-kadang gua tengok ramai gile yang 'like' status minah sebegini.Nak nak pulak yang cun melecur.Macam Hanis Zalikha.Tapi HZ yang cun pun tak sebegini taw..grrr...

Dan yang pastinya dari situ kita boleh nampak yang ramai buaya-boya akan menganga pasang perangkap.
Ada jugak lelaki yang tergedik-gedik berniat mahu mengorat agaknya.Aku bukan nak kata yang aku jeles,tapi hakikatnya aku geli dengan pasangan yang saling menggedik di khalayak ramai.

Bagi siapa yang tak faham point gua di sini,agaknya lampi sikit,aku terangkan pada semua,entry ini berkisarkan tentang kegedikan seorang wanita+lelaki macho gedik.

Kalau nak gedik update status macam ni,aik kau bukak satu akaun twitter.Oh,dah ada?Hah spam la kat sana,lagi bagus.Takdela semak wall facebook aku.Sebab status kau ibarat kau jual murah-murah semurah di Kamdar.Lagi satu aku nak pesan,walaupun status kau sebegitu,takkan ada yang akan ajak kau makan bersama,sebab orang tahu yang kau sekadar bergurau dan tidak serius.

Aku agak kecewa dengan sikap manusia sebegini.Aku boleh muntah darah kalau macam ni.

"Oh.Ada aku kesah?" jawab si dia.

HAHA.sukahati la kau nak kisah ke tak,aku tulis ni sebab aku rasa kau patut topengkan muka kau kalau kau gedik gedik jual murah.Aku rasa nak terajang bontot kau.

Adoidoidoi.Adios.

Tuesday, June 21

Hutang P1 W1MAX RM1089

Hutang apekejadah,dah la tak guna tapi kena bayar.
mamposlah.


Dah berhutang dengan P1.
So internet takleh guna.
Nak charge mp3 pun laptop takde.
Ape kata modemnya buat charge mp3.
Agak bernas.

Perubahan

Gua rasa gua perlu buat perubahan dalam setiap entry yang gua publishkan.Ada entry yang cam taik,ada entry yang cam cendawan bak kata Namee..Tapi setiap entry yang gua tulis seperti cendawan gerenti dapat feedback yang menarik dari pembaca.Kalau yang cam taik tu mesti takde feedback,sebab yela taik,orang tak berani main-main dengan taik.Busuk katanya.

Tapi kadang-kadang taik pun boleh jadi baja.Cuma perlu manipulasi dengan cara yang betul.Contohnya entry pasal Awek Cun yang gua buat tahun lepas,takde sambutan.Kurang sambutan,tapi ada juga faktor lain yang mempengaruhinya.Antaranya masa tu blog gua orang tak ramai tahu.

Dan cuba bandingkan dengan entry Awek Cun yang gua publish semalam,tapi gua petik dari ApekMelayu,iaitu blog #2 gua jugak.Banyak feedback,tapi takde la sampai beratus ratus berempah ratus.Sekadar boleh buat gua tersenyum.Ok la tu.

So gua rasa gua nak ubah cara penulisan gua,ubah macam kat ApekMelayu yang agak offense sikit.Lu rasa orait tak?

Monday, June 20

Apsal awek Cun punya blog yang disukai?

Aku hairan dan pelik,kenapakah terjadi hal seperti ini?Aku tak nafikan yang semua orang termasuk perempuan,suka tengok benda comel dan cantik.

Tapi dalam bidang penulisan,seharusnya perkara macam ni tak perlu berlaku.Ko tengok,blog awek cun yang ntahapeape,disukai dan dilawati setiap masa.Jap,aku bukan dengki,ini telah menimbulkan satu persoalan yang terbuku kat kepala otak aku.
Kenapa harus awek cun?Kenapa tidak kepada entry cun?Aku tengok,ramai penulis berbakat kat dalam blog,tapi kenapa awek cun jugak yang korang pilih,dah la entry macam taik.No offense weh.

Ko tengok jugak,bukan setakat dalam dunia blog,malah dunia hiburan,contohnya AF la yang aku benci sangat.
AF kan guna sistem ketik jari sepuluh ketik 20 ketik 50,orang undi dan orang pilih bukan karena bakat,tapi orang pandang muka dulu,nyanyi tak sedap lantak la janji muka cantik.

Jap,aku nak tanya,ape ko dapat kalau undi awek cun tu menang?Ko boleh dapat tiduri dia satu malam ke?

Tak kan?Jadi ko jugak adalah salah seorang yang membantu men"sumbang"kan karier musik tanah air.

Sama jugak kat blog,ape yang ko dapat hanya cuci mata tengok gambar dia je,bukan dapat pape pun,dosa je bertimbun.

Ada tambahan,pernah dengar lagu Pretty Girl by Kelly Apentahakudahlupe.Chorus mengatakan,don't hit me coz im beautiful,don't hit me coz im beautiful.
Macam tula.So jangan la hit awek2 yang cun je,perlu adil dan saksama.


Gua petik dari blog kedua gua ApekMelayu.

Addicted With this Song

i'm addicted.
erhg.mucus in my mouth.yuck!



You should hear this.
I think its Awesome.
But its a little bit jiwang.

Wish you were here by Blackmore's Night

Senarai Bloglist Terkini SembangKemas

Wow.kepada yang belum join,nak join?Klik sini,sini la,sini pun boleh,sini.Kepada yang taknak join?Takpe taknak join,nak halau buat ape.Sukahati lu la kan nak masuk blog gua,broadband lu.HAHA.Dah la gua nak bercuti.Taknak tulis blog dah.Kejut gua September nanti.

Saturday, June 18

Hari-Hari Terakhir Seorang Blogger

Hari-hari terakhir gua sebagai seorang blogger.Lepas ni rehat untuk 3 bulan berikutnya.

Time macam ni baru nak BW.
Time macam ni baru nak komen blog orang.
Time macam ni baru nak bersosial di SB.
Time macam ni baru terfikir followers.

Tapi bak kata seorang blogger,
usah ditangisi,
Jika ia berkaitan dengan,
alam maya.

ByeBye.

adios~

Followers

Hah haritu sombong,kate "alah followers tak ramai janji ada yang baca".Tapi nape tiba-tiba gua rasa macam nak ramai followers?Ada sebabnya.Takkan la gua berubah fikiran tiba-tiba kan?

Hah..jangan nak mengata gua,jangan nak kata yang gua tak tetap pendirian.Gua boleh baca isi hati orang.Jangan macam-macam tau.Kang gua kerat kaki lu 18 nak?

Apsal tiba-tiba gua berubah?Gua baru akil baligh?Gua baru lepas kawen?Tidak..

Sebab yang utama.

Gua nak kekalkan traffic blog gua.Nak kasi kekal walaupun gua tak update.
Gua takkan update dah entry bermula esok.Ini  kerana,gua sudah tiada laptop mahupun netbook yang keybodnya rosak.Walaupun keybod rosak,masih boleh guna.

Dan selama gua menghilang,gua mahu pendatang blog gua tetap ingat kat gua.
Dan juga gua mahu mereka merindui gua.Seperti mereka rindukan ZackZukhairi.
Ini bukan eksperimen,tapi gua memang tidak akan update blog maybe sampai bulan 9.

Gua juga akan mula bekerja,untuk mencari sedikit nafkah untuk dibuat beli laptop.Lepas gua dapat laptop nanti,gua janji tidak akan tinggalkan dunia blog walau sesaat sekalipun.

Sadis ni,walaupun muka gua garang tapi hati cute.Kenyataan.Boleh dikatakan ini adalah entry tagih simpati.

Jangan lupa jugak untuk klik SINI supaya gua boleh menang PSP.Kalau menang PSP,gua nak jual dengan harga murah,buat beli laptop.

Sesekali kalau buat entry sentap macam ni orang lebih suka baca dan hayati.Kalau la lu sentap,mintak tisu kat gua ye.
So mungkin esok pagi-pagi gua ada update,untuk kali terakhir.Nanti senang kita jumpa lagi ye.
Pada UTM Blogger,jangan lupa promote gua hari-hari supaya blog gua tak lekang dek panas,tak lapuk dek hujan.

Adios~berlagak cool.

Friday, June 17

Sergeant Keroro Cari Krew Baru


Bilamana gua adalah antara hero-hero terakhir join bloglist ni
Gua rasa yang last-last ni selalu kalah dulu
menang kemudian kan?
Macam filem hindustan.
So gua nak terbang tinggi.
Join Krew Keroro walaupun gua dah tau gua tetap Krew Keroro.
Adios.

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Bila Funny Friday Dikondem

Meh sini gua nak bagi pendapat pasal Funny Friday.Memandangkan gua adalah salah sorang sekutu Sergeant Keroro yang juga merangkap admin Funny Friday,ingin menyatakan sesuatu pada yang tidak suka dengan istilah Funny Friday.Ada yang kata nak guna Goodness Friday.Nak guna yang tu buat sendiri.HAHA.Kejam.

Salah ke Funny Friday?Adakah hari Jumaat anda tidak dibenarkan melawak?Memang la kena hormati hari Jumaat,tapi tak salah pun kan kalau berjenaka pada hari Jumaat.

Adakah engkau nak beribadah sepanjang hari Jumaat?Nampak sangat kau hipokrit kalau kau kata macam tu.Kita ni manusia yang pandai-pandai,kalau bodoh masakan boleh buat blog kan?

Ada akal untuk berfikir.Gua ada dengar-dengar pasal gambar humor yang mengaibkan.Kalau lu rasa ia aib kan orang lain,takyah la publish kat orang ramai kan?Sendiri ingat la anda tu umur dah berapa,bukan budak kecik nak gua suapkan botol.

Jika FunnyFriday wujud,adakah anda akan melupakan entry tentang keislaman?Tidak kan?Adakah anda akan lupa pada agama anda?Tidak kan?
Anda tetap akan cuba menulis entry yang ada kaitan dengan Islam.Mungkin blog anda ada segmen Tazkirah Jumaat mungkin. 

Memang melawak ada batasnya,gua ada terbaca komen kat keroro.Tentang batas-batas lawak.Jangan nak bandingkan dengan cerita pasal keringkan anjing kat tempat sidai tu.Yang tu tak lawak langsung.

Gua nak ceramah tak pandai,sebab gua rasa gua ni tak cukup lagi ilmu di dada.Sekadar lepaskan diri sendiri tu boleh lagi.

Terpulang pada anda.Gua rasa tak salah pun FunnyFriday.Takkan lu nak hormat hari Jumaat je?Hari lain taknak hormat?Hari lain taknak beribadah?

Mungkin teringat hari Jumaat teringat ibadah,hari lain?

Rasa Celaka

Rasa celaka bila nuffnang tarik balik earning gua.Hampeh.

Funny Friday #2

Orang baru je FF yang pertama tapi gua dah yang kedua.Takpela.Gua kan advance orangnya.Ok layan gamba FF #2.


Kadar porno lagi tinggi dari kadar informasi.
Paling banyak,orang belajar mengeja.

Air Barbican Halal la Pulok

Aritu gua ada buat entry pasal air ni haram,yela dah fatwa kata haram,haram la.Tapi setelah dikaji dan dieksperimentasi oleh para saintis di UKM.Dah halal la pulok air ni.Gua tak faham la.Apa ni apa ni.Jangan main-main tau.Gua masih lagi was-was ni was was ni tau.Awas.KRU kejap.

Ni yang gua cerita dulu.Pasal bir jadi haram sebab apa.SINI

tengok petikan paper jela.mudah.

KUALA LUMPUR – Keputusan ujian Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan sebuah makmal swasta di sini mendapati minuman jenama Barbican bebas daripada elemen alkohol.

Pengarah Suria Wholesaler Sdn. Bhd., Ahmad Al Yateem berkata, laporan itu diterima pada 7 Jun selepas syarikat itu menghantar sampel minuman edaran pihaknya ke UKM pada 1 Jun lalu.

“Perkembangan positif ini membuktikan Barbican bebas alkohol dan selamat diminum oleh pengguna beragama Islam.

“Saya harap orang ramai terutama pengguna yang beragama Islam tidak perlu bimbang lagi untuk meminum Barbican,” katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

Media sebelum ini melaporkan, syarikat tersebut menjadi syarikat kedua selepas Malaysia Iranian Corporation Sdn. Bhd. yang tampil menegaskan bahawa produk edaran mereka bebas alkohol dan boleh diminum oleh pengguna beragama Islam.

Walaupun dah halal gua tetap taknak minum dah.Sebab gua dah was-was dengan mereka yang mengkaji.

Funny Friday #1

Funny Friday.Hah jangan ada yang nak bangkang.Ni idea gua nak buat Jumaat punya event.Sergeant Keroro yang bagi nama.Dan gua serahkan pada sergeant keroro untuk menjadi pengasas nya.Idea Keroro pasal humor,gua sekadar ajak-ajak je.HAHA.Nak tahu apa tu FunnyFriday?Klik sergeantkeroro warna putih.

Gua punya.Ini dia.


Zaman sekarang semua di hujung jari.Apsal tak tanya nama bayi dalam kandungan je?HAHAHA

Thursday, June 16

Penulisan Serius

Gua rasa sekarang tiba masa untuk penulisan yang lebih serius.Kalau la lu ikut perkembangan blog gua,sejak petang tadi gua asyik update blog macam update status kat facebook pulak.Terasa LoL gile.Macam dah takde keje lain.Tapi takpe sebab gua tahu la,mane ada yang baca penulisan gua.So gua teruskan usaha untuk update status kat blog.

Tapi takpe gua dah sedar.Mungkin tadi gua telan pil kuda,tu yang koya semacam.

Kalau nak tulis serius,tajuk kena serius.Nak cite pasal kes buang bayi gua rasa petang tadi gua dah tulis tapi disebabkan netbook gampang ni banyak huruf rosak,so gua tak fokus sangat.Main tibai je tulis.
Nak cerita pasal ASTRO,gua rasa satu pembaziran dari segi pembaziran kata-kata.Sebab kalau nak cerita pasal ASTRO,gua tulis kat facebook je.Pendek je gua nak tulis.F U.Thats all.

So kalau nak cerita panjang-panjang ni mesti pilih tajuk sesuai.Tajuk Anonymous ok?Atau dalam bahasa TanpaNama.

Tula sejak seminggu lepas,dunia aman damai je.Tapi minggu ni,orang semua kecoh pasal hakers ni hakers tu.Sampaikan cerita hakers hack HOTFM bulan lepas pun tiba-tiba up balik kan?Itu hack biasa-biasa je.
Tapi yang hack website government ni bukan calang-calang.Ada budak kat facebook gua kata yang mereka ni dari Malaysia?haha.Tergelak gua.Mereka dari luar negara la.

Sebab musabab mereka lu dah tahu kan?Gua rasa dah ramai cerita la,gua je yang dah ketinggalan.Tapi sebelum ni gua ada buat entry pasal ni.Tapi gua rasa gua nak bincang dengan lebih serius.

Lu sokong tak hackers ni semua?Lu rasa mereka ni berniat jahat?

Pandangan gua la,gua rasa diorang ni kasi amaran kat pihak Malaysia,supaya security tu tinggi la sikit kan?Cuba kalau tiba-tiba musuh negara nak serang Malaysia,diorang pinjam hackers ni then godam semua security kat Malaysia.Negara kena hack dan semua tenaga elektrik turut digodam.Jadi dengan mudah kapal tentera musuh boleh masuk tanpa dikesan.Radar dah takde,camne nak detect?

Lu nak tahu tak,kalau hackers tersebut ditangkap kerana menggodam,mereka tidak akan dikenakan hukuman oleh kerajaan mereka.Mungkin mereka akan publish di berita yang hackers tersebut sudah ditangkap lalu disumbat di penjara.Tapi hakikatnya,hackers tersebut dibebaskan dan telah menjadi salah satu aset kerajaan tersebut.Mereka akan guna hackers ni untuk melawan musuh mereka.Bilamana negara mereka diserang,hackers mungkin digunakan untuk menyerang balas dan melemahkan sistem pertahanan sesebuah negara.

Jadi jangan sangka yang hackers ni jahat,sebab mereka jugalah yang akan membantu negara jika satu hari nanti peperangan akan meletus.Kita mana tahu kan?So siapsediakan diri anda dengan ilmu komputer sikit-sikit ok.C++ tu dah kira ok la jugak.HAHA

Bila la anonymous nak serang blog gua?I mean anonymous yang komen cara keji tu.Kadang-kadang ada jugak baiknya,sebab kita boleh tahu apa salah kita.Nanti la gua cerita pasal tanpanama yang ni pulak.Letih dah gua ni.

Adios~

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Gua rasa...

Rasa menyirap dengan netbook yang kerajaan bagi tapi budak-budak tak pandai jaga.Baik bagi gua.Ni gua tengah guna,tapi keyboard dah rosak.Terpaksa guna On-Sreen Keyboard.Menakjubkan kan?Teruja tak?Please la teruja.

Eishh nyampah gua.Menyirap,tulis entry dah tak fokus.

Spontaneous Thursday #1

Wordless Wednesday Spontaneous Thurday,Friday sape nak buat pulak?

Ayat berani mati Hari Khamis gua

~Gua rasa gua hensem gila kalau gua kurus~

Jual Bayi & Buang Bayi

Tiba-tiba gua terasa nak tanya anda semua tentang ni.Jual bayi dan buang bayi mana lagi elok?Mestila dua-dua tak elok kan?Kalau kes buang bayi sekarang dah berleluasa,dengar je kat telinga terus rasa hati membara dan seperti mahu telan manusia itu hidup-hidup kan?Lagi-lagi tang terjumpa bungkusan berisi bayi di dalam tong sampah.Sadis gile.

Tapi kalau pasal jual bayi,selalu jugak dengar kat tv dan terbaca di newspaper.Tapi kita hanya pandang sebelah mata.Sebab tak jadi kat kita kan?Anak kita selamat...anak kita ada kat kita,tak kena jual.

Tapi tadi gua baca Harian Metro,gua baca online.Tak main surat khabar.Ni pasal kes jual bayi.Ni baru sikit ni.Jom kita baca.

KUALA LUMPUR: Bekas pembantu jururawat di sebuah hospital swasta hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas tuduhan memperdagangkan seorang bayi perempuan berusia lapan bulan, tahun lepas.
Mengikut kertas pertuduhan, Ghulab Jan Abdul Jabir, 49, didakwa memperdagangkan bayi berkenaan bagi tujuan eksploitasi di Hospital Taj, No 492, Batu 3, Jalan Ipoh, Sentul di sini pada 2.10 petang, 1 Nov 2010.



Wanita itu didakwa mengikut Seksyen 14 Akta Antipemerdagangan Orang 2007 yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda, jika sabit kesalahan.


Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Nor Amalina Ismail menawarkan jaminan RM50,000 dengan dua orang penjamin beserta syarat tambahan iaitu pasport tertuduh diserahkan kepada mahkamah.



"Jaminan yang ditawarkan berpatutan kerana kes ini membabitkan sindiket penjualan bayi dan merupakan kesalahan yang serius," katanya.



Gua rasa kalau sindiket jual bayi dan sindiket buang bayi bergabung,gerenti lagi lumayan kan?

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Gua nak menang F&N Doule Ooomph!

Sekarang ni gua tengah join satu contest yang mudah.Just spread the link and u will become Ooomph!
And I just need your help,all of you.Kau tidak terkecuali.Tak kisah la lu ni blogger ke tak blogger ke lu tetap kena klik link ni tuk gua.Mana tahu ada rezeki gua.Boleh jugak merasa hadiah.

Gua rasa contest ni blogger senang menang,sebab memerlukan rakan rakan.Blogger ramai kawan,mesti ramai yang akan tolong kan?

Dan gua mintak lu tak kecualikan gua as kawan blogger jugak ok?

so mari ramai-ramai klik SINI please!

Terima Kasih!

Live Chat dengan Aaron Aziz

Semalam time gua tengok nora elena terpampang la pulak satu iklan kat bawah time drama tu berlangsung.Ha?Iklan ape?iklan la,iklan Live Chat dengan Aaron Aziz,atau Seth Tan.Gua rasa Aaron Aziz naik disebabkan drama NoraElena kan?



Nak pegi tengok Seth Tan online?Klik jela banner tersebut.Tapi kalau gua,gua takkan sarankan makwe gua pegi livechat,takut Seth Tan goda makwe gua dengan taktik romantik dia.

Dia tiru taktik romantik gua tu beb.

Wednesday, June 15

Cabul Pasangan

Ni nak salahkan sape ni?Pihak lelaki atau pihak perempuan?Semalam gua tertengok berita pasal si lelaki lepasan SPM telah dituduh mencabul kekasihnya.Cabul kekasih sendiri?

Ini disebabkan si perempuan ni bawah umur.So si lelaki ni yang kena padahal masing-masing mahu.Dua dua gersang.

Si lelaki dihukum berkelakuan baik selama 3 bulan.Tula sape suruh gatal ngorat budak bawah umur.Sebab tu gua nak cakap kat lu,perempuan yang paling senang nak dapat adalah di kalangan bawah 18tahun.

Kalau laki berduit sikit,senang dapat perempuan golongan ni.Yela budak tu sekolah makbapak tanggung.So mesti dia juga mahukan wang sendiri.Konon konon sayang pastu serah segala apa  yang ada di badan walaupun sekadar badan sekeping tiada bonjolan.

Gua nak sound sikit budak yang bawah umur.
"Woi lu ingat lu ada pakwe yang berduit, senang senang ke nak bagi segala badan sekeping lu tu?Tak tahu pulak body lu boleh dibeli,gua nak beli jugak boleh?"

Eh terover.

babi menyirap gua taip guna netbook yang jahanam keyboard.
antara zxcvbnm,huruf ni je yang gua oleh guna zvn

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Cara Unblock Website Yang Diblock SKMM

HAHA.Gua ingatkan lepas je diorang dah block website macam megaupload dan fileserve,website ni dah takleh pakai dah.Tapi lepas je gua jumpa satu website yang boleh unblock website ni,so gua pun try la bukak piratebay.org

Kesudahannya,gua berjaya.Masih boleh cari torrent,sebab kat piratebay la yang banyak movie dan games.Masyuk bai.

So anda usah runsing lagi sebab lepas ni boleh lagi pakai website ni.Cuma dengan sedikit trick.Nak gua ajar?Meh sini gua ajar ok.

Mula-mula lu tekan SINI,
Pastu letak la link ape yang lu nak bukak.
Dan page tersebut akan muncul.

mudah.
Itu Saja.
Selamat Mencuba.

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Hack Website Malaysia

Yea,gua nak berterima kasih kepada hackers si Anonymous,gua nak mintak borang jadi ahli boleh?Gua memang minat bab bab hacking ni.Mereka hack website Malaysia sebab SKMM memblock sesetengah medium pencarian untuk downloader mendownload filem terkini dan juga games.

Sebab ape gua tak puas hati?Seperti Anonymous berkata,SKMM telah mencabul hak rakyat di Malaysia dengan menarik kebebasan rakyat untuk mendowload.

Mereka tahu kan orang zaman sekarang tak main keluar DVD dah.Semua di hujung jari dah.Rakyat diutamakan?

Before that,I want to ask you,why SKMM didn't block other porn website and blog MakCik yang annoying gila sibuk mencarut pasal Nabi kita tu?

Nak gua senarai kan website porn yang masih aktif lagi?Ke kena bayar ni dude?
Maybe website porn tersebut bukan cetak rompak,HD tu bai,sebab tu tak block kan?

Gua sebagai rakyat yang prihatin kononnya,membantah memblock website yang berguna untuk gua.Lepas ni susah la gua nak cari movie,beli kat 7E jela pasni.

Website yang dah kena hack
-Politeknik
-Tourism Malaysia
-Malaysian Communications and Multimedia Commission.

Sumber ni gua dapat dari BroFramestone.com

And now Malaysian need to buy original DVD to watch teletubies.sigh.


Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Wordless Wednesday #1

Tuesday, June 14

BEN ASHAARI : 5 BLOG PILIHAN HATI


Memandangkan gua memang nak buat entry pasal ni,tiba-tiba Ben Ashaari ada buat segmen ni apa lagi gua join jela kan.
5 Blog je,cukup la tu.

  1. Blog Serius
    Gua minat dengan penulisan Obefiend,sebab nampak berilmu.Tu yang gua suka,so bila on9 je,gua mesti akan search google "blog serius".
  2. Santai Bersama Ben Ashaari
    Yela,gua selalu jugak datang blog BA,tapi gua jarang join segmen segmen dia,bukan taknak kongsi,tapi gua rasa gua kena buat benda yang lebih penting dari segmen.So gua jarang la join.Senang kata gua memilih bab segmen ni.Dan suka entry santai BA.
  3. LensaRosak
    Haha,kalau nak tahu,gua ni berminat baca blog-blog yang orang kata blog ada income masuk dalam kepala otak,contohnya blog yang dapat memberi sedikit sebanyak idea,walaupun idea tersebut sekadar direka-reka.
  4. IzamirRidzwan
    Kalau blog IR pulak gua suka datang,sebab ada cerita santai dan isu semasa kat dunia ni.So,blog IR menjadi taruhan untuk kali ni.
  5. Belog Yang Sangat Gelimat
    Memandangkan si tuan blog gelimat ni geng sekutu dengan gua,so gua selalu la datang blog dia.Bukan buat apa-apa,tapi sekadar baca yang latest jela.Kadang-kadang melayan cerita perempuan bes jugak,chop chop gua bukan stalker okay.
Hah,gua dah senaraikan 5 blog pilihan hati gua,gua rasa lu patut buat benda ni,sebab gua nak tengok adakah blog SembangKemas tersenarai.wuwuwuwuwuwu

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

[Games] Fact and fake!


gua nak main game.
fakta atau auta.mana satu gua.

Fakta #1 - Gua muka legend hati cute.
Fakta #2 - Gua muka babyface hati legend.

Cuba ar teka kalau lu hebat.

Beza Antara Orang Dulu & Sekarang

Apa yang membezakan orang dulu dan orang sekarang?Senang je.Beza nya orang dulu lebih hebat dan mempunyai pengalaman banyak.Tak macam orang sekarang,manja lebih terkedek-kedek tergedik-gedik macam orang lebih kasih sayang.

Rotan sikit kasitau mak,buli sikit kasitau mak,mak pulak kasitau polis.Tak kental langsung.Cikgu rotan menangis bagitau mak ayah.

Kalau gua dulu kena rotan bagitaw mak ayah gua,gua kena pelangkung sekali lagi.Mak ngan ayah gua gerenti TAGTEAM untuk belasah gua.Dahsyat.

Apa lagi yang membezakan mereka?

Orang sekarang senang,kalau malas ngaji sikit,result SPM PMR teruk,terus target satu je nak berjaya.Bakat nyanyian,apa lagi kalau bukan Akademi Fantatsial.Target mereka satu tu je.Cuba pegi cari kerja yang lain,ni nak cari femes je,lu ingat masuk AF boleh femes ke?Lama lama Hazama tenggelama.

Orang dulu?Takde nye masuk AF sebab dah AF takde,nampak sangat orang dulu lebih bertamadun.Diorang masuk ape nak tahu?Masuk ATM,bukan tentera,Tapi Akademi Toreh Menoreh.Lagi satu,mereka lebih banyak target.Kan?
Ada 100 lebih pokok getah,so banyak la target mereka.

Gua cakap pada yang fanatik gila babi kat budak-budak AF tu.Lu vote bukan lu menang pape pun.Lu punya kredit lu punya suka,baik lu derma kat gua kredit lu.Call gua ke cun jugak,mana tahu boleh buat kawen.
Adios.

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Munahsarawak kan Diri

Make Better Use of Your Time,Read All the Time Tactics

Maksud mudah hargai masa,masa itu emas,gunakan sepenuhnya masa yang ada untuk update blog dan tingkatkan prestasi blog anda supaya anda tidak ketinggalan dalam semua aspek tidak kira aspek nuffnang atau advertlets,malah juga dari aspek kontest dan giveaway.

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Monday, June 13

[download] Beastly 2011


Walaupun cerita film ni dah lama keluar,tapi gua nak tayang jugak kat sini,mana tahu ada yang mencari.
Ini version Bluray WOW.
4++ Gb
kredit gua kasi kat AZMOVIE.NET


Jom Layan

Penulisan Dan Percakapan

Antara dua ni,masing-masing menunjukkan abjad dari A sampai Z.Gabungan kesemua abjad membuahkan satu perkataan yang digunakan di dalam penulisan dan percakapan.Cuba medium penyampaian je yang lain.

Kalau zaman dulu,gua masih dapat merasa penulisan di dalam surat.Ayat macam nak bombastik gila babi,ke hadapan ayahanda la,kekanda la abang long la.Gua dapat rasa lagi,ke hadapan beta gua tak pernah try.Tapi ayat di dalam penulisan tidak sama di dalam percakapan.Ayat dalam penulisan sekadar ayat,dan tiada antonansi yang dapat memeriahkan lagi surat tersebut.Semua ayat konstant je beb.Tak macam percakapan face-to-face atau melalui telefon bimbit beraerial.

Tapi sekarang,orang semua dah pandai.Dalam penulisan pun boleh kasi antonansi dah.Macam mana?Gua tahu,lu pun mesti ada guna jugak cara ni.

Salah satu cara,konon nya dapat menunjukkan kemarahan seseorang itu apabila menulis,dia akan memaki hamun seseorang itu tetapi kesemua abjad nya di CAPS LOCK kan.HAHA.Lawak kan?Nampak tak educated langsung.Ingat orang terasa kalau maki macam tu.

Seterusnya,cara ni orang selalu buat bila kononnya nak mengeluh,yela nak mengeluh dalam penulisan.Buat bunyi tak boleh,so kasi imaginasi je.Macam ni... =.="  macam ni >.< kononnya gembira rasa hati gila babi nak mati.

Saje sekadar nak sedapkan hati,tapi kadang-kadang emoticon yang dibina sendiri itu jugak boleh membawa sedikit kesan antonansi apabila menulis.Tapi AWAS,lu boleh kasi orang angin sama lu.Tengok gua dah terikut ikut CAPS LOCK.Mana ada effect pun.Jadi jangan ada sesekali yang datang blog gua pastu maki hamun gua guna CAPS LOCK ok.Gua dengan geng satu bas gua kang cari lu gua kerat kaki lu 16.HAHA

Alamak terCAPS LOCK lagi.

Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA

Bencinta

Tak salah lu nak benci orang tu dan tak salah lu nak cinta orang tu.Tapi disebabkan manusia ni ada perasaan sedih dan terasa,kita selalu cepat mengalah dengan ejekan orang.Macam gua jugak selalu kena ejek rambut besar,padahal memang trend gua macam tu,tapi gua sekadar masuk telinga kanan 5minit,lepas tu keluar.Bukan Touch&Go.

Bila ada yang membenci kita,kita rasa macam dunia ni nak runtuh,macam ada sesuatu beban kat leher ni.Tapi itu semua sekejap je,tak lama.Orang nak benci lama wat ape,dia pun akan lupa dengan kebenciannya pada kita.Macam kes Daudsu,tak lama tu,kejap je orang cite pasal dia sumbat gol sendiri.Seminggu dua senyap la.

Seorang yang benci lu,makin bertambah haters lu.Kan?Ini disebabkan oleh nila yang setitik yang dapat merosakkan susu satu belanga.Seorang haters memulakan gosip untuk menghancurkan hidup orang lain.Mula meracun seorang demi seorang.Tetapi dia tidak sedar bahawa rakan-rakannya tersebut mula memandang serong pada sikapnya.

Dia juga tak sedar yang orang yang dia benci itu kemudiannya hanya sekadar tersenyum dengan laungan salakan anjing wolf wolf nya itu.Salakan yang sekadar boleh didengari sejauh 500meter saja.Tak boleh pergi jauh.

So kepada yang dibenci,kuatkan semangat lu dan jangan peduli dengan laungan anjing tersebut.Lu tahu kan,kalau dia benci lu sepuluh kali,gua sayang lu sepuluh ratus ribu kali billion.Bukan cintaku seratus percent.Dan gua juga boleh meracun orang lain supaya mencintai anda.Kan?So,usah pedulikan kata mereka.

p/s:Ok sory gua terpaksa berlagak skema dengan ayat-ayat di atas.Haram J.


Gua nak mintak jasa baik anda semua pembaca blog gua untuk klik SINI,hanya satu klik anda mungkin dapat mengubah hidup gua,gua join contest ni.Please Please Please.Walaupun lu rasa gua memualkan.Tak berpeluh pun klik satu link kan?Tak luak satu sen pun,harga broadband sama je takde caj lebih pun.HAHA